Extreme makeover στην Ακαδημία του ΠΑΟ!

Το ραντεβού του Φύσσα με τον Αλαφούζο, οι προτάσεις για μεγάλα "ψαλίδια" σε απολαβές προπονητών που έφεραν και τις πρώτες αποχωρήσεις και οι μεγάλες αλλαγές στα πρόσωπα του τιμ που θα φτάσουν έως και το 70%. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Extreme makeover στην Ακαδημία του ΠΑΟ!

Εν μέσω σαρωτικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα βρίσκεται πλέον η Ακαδημία του Παναθηναϊκού και η συνολική σύνθεση και μορφή της δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με την αντίστοιχη των τελευταίων ετών. Το πρώτο σκέλος αφορά τους προπονητές, όπου υπήρξαν ήδη οι πρώτες αποχωρήσεις μελών που ήταν για πολλά χρόνια στο τεχνικό τιμ. Οπως ο τεχνικός της Κ20 Βαγγέλης Σάμιος (10 χρόνια στην Ακαδημία) και ο Άρης Κυριαζής (18 χρόνια στο τιμ), οι οποίοι αρνήθηκαν τις πολύ υψηλές μειώσεις που τους προτάθηκαν και αποχωρούν (βρίσκονται ήδη στην ατζέντη του Γιάννη Σαμαρά για την Ακαδημία της ΑΕΚ).

Στον "αέρα" είναι ακόμη η συνεργασία και με άλλους προπονητές, αλλά και μέλη της "ομάδας" του "πράσινου φυτωρίου", αφού σχεδόν σε όλους έχουν γίνει προτάσεις για πολύ μεγάλο "ψαλίδι" στα χρήματά τους (30% και άνω σε ορισμένους). Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ την παλιά "ομάδα" των προπονητών, που δούλεψε τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία του "τριφυλλιού" (και με τον Γιάννη Σαμαρά απ’ το 2010 έως το 2016, αλλά και πιο παλιά), έχουν απομείνει στην ομάδα μόνο οι Κώστας Φρατζέσκος και Κώστας Ταράσης, μαζί με κάποιους νεότερους, όπως οι Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, Θωμάς Μαυρουδής και Βασίλης Παπαδάκης.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΦΥΣΣΑ ΜΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Το τελικό στάδιο των μεγάλων αλλαγών στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού θα "τρέξει" μέχρι τις 15 Ιουνίου όταν και θα ολοκληρωθούν οι εφετινές προπονήσεις όλων των τμημάτων. Ηδη η Κ20 είναι σε… διακοπές, η Κ17 βρίσκεται στη Βουδαπέστη για τη συμμετοχή της στο Puskas Cup και μετά την επιστροφή της θα ολοκληρώσει την εφετινή σεζόν, ενώ την προσεχή Πέμπτη (8/6) σταματούν οι προπονήσεις και στην Κ16.

Ο διευθυντής της "πράσινης" Ακαδημίας Τάκης Φύσσας, είχε το βράδυ της Παρασκευής (2/6) ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου: α) Να καθοριστεί το συνολικό μπάτζετ που θα έχει στη διάθεσή του την επόμενη χρονιά για τα τμήματα υποδομής της ομάδας, β) Να συζητήσουν το θέμα των πληρωμών, όπου υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις 4 και 5 μηνών, γ) Να αναλύσουν το πλάνο των αλλαγών, τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις που θα γίνουν στο προπονητικό τιμ και δ) Να ξεκαθαριστεί εάν θα γίνει προετοιμασία της Κ20 εκτός Αθηνών (τα τελευταία χρόνια το "χτίσιμο" της ομάδας γινόταν στο Βελβεντό Κοζάνης) ή στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Έως τις 15 Ιουνίου ο Φύσσας σε συνεργασία με τον τεχνικό υπεύθυνο και συντονιστή του προγράμματος ανάπτυξης της Ακαδημίας, Θόδωρο Ελευθεριάδη, αναμένεται να έχουν καθορίσει τη σύνθεση του νέου προπονητικού τιμ (τεχνικοί, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές κλπ), που θα είναι αλλαγμένο κατά 70% σε σχέση με την περσινή χρονιά! Εδώ και λίγες ημέρες έχει ήδη "κλειδώσει" η πρόσληψη τριών νεαρών γυμναστών, οι οποίοι θα "μοιραστούν" σε Κ20, Κ17 και στα μικρότερα τμήματα, την ώρα που οι επικεφαλείς της Ακαδημίας έχουν ήδη κάνει πάρα πολλά ραντεβού (και στο Κορωπί) με υποψήφιους προπονητές.

Το πρώτο μέλημά τους είναι η στελέχωση στην "πράσινη" Κ20, όπου εξετάζονται ήδη διάφορα σενάρια, είτε με προπονητή που συνεργάστηκε στο παρελθόν ο Ελευθεριάδης, είτε με κάποιους απ’ τους προπονητές που έχουν παραμείνει στην Ακαδημία. Αντίστοιχα σημαντικές αλλαγές και αποχωρήσεις θα υπάρξουν και στα ρόστερ, όπου οι Φύσσας-Ελευθεριάδης έχουν ήδη στα χέρια τους (και) τις εκθέσεις των προπονητών και θα πάρουν και τις ανάλογες αποφάσεις…

News 24/7

24MEDIA NETWORK