Ελεύθερος με... όρους ο Βέργος στον Παναθηναϊκό

Από το "τριφύλλι" διαρρέει η συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την παραχώρηση του νεαρού επιθετικού με τις ίδιες προϋποθέσεις που έρχεται ο Καμπετσής από την Ντόρτμουντ. Δεν αποκλείονται πάντως επιπλέον δικλείδες στο deal.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ  /  ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Νίκος Βέργος EUROKINISSI

Τον Νίκο Βέργο ο Παναθηναϊκός τον κάνει δικό του. Το διαρρέουν οι ίδιοι οι "πράσινοι" πως ήρθαν σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την απόκτησή του.

Στα 22 προς 23 ο υψηλόσωμος φορ, που πέρασε από την Έλτσε, τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και τη Βάσας, αρνήθηκε την προοπτική να παίξει στην ΑΕΛ, γνωρίζοντας ότι την ίδια ώρα υπάρχει στο τραπέζι το ενδιαφέρον του "τριφυλλιού". Δεδομένου μάλιστα ότι του χρόνου, το καλοκαίρι του 2019, το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες θα έληγε, είχε ένα όπλο πίεσης στα χέρια του.

Το θέμα είναι οι όροι της συμφωνίας. Από πηγές του Παναθηναϊκού προκύπτει η απόκτηση του Βέργου ως ελεύθερου (θα υπογράψει για τρία χρόνια) με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ένα ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20% - δεν αποκλείεται να ξεπερνάει το 25%. Όπως δηλαδή συνέβη με τον Αργύρη Καμπετσή και την Ντόρτμουντ.

Επειδή πάντως οι "ερυθρόλευκοι" φροντίζουν να εξασφαλίζονται από κάθε άποψη, ασχέτως αν υπολογίζουν ή όχι σ' έναν ποδοσφαιριστή, και το παράδειγμα του Ανδρέα Γιαννιώτη με τον Ατρόμητο είναι μόλις περυσινό, δεν αποκλείεται η συμφωνία των δύο ομάδων να εμπεριέχει επιπλέον όρους που σε πρώτη φάση δεν θα γίνουν γνωστοί. Φερ' ειπείν ένα ποσό επιστροφής στον Πειραιά... Ή κάποια άλλη παράμετρος που έχει να κάνει με το μέλλον του Βέργου.

Πάντως η απόκτηση του 22χρονου φορ δεν συνεπάγεται αναδίπλωση του Παναθηναϊκού στην προσπάθεια απόκτησης ενός "ακριβού" και πιο έμπειρου φορ. Ήθελαν ωστόσο οι "πράσινοι" να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερο σε μια θέση που λύσεις δεν διέθεταν ως τώρα. Ειδάλλως δεν θα έπαιζε φορ ο Μουνιέ στο πιο πρόσφατο από τα φιλικά παιχνίδια, στο 2-0 με τον Λεβαδειακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK