"Έσκασε" και η απαγόρευση μεταγραφών στον Παναθηναϊκό!

Η FIFA "μπλόκαρε" μεταγραφικά τους "πράσινους" μετά τις σε βάρους τους καταγγελίες από πρώην παίκτες κι ομάδες, με έγγραφό που έστειλε στην ΠΑΕ τη Μεγάλη Τρίτη. Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις λεπτομέρειες από το Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Αναμενόμενη; Ναι… "Ποτισμένη" με μπόλικη (ακόμη) "ντροπή" για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος εδώ και μήνες, έχοντας πολλαπλασιάσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του "τριφυλλιού" και δη τις υποχρεώσεις προς τους πρώην παίκτες της ομάδας. Η FIFA είχε προειδοποιήσει δις τους "πράσινους" με έγγραφά της το τελευταίο δίμηνο!

Δεν ελήφθησαν σοβαρά, όπως φάνηκε. Η αδυναμία πληρωμής και σε πολλές περιπτώσεις η απόλυτη… αδιαφορία προς τους πρώην ποδοσφαιριστές του συλλόγου, αλλά και προς τις ομάδες με τις οποίες είχε μεταγραφικά πάρε-δώσε ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, έφερε ακόμη μία μεγάλη "πληγή" για τους "πράσινους": Την επιβολή ποινής απαγόρευσης μεταγραφών για την προσεχή μεταγραφική περίοδο (1 Ιουλίου-31 Αυγούστου 2018), λόγω οφειλών.

Το νέο έγγραφο με τη… λυπητερή κατέφθασε στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ τη Μεγάλη Τρίτη, προσθέτοντας ακόμη ένα "αγκάθι" επιβίωσης για τον σύλλογο. Στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία είχαν προσφύγει μέσα στο 2018 οι Ιβανόφ, Σαμπά, καθώς επίσης και οι Κιέβο Βερόνα (μονοετής δανεισμός Εμποκού), Αμβούργο (μη καταβληθέν ποσοστό μεταπώλησης του Μπεργκ στην Αλ Αΐν), με τη συνολική οφειλή μόνο για τις συγκεκριμένες τέσσερις υποθέσεις να υπολογίζεται στις 900.000 ευρώ. Πιθανότατα στο όλο "πακέτο" να υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις και καταγγελίες από "πρώην" που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, είναι η "κλίμακα" της ποινής για την απαγόρευση μεταγραφών. Αν δηλαδή η εν λόγω νέα "καμπάνα" (μετά απ’ αυτή του ευρώ-αποκλεισμού) αφορά τα… πάντα (μεταγραφές, ανανεώσεις) ή αφήνει έστω κάποια περιθώρια ανανεώσεων συμβολαίων και μεταγραφών έως και 3 παικτών άνω των 23. Όπως επί παραδείγματι είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια με την περίπτωση του Πανιωνίου.

Αυτό που τονίζεται πάντως, είναι πως η FIFA σε τέτοιες περιπτώσεις ποινών απαγόρευσης μεταγραφών για οφειλές, αφήνει έστω ένα μικρό "παράθυρο" άρσης της ποινής, πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου (έως 30/6) εάν κι εφόσον διευθετηθούν οι οικονομικές οφειλές της ομάδας, είτε μέσω απευθείας πληρωμής, είτε μέσω διακανονισμών. Ετσι όπως είναι ο σύλλογος ωστόσο, αυτή τη στιγμή, ποιος να διακανονίσει και με τι…

News 24/7

24MEDIA NETWORK