"Εγώ στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!"

Η απάντηση του Ουζουνίδη στον Αλαφούζο που ήθελε να τον "προστατεύσει" εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι, η επιθυμία του να είμαι απ’ την πρώτη μέρα με την ομάδα και η πίστη του στο "πράσινο" ρόστερ. To Contra.gr καταγράφει λεπτομέρειες απ’ το deal του ΠΑΟ με τον Εβρίτη τεχνικό…

"Εγώ στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!"
ouzounidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε πλέον και με τη… βούλα τα ηνία του Παναθηναϊκού για τον επόμενο ενάμισι χρόνο (οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει οψιόν το καλοκαίρι) και στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (2/12) θα έχει την πρώτη του γνωριμία με τους "πράσινους" (παρουσία των Αλαφούζου, Ζιλμπέρτο) κι ακολούθως θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την προπονητική φόρμα του "τριφυλλιού".

Στο τελικό ραντεβού που έγινε στα γραφεία του ΣΚΑΪ ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Παναγόπουλο και τον Ελληνα τεχνικό (συνάντηση που κράτησε συνολικά περί τις 4 ώρες!), όπου επικυρώθηκε η συμφωνία των δύο πλευρών, ο πρόεδρος των "πράσινων" πρότεινε στον Ουζουνίδη να αναλάβει, εφόσον το επιθυμούσε απ’ τη Δευτέρα, δεδομένου ότι θα είχε στη διάθεσή του μόλις δύο προπονήσεις (Παρασκευή και Σάββατο) πριν το κυριακάτικο (4/12) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

"Εγώ στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!"
ouzounidis stramatsoni ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα ματς "ειδικών συνθηκών" στο οποίο η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν θα ήθελε να βάλει σε καθεστώς "δοκιμασίας" τον νέο της προπονητή, με το φόβο να τον πάρει κι αυτόν η… μπάλα σε ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα. Ο ίδιος ο Ουζουνίδης ωστόσο, ήταν κάθετος. "Πρόεδρε, στο ντέρμπι θέλω να είμαι εγώ προπονητής. Είμαστε σε μια δύσκολη καμπή, αλλά θέλω να πάμε απ’ την αρχή με την ομάδα και απ’ τη στιγμή που αναλαμβάνω θα είμαι εκεί απ’ την πρώτη μέρα…".

Κάτι που αν μη τι άλλο ήχησε πολύ καλά στ’ αυτιά των διοικούντων την "πράσινη" ΠΑΕ, αφού ο 48χρονος τεχνικός έδειξε εξαρχής έλλειψη φόβου, επίγνωση της κατάστασης και διάθεση για να παλέψει απ’ την πρώτη στιγμή, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα μέσα στην ομάδα. Ο Εβρίτης τεχνικός μάλιστα (που θα έχει βοηθό του τον άλλοτε "πράσινο" Μπλένταρ Κόλα και γυμναστή τον Νίκο Γιάγκο, με τους οποίους συνεργάστηκαν και στον Πανιώνιο) αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να βγάλει η ομάδα στον… αφρό (και σύντομα), μέσα απ’ την συσπείρωση, την πειθαρχία και τη δουλειά.

Πάμε να δούμε τώρα κι ένα-δύο μικρά στοιχεία για το πώς φτάσαμε ως το deal της Πέμπτης με τον Ουζουνίδη. Η σχέση του 48χρονου τεχνικού με τον Παναθηναϊκό παρέμενε σε εξαιρετικό επίπεδο (και) σαν προπονητής. Οι "πράσινοι" (επί διοίκησης Αλαφούζου) τον είχαν βραβεύσει για την προσφορά του στον σύλλογο στον αγώνα της 23ης Φεβρουαρίου 2014, ΠΑΟ-Εργοτέλης 1-1, με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου να του απονέμει και σχετική πλακέτα.

Το τελευταίο διάστημα -που ο Παναθηναϊκός είχε μπει σε… τρικυμίες- οι "πράσινοι" είχαν κάνει μαζί του μια διερευνητική προσέγγιση και ο ίδιος περίμενε τις εξελίξεις. Το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη νέα ήττα απ’ τον ΟΦΗ υπήρξε επικοινωνία μαζί του (οι πληροφορίες λένε απ’ τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο), ενώ το πρωί της Πέμπτης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το ραντεβού Αλαφούζου-Στραματσόνι, ο Χρήστος Παναγόπουλος είχε επαφή με τον "Ούζου", προετοιμάζοντας το έδαφος για τις υπογραφές….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παγκόσμια πρωτοτυπία: Με απόφαση Αλαφούζου παραιτήθηκε ο Στραματσόνι!
Ουζουνίδης για έξι μήνες και βλέπουμε
"Δεν φεύγει κανείς, όλοι υπό κρίση!"
Τι έλεγε για τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης
Μνημείο σύγχυσης, δείγμα βαθιάς κρίσης!

News 24/7

24MEDIA NETWORK