Έρχεται για να βρει λύση ο μάνατζερ του Ιμπάρμπο

Η αποδέσμευση του Βίκτορ Ιμπάρμπο, με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος για τον Παναθηναϊκό, είναι αυτή τη στιγμή η Νο1 προτεραιότητα του (νέου) τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού», Νίκου Λυμπερόπουλου.

Έρχεται για να βρει λύση ο μάνατζερ του Ιμπάρμπο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μολονότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» των εορτών των Χριστουγέννων, τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν σερί επαφές του Παναθηναϊκού τόσο με την πλευρά του Κολομβιανού επιθετικού, όσο και με την Κάλιαρι, προκειμένου να «ζυγιστούν» τα δεδομένα και να υπάρξει μια ξεκάθαρη λύση που θα «καλύπτει» όλες τις πλευρές.

Για τον 26χρονο επιθετικό, είναι αλήθεια πως υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες και προτάσεις. Κι από την Ιταλία (Πεσκάρα, Τζένοα κι εσχάτως Μπολόνια) κι από το MLS (οι πρωταθλητές των ΗΠΑ, Σιάτλ Σάουντερς) και απ’ την Ασία (Ουχάν Ζαλ απ’ τη Β’ Κίνας). Το «κλειδί» ωστόσο, στην όλη «εξίσωση» είναι η στάση της Κάλιαρι, στην οποία κι ανήκει ο Κολομβιανός άσος η οποία προσπαθεί να εξασφαλίσει: α) Ότι δεν θα χάσει ούτε… ευρώ απ’ το 1 εκατ. ευρώ του δανεισμού του στον Παναθηναϊκό και β) ότι θα πάρει όσα περισσότερα μπορεί απ’ τα χρήματα της ρήτρας των 5 εκατ. ευρώ που είχε μπει για τους «πράσινους». Χρήματα που βεβαίως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι «πράσινοι» το προσεχές καλοκαίρι για να αγοράσουν τον παίκτη (και να τον… ήθελαν, είναι ποσό πολύ μακριά απ’ τις δυνατότητες της ομάδας), αλλά επί της ουσίας αποτελούν το πόσο τον «κοστολογεί» η Κάλιαρι στην πιάτσα.

Ο μάνατζερ του Ιμπάρμπο, Ρικάρντο Καλέρι έχει «ενεργοποιηθεί» πολύ τις τελευταίες ημέρες. Γνωρίζει πως ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ θέλει να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον πελάτη του και ψάχνει και ο ίδιος στην αγορά, ομάδα που θα μπορούσε να καλύψει τα «θέλω» της Κάλιαρι. Κι ο Καλέρι, θέλει να βρεθεί λύση σύντομα, πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια, όσο είναι «νωπά» ακόμη τα 2-3 «καλά» παιχνίδια που έκανε ο Ιμπάρμπο στο Europa, αφού απ’ τη στιγμή που το «τριφύλλι» δεν σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει στους αγώνες του, η αγοραστική του αξία και το οικονομικό «πακέτο» που θα μπορούσε να βρει στο εξωτερικό είναι πολύ μικρότερο.

Οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως ο μάνατζερ του Κολομβιανού επιθετικού θα έρθει στην Αθήνα την Πέμπτη (29/12) για να συναντηθεί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, να τον ενημερώσει για τις προτάσεις που υπάρχουν και τις «λύσεις» που έχει στα χέρια του και να συζητήσουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο δείχνει να είναι η προοπτική της Κίνας, αφού η Ουχάν Ζαλ σκοπεύει να επανέλθει παρά το γεγονός ότι η Κάλιαρι απέρριψε την πρώτη πρότασή της ύψους 3 εκατ. ευρώ. Και με ένα «πακέτο» κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, θα υπάρξει πεδίο συμφωνίας. Αντίθετα, οι ιταλικές ομάδες δύσκολα θα φτάσουν σ’ αυτά τα ποσά.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να «τρέξουν» σύντομα οι εξελίξεις, αφενός για να «ελευθερωθεί» ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ (και να γλιτώσει το «τριφύλλι» ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ συνολικά με την εφορία) και παράλληλα να «αδειάσει» και μια θέση ξένου, προκειμένου να έχουν οι «πράσινοι» μεγαλύτερη ευελιξία και στα δικά τους «χειμερινά ψώνια».

News 24/7

24MEDIA NETWORK