Ενδεκάδα… ανάγκης (και) με Πανιώνιο!

Οι πάμπολλες "βασικές" απουσίες του Παναθηναϊκού, οι θέσεις για τις οποίες σπαζοκεφαλιάζει ο Ουζουνίδης και οι παίκτες που έχουν το προβάδισμα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Το Contra.gr αναλύει το pregame των "πράσινων" σ’ ένα απ’ τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν.

Ενδεκάδα… ανάγκης (και) με Πανιώνιο!

Δεν φτάνουν τα χίλια, μύρια οικονομικής φύσεως προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στην προσπάθειά τους να κρατήσουν όρθιο τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του, υπάρχουν και οι πάμπολλες απουσίες βασικών στελεχών της ομάδας σε συνεχόμενα παιχνίδια, που οδηγούν τον Ελληνα τεχνικό σε… ενδεκάδες "εκτάκτου ανάγκης".

Κάπως έτσι θα παραταχθεί το "τριφύλλι" και στο κυριακάτικο (3/12, 3 μ.μ.) παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο "Απόστολος Νικολαΐδης" -ένα ματς που στον Παναθηναϊκό θεωρούν ως ένα απ’ τα πιο σημαντικά της σεζόν- αφού απ’ το… προσκλητήριο του 49χρονου τεχνικού απουσίαζαν τα ονόματα των "λαβωμένων" Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη, Κουλιμπαλί, Μουνιέ, μαζί με τον μόνιμο απόντα Λουτσιάνο, τους νεαρούς Κότσαρη, Κουντουριώτη και τον… κοπανατζή Τσάβες.

Ο Ουζουνίδης πήρε στην αποστολή 22 παίκτες και δείχνει να έχει προβληματισμούς για την ενδεκάδα σε αρκετές θέσεις. Στην τακτική της Παρασκευής (1/12) και του Σαββάτου (2/12) δοκίμασε άμυνα με τον Μολέδο και τον Αυλωνίτη στόπερ και τους Κολοβέτσιο, Ινσούα στα άκρα. Κι όσο κι αν ο Αυλωνίτης τον άφησε ικανοποιημένο στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς με Ατρόμητο (πρωτάθλημα) και Παναχαϊκή (Κύπελλο), το… σκέφτεται να τον ξεκινήσει εκ νέου βασικό, αφού προερχόταν από μεγάλη αποχή και τρία σερί ματς σε μία εβδομάδα, ενδέχεται να τον "επιβαρύνουν". Ως εκ τούτου, η θέση του παρτενέρ του Μολέδο (που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) "παίζεται" με έτερο "υποψήφιο" και τον Κουτρουμπή.

Ο άλλος μεγάλος προβληματισμός του Ουζουνίδη αφορά συνολικά τη μεσαία γραμμή. Και τον άξονα και τα άκρα της, όπου έχει πολλές βασικές απουσίες και λιγοστές επιλογές. Την Παρασκευή δοκίμασε και τον Δώνη δίπλα στον Σιλά και είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο σχήμα είναι μία απ’ τις σκέψεις που έχει. Από εκεί και πέρα όμως, δεν αποκλείεται να διατηρήσει τον Λουντ δίπλα στον Μαλέζο μεσοαμυντικό, καθώς τα πήγε εξαιρετικά ως κεντρικό χαφ στο Περιστέρι, ξεκινώντας στις πτέρυγες τους Καμπέσας και Χατζηγιοβάνη. (υπάρχει μία μικρή πιθανότητα ακόμη και για τον Εμμανουηλίδη). Για τη δε επίθεση, φαβορί για να ξεκινήσει πίσω απ’ τον Μολίνς, είναι ο Αλτμαν.

Το πρόγραμμα προπόνησης του Σαββάτου (2/12) περιελάμβανε προθέρμανση, κορόιδο και παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Ατομικό ακολούθησαν οι Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Κουλιμπαλί, Κότσαρης και θεραπεία οι Λουτσιάνο, Μουνιέ, Κουντουριώτης. Οι 22 παίκτες που πήρε στην αποστολή ο 49χρονος τεχνικός είναι οι: Βλαχοδήμος, Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Χουλτ, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Αυλωνίτης, Ευαγγέλου, Ρέις, Λουντ, Σιλά, Άλτμαν, Χίλιεμαρκ, Μολίνς, Καμπέσας, Χατζηγιοβάνης, Δώνης, Τζανδάρης, Στάικος, Εμμανουηλίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK