Είναι το δικό τους παιχνίδι

Ο Δημήτρης Κριτής αναλύει τα σχέδια του Στραματσόνι για το ντέρμπι και καταγράφει τις πρώτες σκέψεις για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού.

Είναι το δικό τους παιχνίδι
Στραματσόνι-Λέτο-Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Όλα ξεκινούν από σας και τελειώνουν σε σας. Αυτό είναι το δικό σας παιχνίδι και μην αφήσετε κανέναν να σας πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ούτε τον αντίπαλο ούτε βέβαια τον διαιτητή".

Σ' αυτές τις γραμμές συνοψίζεται το νόημα όσων άρχισε από χθες να περνάει στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Αντρέα Στραματσόνι εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι "αιωνίων". Και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι την τελευταία ώρα, εστιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο "εσείς", αφήνοντας στην άκρη του κάδρου όλους τους "άλλους".

Βλέπετε, ο Ιταλός θέλει να προετοιμάσει τους παίκτες του ώστε να αντιμετωπίσουν καθετί πιθανό και απίθανο στη διάρκεια του ενενηντάλεπτου, δίνοντας έμφαση στο ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την δική τους πνευματική και αγωνιστική ετοιμότητα και ανταπόκριση.

"Όσο είστε συγκεντρωμένοι και έχετε καθαρό μυαλό, το παιχνίδι είναι εκεί για να το πάρετε. Αν επιτρέψετε να χαλάσει το μυαλό σας, τότε βγαίνετε εκτός παιχνιδιού και πλέον δεν το ορίζετε" σημείωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια του -περίπου- ημίωρου χθεσινού προλόγου στην ενότητα "ντέρμπι".

Θα ακολουθήσει το "κυρίως θέμα" Παρασκευή και Σάββατο, με ανάλυση του αντιπάλου ( "κάθε τους αδυναμία θα πρέπει να γίνει δικό μας πλεονέκτημα"), αλλά και του τρόπου με τον οποίο θα επιχειρήσουν οι "πράσινοι" να πάρουν το "τρίποντο" και ο επίλογος θα γραφτεί στα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου.

Όχι με την ενδεκάδα, για την οποία οι παίκτες ενημερώνονται πολύ νωρίτερα (και όχι απλά "ψυχανεμίζονται"), αλλά με 1-2 υπενθυμίσεις για τις παγίδες που θα πρέπει να αποφύγουν την επόμενη μιάμιση ώρα στο χορτάρι.

Η πρόβα με τον Ατρόμητο

Η χθεσινή κουβέντα δεν είχε αγωνιστικές λεπτομέρειες, ούτε ακούμπησε τεχνικά θέματα. Ήταν καθαρά ένα κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας και τίποτε περισσότερο. Για τα υπόλοιπα η δουλειά αρχίζει από σήμερα και θα κορυφωθεί το επόμενο διήμερο.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν (αλλά όχι με απόλυτη ασφάλεια) σε μία διάταξη 4-2-3-1, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες σε ελεύθερο ρόλο και τα "φτερά" να έχουν ξεχωριστό μερίδιο ευθύνης στον ανασταλτικό τομέα.

Ο Στραματσόνι θέλει να δώσει πλάτος στη διάταξη του Παναθηναϊκού στο χορτάρι, αλλά σκοπεύει να χτυπήσει στο κέντρο άμυνας των "ερυθρολεύκων" όπου εντοπίζει τις περισσότερες αδυναμίες ανεξαρτήτου σύνθεσης.

Οπότε, το πιθανότερο είναι να δούμε ακραίους μεσοεπιθετικούς με αντίθετο πόδι στις πτέρυγες και το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο να αποδεικνύεται πρόβα-τζενεράλε. Θυμίζουμε ότι δίδυμο στον άξονα ήταν οι Ζέκα-Κουτρουμπής και μεσοεπιθετικός στη δεξιά πτέρυγα ο Λούκας Εβανζελίστα.

Η ώρα του Λέτο

Δεν περνά απαρατήρητο στο Κορωπί και το γεγονός ότι ο Λέτο ζει με ξεχωριστό τρόπο αυτά τα 24ωρα προετοιμασίας για το ντέρμπι. Και μπορεί ο ίδιος να υποβαθμίζει τη δική του συνδρομή σε αυτή την προετοιμασία με την χαρακτηριστική ατάκα "τι να πω στον Μπεργκ, τον Πράνιτς, τον Ζέκα, ακόμη και τον Αμπέντ; Αυτοί νίκησαν με 3-0 εκεί μέσα, εγώ δεν το έχω κάνει ακόμη...", ωστόσο οι παρόντες διακρίνουν με ευκολία τον τρόπο με τον οποίο συζητά, ιδιαίτερα με τις μεταγραφές του Ιανουαρίου.

Και είναι βέβαιο (και αναπόφευκτο) ότι αυτές οι συζητήσεις θα ενταθούν τις αμέσως επόμενες ώρες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ξαφνική επίσκεψη οπαδών στο Κορωπί: "Μας προδώσατε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK