Η "αποκάλυψη" των αριθμών του "Athens Alive"

H εταιρία Redstone στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για το πρότζεκτ ΟΑΚΑ-Παναθηναϊκός, έφερε στο φως λεπτομέρειες γύρω απ’ τα οικονομικά στοιχεία και οριοθέτησε τα επόμενα βήματα. Τα ονόματα των άλλων δύο εταιριών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία δίπλα σε Redstone, Bluerock, AECOM.

Μετά τη δήλωση-επιβεβαίωση από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το απόγευμα της Παρασκευής (9/3) για τη συγκρότηση του πολυεθνικού fund και την κατάθεση της επίσημης πρότασης προς την κυβέρνηση, για αξιοποίηση του ΟΑΚΑ (με ταυτόχρονη είσοδο στον Παναθηναϊκό), αλλά και την αποκάλυψη των ονομάτων των τριών πολυεθνικών «κολοσσών» που θα αποτελέσουν τους συμπαίκτες του, αργά το βράδυ της Κυριακής (11/3) ήρθε και η (πρώτη) επίσημη ανακοίνωση για το πρότζεκτ απ’ την Redstone!

Μία απ’ τις βασικές εταιρίες για την κατασκευή του "Athens Alive OAKA" και την επενδυτική κίνηση στον Παναθηναϊκό, η οποία ανέλυσε όλα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, τα επόμενα βήματα, αλλά και τα εντυπωσιακά νούμερα του πλάνου επένδυσης μαζί με τα οφέλη που θα έχει το ελληνικό κράτος, ακόμη και σε βάθος 20ετίας!

Η Redstone επί της ουσίας ξεκαθάρισε πως όλα πλέον θα εξαρτηθούν απ’ τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ενώ στις "ειδήσεις" της ανακοίνωσης, ήταν και η αποκάλυψη των ονομάτων, άλλων δύο εταιριών, οι οποίες συμμετέχουν στην κοινοπραξία. Η πρώτη εταιρία είναι η Colliers, που θεωρείται μια από της μεγαλύτερες εταιρείες στο Real Estate σε όλο τον κόσμο κι έχει γραφεία και στην Ελλάδα, όντας σε συνεργασία με πολύ μεγάλες εταιρίες στη χώρα μας. Η δεύτερη είναι η News Agency, μια πρωτοπόρος εταιρεία η οποία ηγείται σε έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς χώρους και με πολλές επιτυχίες στα σπορ.

 

Στην εν λόγω ανακοίνωση της Redstone υπάρχει κι ένα πολύ αναλυτικό γράφημα με τις εκτιμήσεις για το Athens Alive σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο θέσεων εργασίας που θα προκύψουν.

Τα νούμερα, βάσει το διαγράμματος είναι:

1.Επένδυση ύψους περίπου 1.1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

2.Περισσότεροι από 7.000.000 επισκέπτες ετησίως.

3.Εργασία για 15.000 ανθρώπους.

4.Μόνιμες θέσεις εργασίας για 4.000 άτομα.

5.Ο ΦΠΑ θα φτάσει στα 18 δισεκατομμύρια και ετησίως οι φόροι που θα εισπράττονται θα φτάνουν τα 5 δισεκατομμύρια σε ορίζοντα εικοσαετίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ REDSTONE

"Είναι οι πρώτες ημέρες για το Athens Alive, κι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Η κοινοπραξία της "Athens Alive", από τη News Agency, τη Redstone, τη Bluerock, την ΑECOM και την Colliers μόλις ολοκλήρωσαν μια μελέτη προ-σκοπιμότητας για μια ανάπτυξη, που αν εγκριθεί, θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας. Τώρα αναζητούμε τις εγκρίσεις από την Κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του "Athens Alive", μια πλήρη μελέτη σκοπιμότητας.

Από τη θεαματική τελετή έναρξης μέχρι το κλείσιμο της νύχτας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Το ΟΑΚΑ ήταν ένα κεντρικό κομμάτι αυτού. Από τότε ο λαός της Αθήνας δεν είχε σημαντικές και νέες εξελίξεις στην αναψυχή.

Ο σεβασμός της αθλητικής κληρονομιάς και η διατήρηση της χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής Calatrava για τις μελλοντικές γενιές είναι ουσιαστικής σημασίας για την κοινοπραξία AliveAthens. Το Athens Alive προσφέρει στη βόρεια Αθήνα έναν νέο και εντυπωσιακό χώρο με αυτή την κληρονομιά και την ανανεωμένη εστίαση στον υγιή, ενεργό τρόπο ζωής στην καρδιά του.

Τα σύγχρονα γραφεία, οι χώροι για να εκκολαφθούν οι startups, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα πάρκα αναψυχής, οι μοναδικές πισίνες, τα υγιεινά και διασκεδαστικά εστιατόρια, τα εμπορικά καταστήματα, οι τοίχοι αναρρίχησης, οι ερασιτεχνικές αθλητικές πίστες και το νέο "σπίτι" για τρία από τα σημαντικότερα αθλητικά franchise της Αθήνας, όλα μαζί με διαδρομές πέντε χιλιομέτρων για τζόκινγκ που διασχίζουν το έργο.

Το Athens Alive θα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές, ευφυείς περιοχές αθλητισμού και ψυχαγωγίας στον κόσμο. Η ανάπτυξη αυτής της κλίμακας είναι δύσκολη. Έχουμε έναν μακρύ δρόμο μπροστά μας. Η πρόοδος έρχεται βήμα προς βήμα. Το επόμενο βήμα απαιτεί σταθερές δεσμεύσεις τόσο από τους δημόσιους όσο και από τους ιδιωτικούς εταίρους. Αυτές οι δεσμεύσεις είναι ακριβώς αυτό που δημιουργεί η κοινοπραξία αυτή τη στιγμή".

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.