Η απαράδεκτη πρόταση και τα "θέλω" του Παναθηναϊκού

Η… αστεία, πρώτη προσφορά της Αλ Αΐν που συμπεριέλαβε στα 2,5 εκατ. της πρότασης για τον Μπεργκ και το ποσοστό του Αμβούργου (!), τα plus 5 εκατ. ευρώ «καθαρά» που μπορούν να βάλουν τους «πράσινους» σε κανονικό τραπέζι διαπραγμάτευσης και η κουβέντα του Αλαφούζου με τον Σουηδό άσο. Ολες οι τελευταίες λεπτομέρειες απ’ το Contra.gr

Η απαράδεκτη πρόταση και τα "θέλω" του Παναθηναϊκού

Νεότερα tweet των αραβικών ΜΜΕ το απόγευμα της Τρίτης (20/6) επαναλάμβαναν πως ο Μάρκους Μπεργκ θα παρουσιαστεί επίσημα απ’ την Αλ Αΐν μετά τις 10 το βράδυ! Κάτι τέτοιο ωστόσο, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι μοιάζει μάλλον… απίθανο, αφού η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης ανάμεσα στον Νίκο Λυμπερόπουλο και την αραβική ομάδα, έχει μπει (επί του παρόντος) στην… κατάψυξη.

Κι αυτό διότι ο σύλλογος απ’ τα Η.Α.Ε, δεν δείχνει καμία απολύτως διάθεση να ανεβάσει κι άλλο την πρώτη προσφορά της ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, η οποία μεταφέρθηκε προς τον «Λύμπε» απ’ τον ίδιο τον μάνατζερ του Σουηδού άσου, Στάινερ Ντίετζ και απορρίφθηκε ως «απαράδεκτη» απ’ τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός, πως στην προσφορά που κατατέθηκε από τους Άραβες προς τους «πράσινους», το ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ δεν αφορούσε τα «ΚΑΘΑΡΑ» χρήματα προς το «τριφύλλι», αλλά ΚΑΙ το… ποσοστό που πρέπει να πάρει απ’ τη μεταπώλησή του το Αμβούργο! Όπως γίνεται αντιληπτό, όλο αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει αποδεκτό απ’ τους «πράσινους», που εκνευρίστηκαν ακόμη περισσότερο απ’ τους χειρισμούς του μάνατζερ του Μπεργκ και του Σουηδού. Απ’ τη στιγμή δε, που ειδικά ο ατζέντης του 31χρονου άσου, φαίνεται πως έχει «ψήσει» και την Αλ Αΐν να παίξει… μπάλα σε ποσά πολύ χαμηλότερα της ρήτρας που υπάρχει στο συμβόλαιο του Μπεργκ με τον Παναθηναϊκό (λιγότερα κι απ’ αυτά που έχει συμφωνήσει να παίρνει ο ίδιος ο Σουηδός σε ετήσια βάση απ’ την αραβική ομάδα), ποντάροντας στα δεδομένα οικονομικά «ζόρια» των «πράσινων».

Με στόχο βεβαίως να εξασφαλίσει κι ο ίδιος, τη μεγαλύτερη δυνατή προμήθεια απ’ τους Άραβες.

Σ’ όλες τις επαφές που έγιναν με την αραβική πλευρά και τον Ντίετζ κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ο Λυμπερόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Αν ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποιηθεί οικονομικά με το ποσό της ρήτρας ή πολύ κοντά σ’ αυτή, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει σ’ αυτή τη μεταγραφή».

ΤΙ ΘΕΛΕΙ «ΚΑΘΑΡΑ» Ο ΠΑΟ

Το «…ή κοντά στη ρήτρα» του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού «μεταφράζεται» σ’ ένα ποσό κοντά στα φιξ χρήματα που πρέπει να πάρει το «τριφύλλι» απ’ την τελική συμφωνία που έγινε τον περασμένο Γενάρη με την πλευρά του παίκτη. Κι όπως ανέφερε το Contra.gr το πρωί της Τρίτης η εν λόγω ρήτρα (με το στάνταρ ποσό που πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός) είναι κοντά στα 6 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρεθούν απ’ αυτά τα λεφτά οι οφειλές που υπάρχουν προς τον Μπεργκ (περί τις 250.000 ευρώ) και κάποια ποσά που αφορούν άλλα θέματα (εφορία κλπ), οι «πράσινοι» θα μπουν σε διαδικασία συζητήσεων ΜΟΝΟ αν φτάσει το σύνολο της «καθαρής» προσφοράς της Αλ Αΐν στα 5,1 με 5,2 εκατ. ευρώ.

Η αραβική ομάδα επί του παρόντος δεν δείχνει διάθεση να ανεβάσει την προσφορά της και η όλη διαπραγμάτευση έχει φτάσει πλέον σε οριακές καταστάσεις, αφού ούτε στον Παναθηναϊκό έχουν πρόθεση να ρίξουν τις αξιώσεις τους, αν δεν ακούσουν τα νούμερα που θέλουν. Κι όσο η πλευρά του Μπεργκ όχι μόνο δεν έχει «βοηθητικό» ρόλο στις επαφές με την Αλ Αΐν, αλλά επί της ουσίας προσπαθεί να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό δικό της όφειλες απ’ την όλη διαπραγμάτευση, τόσο το σχοινί θα παραμένει τεντωμένο. Κι αν… σπάσει οριστικά και δεν υπάρξει συμφωνία που να καλύπτει όλες τις πλευρές, τότε οι εξελίξεις θα είναι… απρόβλεπτες, καθώς ο Σουηδός θα πρέπει να βρίσκεται στις 28 του μηνός στην Αθήνα, για να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΜΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Ο Μπεργκ είχε επικοινωνία και με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο κατά τη διάρκεια της Τρίτης, ξεκαθαρίζοντάς του πως έχει αποφασίσει να μεταγραφεί στην Αλ Αΐν, η οποία του προσφέρει ένα «βασιλικό» συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, με ετήσιες απολαβές 3,4 εκατ. ευρώ το χρόνο (τριπλάσια απ’ όσα παίρνει στον Παναθηναϊκό). Ο ιδιοκτήτης των «πράσινων», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, τονίζοντάς του πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του Παναθηναϊκού, ωστόσο, όταν είδε πως ο Μπεργκ είχε πάρει πλέον τις… αποφάσεις του, ξεκαθάρισε κι ο ίδιος απ’ την πλευρά του πως η μεταγραφή θα προχωρήσει μόνο αν ικανοποιηθούν τα δεδομένα που έχει βάλει στο τραπέζι ο σύλλογος. Και διαπραγματεύεται αποκλειστικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος…

News 24/7

24MEDIA NETWORK