Η λογική του "ντου" του Παναθηναϊκού στη ΝOVA

Η οφειλόμενη δόση των 4,3 εκατ. ευρώ προς τις ομάδες που δεν πλήρωσε το κανάλι της Κάντζας ως τις 15/1, το νομικό «τρικ» του Παναθηναϊκού μέσω της «πλαγιαστικής άσκησης των δικαιωμάτων της Superleague» που ξεπερνάει τον κίνδυνο πιθανών ποινών και η αναμονή ως τη Δευτέρα αλλιώς «μπλόκο παντού». Το Contra.gr έχει όλες τις λεπτομέρειες της διαμάχης ΠΑΟ-NOVA!

Η λογική του "ντου" του Παναθηναϊκού στη ΝOVA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού αποφάσισε να… απασφαλίσει το απόγευμα της Παρασκευής (20/1) και να τραβήξει στα άκρα το σχοινί της σχέσης της με τη NOVA, ελέω των οφειλών που υπάρχουν απ’ το κανάλι προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες της Superleague. Όπως γνωστοποιήθηκε λίγο νωρίτερα, μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της «πράσινης» ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός: α) Θα αποσύρει τον εκπρόσωπό του απ’ τη λίγκα μέχρι νεοτέρας και β) -και κυριότερον- την προσεχή Δευτέρα (23/1) θα εγείρει αγωγή και (παράλληλα) ασφαλιστικά μέτρα κατά της NOVA «…ασκώντας πλαγιαστικά τα δικαιώματα της Super League κατά της NOVA, τόσο ως προς τη διεκδίκηση των οφειλομένων όσο και ως προς τη μετάδοση των αγώνων».

Πάμε να δούμε τώρα τα «γιατί» της εν λόγω κίνησης του Παναθηναϊκού και να αναλύσουμε λίγο πιο «βαθιά» τις λεπτομέρειες της «πράσινης» ανακοίνωσης.

1.ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ;

Τα οφειλόμενα στα οποία αναφέρεται ο Παναθηναϊκός, αφορούν το ποσό των 4,3 εκατ. ευρώ, ήτοι τη δόση που έπρεπε να καταβληθεί απ’ τη NOVA προς τη λίγκα και κατ’ επέκταση τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Το κανάλι της Κάντζας όχι μόνο δεν κατέβαλλε το εν λόγω ποσό, αλλά εκ των υστέρων ενημέρωσε ότι «αδυνατεί» να τα καταβάλλει προς τη λίγκα, τονίζοντας πως «θέλουμε να κάνουμε ρύθμιση του ποσού». Αυτό εξόργισε τους «πράσινους», οι οποίοι είχαν εκφράσει και τον Δεκέμβριο τις ενστάσεις τους για την καθυστέρηση και της προηγούμενης δόσης, αλλά έδωσαν το «ΟΚ» να πάει λίγο πιο πίσω, ακολουθώντας (σ’ εκείνη τη φάση) την -των πολύ πιο ήπιων τόνων- γραμμή που είχε αποφασίσει να ακολουθήσει ο συνεταιρισμός. Πλέον όμως το πράγμα δείχνει να παρατραβάει κι όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά απ’ τον Παναθηναϊκό «…δεν είναι δυνατόν η NOVA να καλύπτει όλες τις άλλες υποχρεώσεις της εις βάρος των ομάδων και εμείς να μένουμε με ανοικτές τις δικές μας εκκρεμότητες, επειδή δεν καταβάλλει τα λεφτά που πρέπει να καταβάλλει. Αυτό πλέον δεν μπορεί να γίνεται κάθε μήνα…».

2.ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ «ΝΤΟΥ» Ο ΠΑΟ;

Η λίγκα για δικούς της λόγους έχει αποφασίσει να μην τραβήξει το… σχοινί με τη NOVA, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να περιμένει άλλο στο συγκεκριμένο θέμα. Και με την κίνηση της Παρασκευής, επί της ουσίας έκανε αυτό που έπρεπε να έχει κάνει πάνω στο θέμα εδώ και καιρό η λίγκα. Αποφάσισε να ασκήσει να νόμιμα δικαιώματά του για να πιεστεί η NOVA και να δώσει τα οφειλόμενα χρήματα προς τη Superleague κι εκείνη ακολούθως να τα μοιράσει στις ομάδες.

3.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ «ΠΛΑΓΙΑΣΤΙΚΑ»;

Ένα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι το κομμάτι της «πράσινης» ανακοίνωσης που αναφέρει «…ασκώντας πλαγιαστικά τα δικαιώματα της Super League κατά της NOVA». Τι σημαίνει «πλαγιαστικά»; Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός κινείται νομικά για λογαριασμό της λίγκας. Και διεκδικεί τα χρήματα που πρέπει να καταβάλλει το κανάλι προς τον συνεταιρισμό για λογαριασμό της Superleague κι όλων των ομάδων. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι -όπως τονιζόταν απ’ τον Παναθηναϊκό- απ’ τη στιγμή που η κίνηση γίνεται «πλαγιαστικά», νομικά «ξεπερνάει» το θέμα των ποινών, των αγωνιστικών ποινής στην ομάδα και τις πιθανές ρήτρες που προβλέπονται προς τις ομάδες που προχωρούν σε «ακραία» μέτρα κατά της NOVA. «Μέσω του Παναθηναϊκού είναι πλέον σαν να κινείται η ίδια η λίγκα κατά της NOVA» τόνιζαν απ’ το «τριφύλλι».

Κατ’ επέκταση, με βάση τα όσα υποστηρίζει η «πράσινη» ΠΑΕ, αν η κίνησή τους δεν «ταρακουνήσει» την όλη κατάσταση μέσα στο σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα (23/1) και δεν υπάρξει «αντίδραση» απ’ το κανάλι προς την κατεύθυνση των πληρωμών (ή κάποια δέσμευση προς τη λίγκα που θα καλύψει τους «πράσινους»), ο Παναθηναϊκός θα ενεργοποιήσει νομικά τα όσα εξήγγειλε. Κι από εκεί και πέρα, σκοπεύει να βάλει… απαγορευτικό σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη NOVA, μέχρι να πληρωθούν τα χρήματα που οφείλονται.

Απ’ τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις των προπονητών και των παικτών πριν και μετά τους αγώνες προς το κανάλι της Κάντζας (που είχε αποκλειστικότητα επ’ αυτών), μέχρι –πολύ περισσότερο- και τη μετάδοση του επόμενου εντός έδρας αγώνα των «πράσινων», με τον Λεβαδειακό στις 27/1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης»…

4. ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε κι ακόμη μία παράμετρο της κίνησης του Παναθηναϊκού, που φορά αυτό, καθεαυτό το κομμάτι της λίγκας. Με την απόσυρση του εκπροσώπου του απ’ τη Superleague, μέχρι νεοτέρας, οι «πράσινοι» θέλουν να καταδείξουν πως η λίγκα έχει βεβαίως μεγάλη ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση.

Και ο Παναθηναϊκός (προς τη λίγκα) κάνει αυτό που δεν… κάνει (και θα έπρεπε να κάνει) ο συνεταιρισμός στο θέμα της δόσης των 4,3 εκατ. ευρώ. Επίσης, μεταφράζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο «βάθος» το όλο θέμα, ο Παναθηναϊκός πήρε την εν λόγω πρωτοβουλία (σε μια υπόθεση που έχει δίκιο) ΚΑΙ για να δείξει έναν πολύ πιο «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ» ρόλο στη Superleague, σε μια εποχή που έχουν αρχίσει να «ανακατεύονται» οι συσχετισμοί δυνάμεων εντός του συνεταιρισμού. Και σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει διάθεση για να (παρα)μείνει τρίτος «πόλος» χωρίς δυναμική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φουλ επίθεση του Παναθηναϊκού στη NOVA

News 24/7

24MEDIA NETWORK