Έτσι είπε το μεγάλο "ναι" ο Τσάβες!

Η 8ωρη τελική διαπραγμάτευση του Παναθηναϊκού (με… χείρα βοηθείας απ’ τη Μπόκα) με την πλευρά του 26χρονου φορ, οι δύο λόγοι που έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του "τριφυλλιού", η αγορά του 25+25% των δικαιωμάτων του, η υποχρεωτική οψιόν, η "σφήνα" της Μπελγράνο και η αγωνιστική ετοιμότητα του "Κομαντάντε" που φτάνει στην Αθήνα την Τετάρτη (16/8).

Boca Juniors' Andres Chavez celebrates after scoring his second goal against Rosario Central during a Copa Sudamericana soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Sept. 18, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia)
Boca Juniors' Andres Chavez celebrates after scoring his second goal against Rosario Central during a Copa Sudamericana soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Sept. 18, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia) AP

Ο κύβος εξ… Αργεντινής ερρίφθη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (14/8), με τον Αντρές Τσάβες να αποδέχεται την πρόταση του Παναθηναϊκού και να ετοιμάζεται πλέον για το μεγάλο ταξίδι προς την Ελλάδα, προκειμένου να γίνει μέλος του «τριφυλλιού» για την επόμενη τριετία.

Η τελική διαπραγμάτευση των «πράσινων», αλλά και της διοίκησης της Μπόκα Τζούνιορς με την πλευρά του 26χρονου επιθετικού κράτησε κάτι λιγότερο από 8 ώρες, καθώς ξεκίνησε απ’ το απόγευμα της Δευτέρας (με τη συνάντηση που είχε η πλευρά του παίκτη με τον πρόεδρο της Μπόκα Ντάνιελ Ανχελίσι) κι ολοκληρώθηκε λίγο πριν την αλλαγή της μέρας, με το μεγάλο «ναι» του «Κομαντάντε».

Στον τελικό κύκλο των επαφών που έγιναν ανάμεσα στις τρεις πλευρές, η διοίκηση της Μπόκα ξεκαθάρισε προς τον 26χρονο άσο πως το ιδανικότερο για τον ίδιο θα ήταν να αποδεχθεί την ελληνική πρόταση, απ’ τη στιγμή που ήταν εκτός πλάνων του τεχνικού τιμ, ενώ στην πορεία ξεπεράστηκαν και οι ενδοιασμοί που είχαν οι εκπρόσωποι του Αργεντινού επιθετικού, ως προς το οικονομικό σκέλος και τις εγγυήσεις που ζητούσαν από τον Παναθηναϊκό για την πληρωμή του συμβολαίου του πελάτη τους.

Καθοριστικό ρόλο στην όλη διαδικασία, έπαιξε και η νέα επαφή που έκανε κι ο Μαρίνος Ουζουνίδης με τον Τσάβες στο ενδιάμεσο της διαπραγμάτευσης, η οποία καταπώς φαίνεται «έψησε» οριστικά τον 26χρονο άσο. Ο Αργεντινός επιθετικός ήθελε να παραμείνει στην Μπόκα και να παλέψει για τη θέση του στην ομάδα, όπως έκανε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, περιμένοντας την έναρξη των επίσημων αγώνων των «χεϊνέσες», οι οποίοι τα ξημερώματα της Τρίτης (15/8) έδιναν αγώνα Κυπέλλου με την Χιμνάσια Τίρο.

Όταν είδε, ωστόσο, πως δεν θα είχε πλέον ελπίδες για να «μπει» στο αγωνιστικό πλάνο της Μπόκα, «ζύγισε» τα δεδομένα, μίλησε (και) με την οικογένειά του και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Βλέποντας πως ο Παναθηναϊκός του έδινε τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά το βήμα προς την Ευρώπη και παράλληλα του προσέφερε έναν άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως του είχε αναλύσει κι ο τεχνικός του «τριφυλλιού».

ΤΟ 25+25% ΚΑΙ Η «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ» ΟΨΙΟΝ

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Μπόκα ήταν «κλειδωμένη» από τα ξημερώματα του Σαββάτου (12/8), με τους «πράσινους» να αγοράζουν αντί 1.350.000 ευρώ (1,6 εκατ. δολάρια) το 50% των δικαιωμάτων του «Κομαντάντε». Το 25% (800.000 δολάρια) αγοράστηκε από τη Μπόκα Τζούνιορς και το άλλο 25% (800.000 δολάρια) από την Μπάνφιλντ, η οποία είχε διατηρήσει στην κατοχή της από το καλοκαίρι του ’2014 τα μισά δικαιώματα του αριστεροπόδαρου άσου.

Μάλιστα, όπως υπογράμμιζαν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, στην όλη συμφωνία προστέθηκε την ύστατη ώρα κι ένας όρος που ανέφερε πως το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του Τσάβες (ήτοι το 25% της Μπόκα και το 25% της Μπάνφιλντ) θα πρέπει να το αγοράσει υποχρεωτικά πλέον ο Παναθηναϊκός μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018, καταβάλλοντας άλλο 1.350.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί στις δύο ομάδες.

ΣΤΑ 2 ΕΚΑΤ. ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ

Το συμβόλαιο του Τσάβες με το «τριφύλλι» θα είναι τριετές και οι φιξ απολαβές του για το σύνολο των τριών χρόνων θα φτάσουν τα 2 εκατ. ευρώ. Τον πρώτο χρόνο θα πάρει 600.000 ευρώ, τον δεύτερο 650.000 ευρώ και τον τρίτο 700.000 ευρώ, χωρίς σ’ όλα αυτά να συνυπολογίζονται τα μπόνους στόχων με τους «πράσινους». Ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του πρώτου χρόνου αναμένεται να δοθεί «μπροστά» -ως προκαταβολή- ενώ ο Παναθηναϊκός έχει δώσει συγκεκριμένες τραπεζικές εγγυήσεις προς την πλευρά του Αργεντινού για τις πληρωμές του συμβολαίου του.

Η «ΣΦΗΝΑ» ΤΗΣ ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ «ΟΧΙ»

Για τον Τσάβες το… πάλεψε μέχρι την ύστατη ώρα και η Μπελγράνο, η οποία είχε καταθέσει ισόποση πρόταση με αυτή του «τριφυλλιού» και αποτελούσε το plan B της Μπόκα για την πώλησή του 26χρονου φορ, ωστόσο ο παίκτης δεν ήθελε να συνεχίσει σε καμία άλλη ομάδα της Αργεντινής, πλην της Μπόκα.

Είναι χαρακτηριστικό δε, πως λίγη ώρα μετά τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, την οποία επιβεβαίωσε κι ο ίδιος σε δηλώσεις του στις κάμερες κατά την άφιξη της ομάδας του στο «Λα Μπομπονέρα» για το ματς Κυπέλλου με την Χιμνάσια Τίρο (έμεινε εκτός της τελικής 18άδας), ο Τσάβες έδειξε με… καμάρι στην κάμερα το τατουάζ που είχε με το σήμα της Μπόκα στο αριστερό του μπράτσο υπογραμμίζοντας πως θα είναι πάντα φανατικός οπαδός της.

ΦΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ… ΤΡΕΧΟΥΝ

Με το που είπε το μεγάλο «ναι» ο Τσάβες, στον Παναθηναϊκό τέθηκαν άπαντες σε… συναγερμό, προκειμένου να έρθει το συντομότερο δυνατόν στην Αθήνα. Ο Αργεντινός άσος αναμένεται να αναχωρήσει από το Μπουένος Άιρες το μεσημέρι της Τρίτης (15/8), ούτως ώστε να βρίσκεται στην Αθήνα νωρίς το πρωί της Τετάρτης (16/8). Κι από εκεί και πέρα θα γίνει… αγώνας δρόμου από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και να προλάβει να δηλωθεί στην ευρώ-λίστα για τους αγώνες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έως τις 9.30 μ.μ. της Τετάρτης (16/8), οπότε και λήγει η προθεσμία για τη μία αλλαγή που δικαιούται κάθε ομάδα, 24 ώρες πριν από το πρώτο ματς των πλέι-οφ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ… ΔΡΑΣΗ

Ο Τσάβες ακολούθησε όλη την προετοιμασία της Μπόκα τις τελευταίες 3,5 εβδομάδες, πήρε (μικρό) χρόνο συμμετοχής σε κάποια φιλικά και το πολύ θετικό για τον Ουζουνίδη είναι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κοινώς… έρχεται και παίζει, αφού είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και δεν θα χρειαστεί έξτρα πρόγραμμα, για να «φτάσει» το επίπεδο της υπόλοιπης ομάδας, όπως έγινε π.χ. με την περίπτωση του Γιόχανσον.

Κι αυτό είναι ότι καλύτερο για τον Ελληνα τεχνικό, αφού ο «Κομαντάντε» έρχεται με τα… μπούνια για να διεκδικήσει τη θέση του στην ενδεκάδα, λίγο πριν την επίσημη εκκίνηση και της ελληνικής Superleague…

News 24/7

24MEDIA NETWORK