Η "μπάνκα εκκίνησης" έχει μέσα 9 εκατ. ευρώ

Οι "πληγές" που "σκοτώνουν" λίγο-λίγο τον ΠΑΟ, τα τρία βασικά σημεία του πλαισίου διαπραγμάτευσης Πιεμπονγκσάντ-Αλαφούζου, η πρόταση του επενδυτικού fund για τα 4+5 εκατ. € που έχει άμεση ανάγκη η ομάδα και ο παράγοντας "Βέμερ". Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Η "μπάνκα εκκίνησης" έχει μέσα 9 εκατ. ευρώ
tailandos alafouzos

Εν αναμονή της άφιξης του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα για την τελική διαπραγμάτευση με τον Γιάννη Αλαφούζο και την αλλαγή σελίδας στο ιδιοκτησιακό της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός πιέζεται πλέον ασφυκτικά από πάρα πολλά μέτωπα χωρίς να έχει άλλο χρόνο.

Ας τα πάρουμε με την αρχή:

1.Θέμα Βέμερ, αφαιρέσεις βαθμών, εκδίκαση στο Διαιτητικό, απειλή υποβιβασμού.

2.Ποινή υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.

3.Αποκλεισμός (και με τη… βούλα απ’ τα Κύπελλα Ευρώπης σε όποια απ’ τις τρεις επόμενες σεζόν ο σύλλογος εξασφαλίσει ευρωπαϊκό "εισιτήριο", για ληξιπρόθεσμα ύψους 3.654.000€). 4.Ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για την καλοκαιρινή περίοδο από τη FIFA. Ένα ατιμωτικό "πακέτο" ποινών που μαζί με τα δεκάδες άλλα ανοικτά, οικονομικά μέτωπα, απειλούν πλέον ξεκάθαρα την ύπαρξη του Παναθηναϊκού!

Η άφιξη του Ταϊλανδού broker λεγόταν το βράδυ της Τρίτης (24/4) πως θα πάει για την επόμενη εβδομάδα. Άλλες πηγές εντούτοις, αρκετά κοντά στην όλη "κατάσταση", έλεγαν πως θα έρθει στην Αθήνα πολύ πιο άμεσα (ίσως και την Τετάρτη) και πως άπαντες επιθυμούσαν να γίνει "σιωπηρά" η άφιξή του για να αποφευχθεί το πάντοτε πιεστικό "κυνήγι" από τον Τύπο.

Η ουσία πάντως είναι πως η πλευρά του ασιατικού fund και η πλευρά Αλαφούζου έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν το τελικό πλαίσιο συζήτησης και διαπραγμάτευσης για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της "πράσινης" ΠΑΕ, που περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια:

1. Το ξεκαθάρισμα απ' την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου (μετά και τη δεύτερη ανακοίνωσή του την περασμένη Κυριακή και δη το σημείο "3") σε ό,τι αφορά τα χρέη που ο ίδιος θα αναλάβει "...στο κομμάτι της συμφωνίας που του αναλογεί".

2. Πόσα χρήματα θα μπουν από τις δύο πλευρές άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα βασικά μέτωπα που απειλούν τον Παναθηναϊκό με διάλυση και με υποβιβασμό.

3. Με ποιον τρόπο και σε τι χρονικό ορίζοντα θα αποπληρωθούν τα υπόλοιπα χρέη.

Σε αυτά τα τρία σημεία έχουν επικεντρωθεί τα επιτελεία των δύο πλευρών και εκεί θα γίνει και η τελική διαπραγμάτευση/ξεκαθάρισμα μεταξύ του fund των υποψηφίων επενδυτών και του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού. Υπάρχει ωστόσο κι ακόμη ένα σημείο στην ατζέντα, που αφορά το δεύτερο πλαίσιο.

Στο "τι βάζει ο καθένας τώρα;".

Πάνω σ' αυτό το fund που εκπροσωπεί ο Πιεμπονγκσάντ έχει προτείνει προς την πλευρά του Αλαφούζου να πληρωθούν άμεσα 4 εκατ. ευρώ (ως έναντι των χρημάτων που θα καλύψει) και να μπουν στην ΑΜΚ που "τρέχει" ήδη. Κι ακολούθως να βάλει η πλευρά του fund γι' αρχή άλλα 5 εκατ. €, ως ταμειακή διευκόλυνση (δάνειο), που θα μετοχοποιηθεί υπέρ του, όταν πάρει την ΠΑΕ.

Με απλά λόγια κρίνεται πως χρειάζεται να μπουν συνολικά 9 εκατ. € ως "μπάνκα εκκίνησης", προκειμένου να πληρωθούν τα άμεσα χρέη. Σ' αυτά δε που θα ζητηθεί να βάλει ο Αλαφούζος, η πλευρά Πιεμπονγκσάντ ζητάει να συμπεριληφθούν και οι 450.000€ που είναι το υπόλοιπο προς τον Βέμερ, προκειμένου (εάν δεν αλλάξει κάτι στο Διαιτητικό) να μπει μια και καλή ένα τέλος στο συγκεκριμένο θέμα και να μην κινδυνέψει ο Παναθηναϊκός με υποβιβασμό.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με κάποια άλλα μικρότερα ζητήματα θα πέσουν άμεσα στο τραπέζι στο ραντεβού των δύο πλευρών, που θα κρίνει το κατά πόσο είναι εφικτό ν' αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην "πράσινη" ΠΑΕ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK