Ετσι θα δώσει το "ΟΚ" και η FIFA στον ΠΑΟ!

Τι ισχύει με το δικαίωμα μεταγραφών του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, γιατί οι "πράσινοι" έχουν μαζί τους τις πιθανότητες και από ποιες υποθέσεις θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα ενίσχυσης του "τριφυλλιού" ακόμη και με super low cost κινήσεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Ετσι θα δώσει το "ΟΚ" και η FIFA στον ΠΑΟ!
EUROKINISSI

Εκτός από το επιπλέον χρονικό "κανονάκι" ενός μήνα (ήτοι έως την 1Μαρτίου) και τη δυνατότητα διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του (και) μέσω διακανονισμών, ο Παναθηναϊκός πήρε απ’ τηνUEFAτο πρώτο "πράσινο φως" (και) στο θέμα των μεταγραφών, καθώς δεν του επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης για τον προσεχή Ιανουάριο.

Κάτι που αν μη τι άλλο στο αγωνιστικό τμήμα, θεωρείτο κομβικής σημασίας, διότι πλέον θα έχει τη δυνατότητα ο σύλλογος να κάνει 2-3 κινήσεις, πάρα πολύ χαμηλού κόστους, για να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από τις… δεδομένες αποχωρήσεις που θα υπάρξουν με την αυγή του νέου έτους.

Ειδικά στο θέμα του επιθετικού ο Μαρίνος Ουζουνίδης "καίγεται", αφού πλέον δεν υπάρχει ο Τσάβες, ο Λουτσιάνο είναι σε διαδικασία επιστροφής μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη κι έχει μείνει επί της ουσίας με τον Γκιγέρμο Μολίνς και τον νεαρό Σωτήρη Πίσπα ως επιλογές για την κορυφή της επίθεσης. Κι ως εκ τούτου, η απόκτηση ενός φθηνού στράικερ, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έστω και με μορφή δανεισμού για 6 μήνες (με την ομάδα του να καλύπτει ένα μέρος του συμβολαίου του) είναι επιτακτικής ανάγκης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Για να μπορέσει ωστόσο, ο Παναθηναϊκός να κινηθεί έστω και με αυτά τα πενιχρά μέσα στο μεταγραφικό "παζάρι" έπρεπε να έχει και την… ελευθερία απ’ τις αρχές του ποδοσφαίρου, λόγω των πάρα πολύ μεγάλων και συσσωρευμένων χρεών του. ΗUEFAέδωσε τη συγκατάθεσή της, όμως αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως την κεντρική απόφαση σε αυτά τα ζητήματα (περί απαγόρευση ή μη, των μεταγραφών) την παίρνει πάντοτε ηFIFAκαι όχι ηUEFA. Ωστόσο, είναι επίσης δεδομένο πως η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας λαμβάνει πάντοτε υπόψην της πάρα πολύ σοβαρά τα «εισηγητικά» τηςUEFAσε τέτοιου είδους υποθέσεις. Κι από τη στιγμή που ηUEFAέδωσε χρονικό περιθώριο στον Παναθηναϊκό, η εισήγησή της αναμένεται να «εισακουστεί» και στηFIFA.

Αν μιλήσουμε με πιθανότητες, αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ των "πράσινων", σε ποσοστό που φτάνει το 80-85%. Υπάρχει εντούτοις, ακόμη ένα "εμπόδιο", το οποίος θα πρέπει να προσπεράσει ο Παναθηναϊκός. Κι αυτό είναι η διευθέτηση ή ο διακανονισμός έως το τέλος Δεκεμβρίου, των τεσσάρων καταγγελιών που έχουν γίνει στην ίδια τηFIFAτις τελευταίες εβδομάδες απ’ τους Ιβάν Ιβανόφ (110.000 €), Κρις Σαμπά (κατάπτωση διακανονισμού για 100.000 €), Κιέβο Βερόνα (οφειλή 210.000 € απ’ τον δανεισμό του Εμποκού) και Αμβούργο (350.000 € ως «μερίδιο» της μεταγραφής του Μπεργκ).

Εάν βρεθεί άκρη (και) με αυτές τις υποθέσεις, τότε το τελικό "OK" και από τηFIFAθα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο. Αν όμως δεν τα καταφέρει με κάποιον απ’ τους παραπάνω, τότε ίσως το πράγμα να αρχίσει να… ζορίζει επικίνδυνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK