Δυνατά για Καστάινος ο Παναθηναϊκός!

Οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως οι "πράσινοι" έχουν προσεγγίσει τον 25χρονο Ολλανδό επιθετικό, Λουκ Καστάινος, ο οποίος έχει "κοπεί" απ' τον Ζορζ Ζεσούς, και σκοπεύουν να το πάνε ένα βήμα παρακάτω, αρχίζοντας επαφές (και) με τη Σπόρτινγκ. Πολύ δύσκολη περίπτωση, όπως κι αυτή του Τεέμου Πούκι τις οποίες εξετάζουν εδώ και μέρες στο "τριφύλλι". Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Δυνατά για Καστάινος ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός "σκανάρει" τις τελευταίες μέρες ακόμη πιο ενεργά την αγορά και φουλάρει τις διαδικασίες για τον επιθετικό που θα αντικαταστήσει τον Μάρκους Μπεργκ.

Μάλιστα οι πληροφορίες του Contra.gr από την Πορτογαλία αναφέρουν πως μία απ' τις περιπτώσεις, που εξετάζονται πολύ σοβαρά από το "τριφύλλι", αφορά τον Ολλανδό φορ της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας Λουκ Καστάινος.

Ο 25χρονος στράικερ, παίκτης που άφησε τα τελευταία χρόνια το σημάδι του στην Eredivisie με 52 γκολ και 10 ασίστ σε 131 αγώνες με Φέγενορντ και Τβέντε, έχει τεθεί εκτός πλάνων απ’ τον Ζορζ Ζεσούς (μαζί με τους Ζέεγκελααρ, Σελότο και Ντούγκλας) κι απ’ την περασμένη Τρίτη, όταν κι επέστρεψε απ' την έξτρα άδεια που του είχε δώσει η πορτογαλική ομάδα, προπονείται με την ομάδα Νέων της Σπόρτινγκ.

Η υπόθεσή του βεβαίως μόνο… εύκολη δεν είναι, καθώς για τον Καστάινος (ο οποίος έχει προταθεί εδώ και περίπου 10 μέρες) έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον τόσο ομάδες της Ολλανδίας (Φιτέσε, Αλκμάαρ), όσο και οι Γκενκ και Σαμπντόρια. Ωστόσο οι τρεις πρώτες έκαναν επίσημες κι ανεπίσημες κινήσεις (μόνο) για τον δανεισμό του, τη στιγμή που τα "λιοντάρια" επιθυμούν (στην παρούσα φάση) να φτάσουν σε μία ξεκάθαρη λύση πώλησης.

Οι αρχικές αξιώσεις της Σπόρτινγκ ήταν υψηλές, όπως όμως αναφέρουν οι πληροφορίες των Πορτογάλων, μπροστά στο αδιέξοδο που υπάρχει -δεδομένου ότι ο Ολλανδός έχει συμβόλαιο έως το 2019- η τιμή πώλησης έχει πέσει πάρα πολύ…

Οι πληροφορίες απ' την Πορτογαλία συμπληρώνουν επίσης πως ο Παναθηναϊκός έχει μπει… αθόρυβα στην υπόθεση, έχει προσεγγίσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή και είναι έτοιμος να το… προχωρήσει παρακάτω τις επόμενες ώρες κάνοντας μια πρώτη κουβέντα (και) με τη Σπόρτινγκ, για να αγοράσει (και όχι για να δανειστεί) τον Καστάινος!

Ο ΠΟΥΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Την ίδια ώρα, πολύ ψηλά στην "πράσινη" λίστα βρίσκεται και η περίπτωση ενός… γνώριμου επιθετικού, του Τεέμου Πούκι, ο οποίος αντιμετώπισε την περσινή σεζόν τον Παναθηναϊκό στον γ' προκριματικό του Europa League με την Μπρόντμπι.

Ο διεθνής Φινλανδός στράικερ (με συμβόλαιο έως το 2018) εξετάζεται εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες απ' τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ωστόσο η υπόθεσή του συγκεντρώνει αντικειμενικά μεγάλες δυσκολίες, αφού οι αξιώσεις των Δανών (που τον προσέγγισαν για νέο συμβόλαιο προ εβδομάδων, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση) είναι πάνω από 1 εκατ. ευρώ (το κασέ του παίκτη που είναι περίπου 700.000 ευρώ).

Οι "πράσινοι" είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες και για τον Πούκι, ωστόσο το γεγονός ότι ΔΕΝ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι-οφ του Europa (εφόσον προκριθεί ο Παναθηναϊκός απ’ την Γκαμπάλα), διότι αγωνίστηκε σε προκριματικά με τη Μπρόντμπι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα (μόνο από φάση ομίλων και μετά θα μπορεί να παίξει).

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα θα προχωρήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς είναι σε εξέλιξη και ταξίδι ανθρώπου της ομάδας στο εξωτερικό, ούτως ώστε να "τρέξει" και να "κλείσει" την υπόθεση του βασικού στράικερ μέχρι την προσεχή Δευτέρα (31/7).

AP Photo/Michael Probst

News 24/7

24MEDIA NETWORK