H αγγλική ομάδα που παρακολουθεί στενά τον Μπεργκ!

Η καλοκαιρινή έρευνα της Γουέστ Μπρομ, η ενημέρωση για τη ρήτρα στο νέο συμβόλαιο του Σουηδού με τον Παναθηναϊκό και ο "κατάσκοπος" του Τόνι Πιούλις για τον "King Marcus" στη Λιέγη. Το Contra.gr αποκαλύπτει…

H αγγλική ομάδα που παρακολουθεί στενά τον Μπεργκ!

Το ότι ο Μάρκους Μπεργκ εξακολουθεί να ελκύει του την προσοχή ομάδων απ' το εξωτερικό, ασφαλώς δεν αποτελεί είδηση. Άλλωστε από το καλοκαίρι του 2014 έως και τον περασμένο Αύγουστο ο Παναθηναϊκός έκλεισε τα… αυτιά του (μέσα σε πέντε διαφορετικές μεταγραφικές περιόδους) και στις 15 (!), επίσημες ή ανεπίσημες προσεγγίσεις (enquiries) που δέχθηκε από συλλόγους για τον Σουηδό επιθετικό και Νο1 παίκτη του ρόστερ του.

Τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά το Euro της Γαλλίας, υπήρξαν ακόμη δύο κινήσεις απ' το εξωτερικό, όπως σας είχε αποκαλύψει το Contra.gr τον περασμένο μήνα. Η πρώτη (ανεπίσημη) ήταν απ' τη Λάτσιο, η οποία εντέλει (βλέποντας ότι ο Παναθηναϊκός δεν πουλάει τον Μπεργκ) επέλεξε να προχωρήσει την υπόθεση του Ιμόμπιλε και η άλλη (πιο επίσημη) από σύλλογο της Κίνας. Και στις δύο περιπτώσεις οι "πράσινοι" ήταν ξεκάθαρα αρνητικοί…

ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕ Ο ΠΙΟΥΛΙΣ

Σύμφωνα με μανατζερικές πηγές απ’ την Αγγλία, το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρξε κι άλλος ένας σύλλογος, αυτή τη φορά απ’ την Premier League, που έδειξε εξίσου "ζεστό" ενδιαφέρον. Ο λόγος για τη Γουέστ Μπρομ, η οποία αναζητούσε (και αναζητεί ακόμη) έναν φορ γκολτζή, ο οποίος θα της δώσει το εύκολο σκοράρισμα. Τα "ραντάρ" του Ουαλού προπονητή της Τόνι Πιούλις, είχαν εστιάσει απ’ το Euro στον Μπεργκ, που μολονότι δεν "έλαμψε" στα γήπεδα της Γαλλίας (όπως κι όλη η εθνική Σουηδίας), ήταν μεταξύ των επιθετικών που είχε ξεχωρίσει απ’ τα προκριματικά.

Ο Πιούλις και η Γουέστ Μπρομ ψάχθηκαν μάλιστα για να μάθουν τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, εντούτοις, όταν ενημερώθηκαν (προφανώς απ’ την πλευρά του παίκτη) πως ο Παναθηναϊκός δεν τον παραχωρεί, "αποσύρθηκαν" διακριτικά. Ουδέποτε όμως τον έβγαλαν απ’ το… μικροσκόπιό τους.

ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΡΑ

Όπως αναφέρουν μάλιστα, οι ίδιες πηγές απ’ το Νησί, η Γουέστ Μπρομ είναι πλέον απόλυτα ενήμερη τόσο για το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε ο Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Παρασκευή (και θα ανακοινωθεί επίσημα για τυπικούς λόγους τις πρώτες μέρες του Γενάρη), όσο και για τη ρήτρα που έχει μπει στο νέο συμφωνητικό. Ρήτρα που αναφέρει πως ο Σουηδός άσος μπορεί να αποχωρήσει τις επόμενες δύο καλοκαιρινές μεταγραφικές περιόδους, μόνο απ’ το διάστημα 1η Ιουλίου με 15 Αυγούστου, εάν υπάρξει πρόταση ομάδας απ’ το εξωτερικό (και μόνο) συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών τα 5,5 εκατ. ευρώ θα καταλήξουν στο ταμείο του συλλόγου (το συγκεκριμένο ποσό αποτελούσε βασικό όρο απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού για να πει "ναι" στη ρήτρα αποδέσμευσης), τα 3,5 εκατ. ευρώ θα πάνε στο Αμβούργο (που έχει ακόμη το 35% των δικαιωμάτων του παίκτη) και το 1 εκατ. ευρώ στην πλευρά του παίκτη (στη νέα συμφωνία ο Παναθηναϊκός "απορρόφησε" 2,5% απ’ το ποσοστό 12,5% που διατηρούσε η πλευρά του Σουηδού, η οποία έπεσε πλέον στο 10%).

ΣΚΑΟΥΤ ΣΤΗ ΛΙΕΓΗ

Το πιο σημαντικό ωστόσο της όλης ιστορίας είναι ότι ο Πιούλις, έχοντας πάρει ήδη το "πράσινο φως" απ’ τη διοίκηση της Γουέστ Μπρομ, σκοπεύει να έχει online ενημέρωση για τον Μπεργκ, στέλνοντας διαρκώς σκάουτ για να τον παρακολουθούν! Αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Πέμπτης (20/10) με τη Σταντάρ στο "Μορίς Ντιφράσν" της Λιέγης. Οι δε παρακολουθήσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη του επόμενου διμήνου, ειδικά στα μεγάλα ματς, κι αν οι εκθέσεις (reports) των σκάουτ της αγγλικής ομάδας είναι θετικές, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και επίσημη κίνηση απ’ την πλευρά των "μπάγκις".

Το ζητούμενο βεβαίως σε περίπτωση που επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον της Γουέστ Μπρομ, δεν είναι τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός (αφού απ’ τη στιγμή που κατατεθεί η ρήτρα, παύει η οποία «πράσινη» εμπλοκή), αλλά το πώς θα πράξει ο Μπεργκ. Ο ίδιος ήθελε να μπει η ρήτρα, για να έχει μια τελευταία επιλογή για να αγωνιστεί (εάν έρθει μια πρόταση) σε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα απ’ το ελληνικό. Η Γουέστ Μπρομ δεν είναι βεβαίως σύλλογος πρώτης (ούτε καν… δεύτερης) ταχύτητας στο Νησί, ωστόσο η βιτρίνα της Premier League δεν παύει να είναι άκρως ελκυστική για κάθε παίκτη.

ΤΟ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ" ΤΟΥ ΠΑΟ

Αυτό βεβαίως είναι κάτι που φανεί εκείνη την ώρα, εάν η αγγλική ομάδα προχωρήσει πολύ πιο επίσημα το ενδιαφέρον της. Ωστόσο θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, πως και για τον ίδιο τον Μπεργκ (αλλά και την οικογένειά του) ο Παναθηναϊκός και η Ελλάδα είναι κάτι πολύ «διαφορετικό». Και δεν θα… έφευγε έτσι απλά απ’ το "τριφύλλι". Διότι και στο παρελθόν είχε ευκαιρίες για να αποχωρήσει αλλά δεν το έπραξε… Το σίγουρο πάντως είναι πως το επόμενο διάστημα ο Σουηδός θα είναι διαρκώς στο… monitoring της Γουέστ Μπρομ, η οποία ετοιμάζει πολλά… ταξίδια για τα ματς του Παναθηναϊκού!

News 24/7

24MEDIA NETWORK