Η μεγάλη μάχη σε... FIFA και Διαιτητικό!

Η καθοριστική επαφή της Τετάρτης με τη δικηγόρο των Εσιέν, Τοτσέ, Λέτο για τις καταγγελίες αφαίρεσης βαθμών, η διαπραγμάτευση με Ιβανόφ, Σαμπά, Αμβούργο, Κιέβο και τα λεφτά που πρέπει να δώσει ο Αλαφούζος για να μην υποστεί ακόμη μεγαλύτερες "ζημιές" ο Παναθηναϊκός.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΞΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο καθημερινός αγώνας του Παναθηναϊκού με τα δεκάδες οικονομικά "μέτωπά" του συνεχίζεται, με τους "πράσινους" να ετοιμάζονται μέσα στα επόμενα 24ωρα για συνεχόμενες, καθοριστικές "μάχες" τόσο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όσο και στις υποθέσεις των καταγγελιών που έχουν γίνει στη FIFA από Ιβανόφ, Σαμπά, Αμβούργο και Κιέβο.

Στην πρώτη απ’ τις τέσσερις υποθέσεις που "τσουρουφλούσαν" και αφορούσαν αφαιρέσεις βαθμών, αυτή της καταγγελίας του Ράσμους Τελάντερ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να έρθει σε συνεννόηση με την πλευρά του παίκτη και να πάρει νέα αναβολή για την 11η Ιανουαρίου (4 μ.μ.). Για να γίνει αυτό βεβαίως, δόθηκε "έναντι" το ποσό των 10.000 ευρώ για τη δεύτερη δόση που έχει επιδικαστεί απ’ την προσφυγή του Δανού, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τονίζουν πως μέσα στις γιορτές θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες 24.000 ευρώ, ενώ θα δοθεί ένα σχετικό χρονοδιάγραμμα για την 3η δόση (Δεκεμβρίου) που επίσης έχει λήξει.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (20/12) εκδικάζεται στο Διαιτητικό η καταγγελία του Βέμερ, μόνο που το "τριφύλλι" δεν κινδυνεύει τόσο άμεσα στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς ανεξάρτητα απ’ την αίτηση του Γερμανού για αφαίρεση βαθμών, το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ θα ορίσει πρώτα δόσεις αποπληρωμής. Και μόνο εάν κι εφόσον δεν τηρηθούν αυτές, θα υπάρξει κίνδυνος για τα "-3".

Τα μεγάλα… ζόρια εντούτοις, ακολουθούν την Πέμπτη (21/12), όπου ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει όχι μία, αλλά… τρεις υποθέσεις καταγγελιών για αφαίρεση βαθμών απ’ τους Εσιέν, Τοτσέ και Λέτο (η καταγγελία αφορά το παλιό του συμβόλαιο).

Την Τετάρτη οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" θα έχουν επικοινωνία με τη δικηγόρο και των τριών, προσπαθώντας να βρουν ένα δρόμο, για να οδηγηθούν και οι τρεις υποθέσεις σε αναβολή για τις 10-11/1. Η πλευρά των ποδοσφαιριστών εντούτοις, αναμένεται να κρατήσει πολύ πιο "σκληρή" στάση, αφού όπως λεγόταν η "εντολή" που έχει είναι να μην υπάρξει νέα αναβολή, αλλά να γίνουν κανονικά οι εκδικάσεις.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει πάντως να κερδίσει χρόνο, δίνοντας έναντι κάποια ποσά και στους τρεις. Χρήματα που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν αποκλείεται να έρθουν εντέλει απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος πιέζεται ασφυκτικά απ’ τους ανθρώπους της ομάδας να βάλει ένα ποσό, για να καλύψει ορισμένες απ’ τις "αμαρτίες" του. Στη φάση που βρίσκεται άλλωστε ο σύλλογος, εάν δεν μπουν και τώρα λεφτά για να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις, ο κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών θα είναι πλέον τεράστιος. Με ότι αυτό συνεπάγεται…

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα "μέτωπα" που αφορούν τις καταγγελίες στη FIFA. Το κομμάτι αυτό το έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, ο οποίος έχει ξεκινήσει έναν πρώτο κύκλο επαφών με τους Σαμπά, Ιβανόφ, Αμβούργο και Κιέβο, για να φτάσουν σε συμφωνίες/διακανονισμούς επί των οφειλών που έχει ο σύλλογος. Κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό, κι εδώ θα χρειαστεί να δώσει χρήματα ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, διότι ο χρόνος πιέζει κι αν δεν διευθετηθούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις, είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσει "θέματα" ο Παναθηναϊκός από τη FIFA, που μπορεί να φτάσει ακόμη και στην απαγόρευση μεταγραφών.

Η προ ημερών εισήγηση απ’ την UEFA ήταν θετική, όμως για να πει το "ΟΚ" και η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (και η επιτροπή που εξετάζει αυτές τις καταγγελίες) θα πρέπει πρώτα το "τριφύλλι" να τακτοποιήσει τις συγκεκριμένες εκκρεμότητές του!

Είπαμε, γιορτές γεμάτες από διαπραγματεύσεις και άγχος για όλο το μηχανισμό της "πράσινης" ΠΑΕ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK