Ετσι έφτασαν στον "ανεγκέφαλο" δράστη!

Θέμα ωρών η σύλληψη του οπαδού που πέταξε το κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ιβιτς. Ολη η επιχείρηση που στήθηκε το τελευταίο 48ωρο απ’ τους ανθρώπους του ΠΑΟ σε συνεργασία με την αστυνομία για να βρεθεί ο υπαίτιος και πως έφτασαν στα ίχνη του. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Για τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" κι εν προκειμένω την ομάδα ασφαλείας της "πράσινης" ΠΑΕ, ήταν θέμα… τιμής. Απ’ την πρώτη στιγμή που έγινε αυτό το απαράδεκτο και απόλυτα κατακριτέο περιστατικό, με τον τραυματισμό του Βλάνταν Ιβιτς από το κουτάκι μπύρας που πετάχτηκε απ’ τη Θύρα 10: Επρεπε πάση θυσία να βρεθεί ο "ανεγκέφαλος", που έθεσε σε απίστευτους κινδύνους mε απρόβλεπτες διαστάσεις, όλο τον Παναθηναϊκό οργανισμό από μία στιγμή απόλυτης βλακείας και απερισκεψίας (για να μην πούμε κάτι πιο… βαρύ). Κι όχι μόνο να "αποβληθεί" δια παντός απ’ τους αγώνες του Παναθηναϊκού, αλλά να τιμωρηθεί με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο και με τις νομικές ενέργειες που προβλέπονται.

Την ώρα που άλλες ομάδες, όχι μόνο αποφεύγουν συστηματικά και… σφυρίζουν αδιάφορα όταν έρχεται η ώρα να καταδικάσουν τις συμπεριφορές ωμής βίας και μαχαιρώματα σε τελικούς, αλλά και κροτίδες που πέφτουν δίπλα σε παίκτες, στον Παναθηναϊκό υλοποίησαν τουλάχιστον αυτό που δεσμεύτηκαν απ’ το βράδυ της Τετάρτης (17/5), όταν έγινε το συγκεκριμένο επεισόδιο που απειλεί να… τινάξει στον αέρα όλη την ομάδα και την επόμενη μέρα της. Να βρεθεί ο υπαίτιος…

ΠΡΩΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Από το ίδιο βράδυ, ξεκίνησαν οι πρώτες αναζητήσεις όλου του οπτικοακουστικού υλικού που υπήρχε, για να γίνει ο αρχικός εντοπισμός του δράστη. Κι επί ένα 48ωρο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση, μέχρι να βρεθούν τα απαιτούμενα στοιχεία. Το πρωί της Πέμπτης (18/5) εξετάστηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όλο το υλικό που υπήρχε απ’ τις κάμερες της αστυνομίας. Δίχως να είναι ξεκάθαρες ή απόλυτα βοηθητικές οι εικόνες, τη στιγμή της ρίψης του μεταλλικού κουτιού μπύρας προς τον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Η BACKSTAGE ΚΑΜΕΡΑ

Ακολούθως συλλέχθηκε το οπτικό υλικό απ’ την κάμερα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που χρησιμοποιείται για την backstage τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων κι εκεί έγινε ο πρώτος εντοπισμός του δράστη. Στην όλη εξίσωση προστέθηκε και φωτογραφικό υλικό, αλλά κι απομόνωση από άλλες κάμερες μακριά απ’ τη Θύρα 10, που έπιασαν (έστω και σε πιο "θολή" ανάλυση) το συμβάν.

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ!

Το πλέον… σοκαριστικό της υπόθεσης, είναι πως στην καρέ-καρέ μελέτη του δράστη (ο οποίος όπως λέγεται είναι νεαρής ηλικίας) οι κινήσεις του ήταν απόλυτα… φυσικές. Δεν καθόταν στις πρώτες σειρές των καθισμάτων, αλλά πάνω απ’ την 5η-6η σειρά και όταν σημειώθηκε η μεγάλη ένταση ανάμεσα στους παίκτες και τους ανθρώπους των δύο πάγκων στον αγωνιστικό χώρο στο 53ο λεπτό, κατέβηκε με γοργές κινήσεις πιο κοντά, πέταξε το κουτί της μπύρας που κρατούσε στα χέρια του, αυτό γκέλαρε στον τσίγκινο πάγκο του ΠΑΟΚ και πέτυχε τον Ιβιτς στον δεξιό κρόταφο.

Ο δε δράστης επέστρεψε με… ήρεμες κινήσεις στη θέση του σαν να μην… συνέβη τίποτα και μετά από 1-2 λεπτά, όταν συνειδητοποίησε πως υπήρχε πλέον τραυματισμός του προπονητή του ΠΑΟΚ κι όλο το γήπεδο, είχε στρέψει εκεί την προσοχή του, κινήθηκε κι αποχώρησε απ’ τις εξέδρες του "Απόστολος Νικολαΐδης".

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ

Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/5) οι "πράσινοι" κατέθεσαν στην ΕΛ.ΑΣ. όλο το οπτικό (κι όχι μόνο) υλικό που είχαν στη διάθεσή τους και σε συνεργασία με το υλικό της Αστυνομίας, όχι μόνο εντοπίστηκε ο εν λόγω ανεγκέφαλος οπαδός, αλλά πλέον έχει προχωρήσει η διαδικασία της ταυτοποίησής του. Κι όλα πλέον δείχνουν πως είναι θέμα… ωρών η σύλληψή του, κατόπιν σχετικού εντάλματος.

Ολη αυτή η επιχείρηση που στήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό και η συνεργασία που είχε με την Αστυνομία, για τη σύλληψη του δράση, είναι ξεκάθαρο πως θα χρησιμοποιηθεί και στην υπερασπιστική γραμμή των "πράσινων" την προσεχή Τρίτη (23/5), στην εκδίκαση της υπόθεσης απ’ την Πειθαρχική Επιτροπή… Με τους "πράσινους" να ευελπιστούν πως τα άμεσα αντανακλαστικά που έδειξαν πάνω σ’ αυτό το απίστευτα σοβαρό και λεπτό θέμα, θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψην κι απ’ το πειθαρχικό όργανο της Superleague, συν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί…

News 24/7

24MEDIA NETWORK