Η αλήθεια και τα ζόρικα δεδομένα για τον Μουνιέ

Το story γύρω από τον Γάλλο winger που άρχισε πριν από ένα μήνα, οι αρχικοί ενδοιασμοί του, οι πρόσφατες "γέφυρες" απ' τους μάνατζέρ του, η εξαιρετική άποψη του Ουζουνίδη που τον θεωρεί πιο πλήρη εξτρέμ απ' τον Εμποκού και το απαιτητικό οικονομικό "πακέτο" που απαιτεί νέα υπέρβαση ή χρήματα από κάποια πώληση.

Η αλήθεια και τα ζόρικα δεδομένα για τον Μουνιέ

Η περίπτωση του Αντονί Μουνιέ δεν μπήκε εσχάτως στην καθημερινότητα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Υπάρχει στα "κιτάπια" του Μαρίνου Ουζουνίδη και των συνεργατών του εδώ και περίπου ένα μήνα, όταν προτάθηκε για πρώτη φορά.

Το scouting report των Μίκαελ Νίλσον και Ανδρέα Λαγωνικάκη έδωσε αμέσως "πράσινο φως", ενώ κι ο Ουζουνίδης "κύκλωσε" το όνομά του πάνω-πάνω στη λίστα με τους υποψήφιους wingers, με τους "πράσινους" ν' αρχίζουν να ψάχνουν απ’ όλες τις πλευρές τα δεδομένα της περίπτωσής του.

Κρατούμενο Νο1: Η Μπολόνια, δύο χρόνια μετά την απόκτησή του απ' τη Μονπελιέ (αντί 2 εκατ. ευρώ), δεν τον υπολόγιζε πλέον και με το που επέστρεψε απ' τον εξάμηνο δανεισμό του στην Αταλάντα, ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι τον έβαλε αμέσως στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές.

ΤΟΣΑ ΖΗΤΑΕΙ

Αυτό ήταν το θετικό της υπόθεσης. Διότι κάπου εδώ άρχισαν τα δύσκολα:

Το πρώτο δεν είχε να κάνει τόσο με τις αξιώσεις της ιταλικής ομάδας (που ήταν διατεθειμένη για να γλιτώσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του να ζητήσει μόνο 200-250.000 ευρώ), αλλά με τα "θέλω" της πλευράς του παίκτη. Ο Μουνιέ έχει ετήσιες απολαβές στη Μπολόνια 500.000 ευρώ, όμως το κασέ με το οποίο πλασαριζόταν στις υποψήφιες ομάδες ήταν κατά 100.000 ευρώ πιο "τσιμπημένο" (600.000).

Το δεύτερο εμπόδιο ήταν ο ίδιος ο παίκτης. Ο Γάλλος ακραίος δεν "τρελαινόταν" αρχικά με την ιδέα της Ελλάδας (ούτε της Τουρκίας απ' όπου επίσης δέχθηκε προσεγγίσεις) και ήθελε είτε να συνεχίσει σε άλλον ιταλικό σύλλογο είτε να επιστρέψει σε μία ομάδα της πρώτης 6άδας του Σαμπιονά.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την κίνησή του, παρά τις δυσκολίες, με την πλευρά του παίκτη να ζητάει χρονικό περιθώριο για να ζυγίσει όλα τα δεδομένα.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Την τελευταία εβδομάδα η υπόθεση "αναθερμάνθηκε" όχι τόσο απ' τον Παναθηναϊκό, όσο απ’ την πλευρά του ίδιου του Μουνιέ, ο οποίος έβλεπε πως οι προτάσεις από πρωταθλήματα "πρώτης γραμμής" δεν έφταναν κι ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει.

Οι μάνατζερ του παίκτη επιχείρησαν να ρίξουν εκ νέου "γέφυρες" με τον Παναθηναϊκό, όμως το δευτεριάτικο (21/8) δημοσίευμα της "Corriere Dello Sport" περί προχωρημένων επαφών με το "τριφύλλι" δεν είχε βάση αλήθειας. Πολύ απλά διότι ΔΕΝ έχει κάνει άλλη κίνηση (ακόμα) για τον Μουνιέ, "τρέχοντας" πρώτα τις υποθέσεις στα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα που έχει στο ρόστερ του. Από το "τριφύλλι" μετέφραζαν μάλιστα το εν λόγω δημοσίευμα ως μία "μανατζερίστικη" κίνηση απ’ τους εκπροσώπους του Μουνιέ προκειμένου να δουν αντιδράσεις.

Η ουσία είναι πως ο παίκτης αρέσει πολύ στον Παναθηναϊκό κι εν προκειμένω στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα θεωρεί πως ο Γάλλος είναι πιο πλήρης winger κι από τον Εμποκού κι έχει αγωνιστικά στοιχεία που ταιριάζουν... γάντι σ' αυτό που θέλει και ζητάει για τα άκρα της "πράσινης" επίθεσης.

Αν ήταν δε στο χέρι του Ουζουνίδη, ο παίκτης θα ήταν αύριο το πρωί (που λέει ο λόγος) στην Ελλάδα.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το θέμα ωστόσο είναι καθαρά οικονομικό, αφού οι "πράσινοι" δεν μπορούν να "παίξουν" σ' αυτά τα νούμερα. Ακόμη κι αν ο Μουνιέ ρίξει τις αξιώσεις του στις 500.000 ευρώ (όσα παίρνει δηλαδή στη Μπολόνια), το όλο "πακέτο" της μεταγραφής φτάνει -μαζί με τα χρήματα της ιταλικής ομάδας- στις plus 700.000 ευρώ. Λεφτά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στον "πράσινο" προϋπολογισμό.

Και για να καταστεί δυνατό, να προχωρήσει σε πιο επίσημο επίπεδο η περίπτωση του Μουνιέ είτε θα πρέπει να γίνει μία νέα σούπερ οικονομική υπέρβαση από πλευράς διοίκησης (και Αλαφούζου συγκεκριμένα), είτε θα πρέπει να μπουν πρώτα χρήματα στο ταμείο από κάποια πώληση (π.χ. του Ζέκα).

Απ' τη στιγμή πάντως που στην παρούσα φάση όλα είναι... ανοικτά με το θέμα της πιθανής πώλησης του "κάπτεν" των "πράσινων" στην Κοπεγχάγη, δεν αποκλείεται να βρεθεί εντέλει "χώρος" στο μπάτζετ και για τον Γάλλο winger. Όσο κι αν τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον εξαιρετικά περιορισμένα.

Προς το παρόν πάντως, το όνομα του Μουνιέ παραμένει στο... συρτάρι. Μέχρι κι αν βρεθούν χρήματα…

AP Photo/Gianfilippo Oggioni, File

News 24/7

24MEDIA NETWORK