Η Μπενφίκα θα ξανάρθει για τον Βλαχοδήμο: Πότε και πώς...

Από πότε "τσεκάρει" τον "Odi" η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, πότε έστειλε "αθόρυβα" σκάουτ για να τον δει σε... δράση, που αλλού χάλασε το deal της 31ης Αυγούστου, εκτός απ’ το ελάχιστο χρονικό περιθώριο που υπήρχε, και ποιος ο προγραμματισμός των Λουζιτανών για να τον ξαναδούν -εν όψει Γενάρη- στα ντέρμπι της Superleague. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Η Μπενφίκα θα ξανάρθει για τον Βλαχοδήμο: Πότε και πώς...

Όσοι είχαν μικρή ή μεγάλη "εμπλοκή" ή γενικά μία πολύ καθαρή εικόνα της υπόθεσης "Μπενφίκα-Βλαχοδήμος" στο φινάλε της θερινής, μεταγραφικής περιόδου, παραδέχονται πως εάν υπήρχε ακόμη ένα διαθέσιμο 24ωρο στο μεταγραφικό "παράθυρο" (αν δηλαδή οι τελικές, επίσημες συζητήσεις γίνονταν στις 30 κι όχι στις 31 Αυγούστου), η μετακίνηση του ομογενούς γκολκίπερ στους Λουζιτανούς θα είχε ολοκληρωθεί.

Κι αυτό διότι υπήρχαν πολλές ανοικτές εκκρεμότητες στις λεπτομέρειες της όλης διαπραγμάτευσης κι ελάχιστος χρόνος για να διευθετηθούν, με αποτέλεσμα στο... 90' να χαλάσει. Ή αν προτιμάτε, να πάρει... παράταση έξι μηνών, διότι το θέμα δεν έχει κλείσει, από την πλευρά της Μπενφίκα.

Όσο δεν περνούν οι ημέρες, τόσο βγαίνουν προς τα έξω διάφορα σημαντικά "ντεσού" της υπόθεσης, την οποία καταπώς φαίνεται είναι πολύ πιθανό να (ξανα)βρούμε μπροστά μας τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

--- Το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον "Odi" δεν προέκυψε στις τελευταίες ημέρες του μεταγραφικού παράθυρου, αλλά είναι μία ιστορία που "δουλευόταν" ένα τρίμηνο, ενώ στο σκάουτινγκ της πορτογαλικής ομάδας το όνομά του βρίσκεται εδώ και 5,5 μήνες.

--- Οι "αετοί" τρέχουν ένα πρότζεκτ με τους τερματοφύλακες, προετοιμάζοντας τους γκολκίπερ πάνω στους οποίους θα βασιστούν την επόμενη πενταετία. Άλλωστε, ο μέχρι τον περασμένο Μάιο βασικός πορτιέρε της Μπενφίκα, Ζούλιο Σέζαρ είναι πλέον στα 38 και το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Με αποτέλεσμα οι Λουζιτανοί να ετοιμάζουν από τώρα την επόμενη μέρα.

--- Ο Βλαχοδήμος είχε τσεκαριστεί για πρώτη φορά στο φιλικό U21 Γερμανία-Πορτογαλία 0-1 (28 Μαρτίου, που διεξήχθη στη Στουτγάρδη. Οι άνθρωποι της Μπενφίκα συγκέντρωσαν κι άλλες πληροφορίες κι οπτικό υλικό από αγώνες του με το "τριφύλλι" και διατήρησαν το όνομά του ψηλά στις επιλογές τους για τις καλοκαιρινές κινήσεις.

--- Πριν κινηθούν για τον 23χρονο ομογενή γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, οι Πορτογάλοι επανέφεραν στο ρόστερ τους τον 22χρονο Μπρούνο Βαρέλα από την Σετουμπάλ, ο οποίος "κούμπωσε" αμέσως και πήρε με τη μία φανέλα βασικού. Ως εκ τούτου δεν είχαν λόγο να βιαστούν για την επόμενη κίνησή τους κάτω απ’ τα γκολπόστ.

--- Στις 24 Αυγούστου, μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της Μπενφίκα, είδε δια ζώσης τον Βλαχοδήμο στις 24 Αυγούστου (και) στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Αθλέτικ Μπιλμπάο κι εκεί έδωσε το τελικό "ΟΚ" προς το τεχνικό διευθυντή του πορτογαλικού κλαμπ Ρουί Κόστα, για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα.

--- Η τελική πρόταση της Μπενφίκα προς τον Παναθηναϊκό ήταν: 2 εκατ. ευρώ (με το 1,2 κας), ποσοστό μεταπώλησης 15%, δανεισμό του Βλαχοδήμου στους "πράσινους" έως το καλοκαίρι του '18 (με πληρωμένο εξ ημισείας το συμβόλαιό του σ’ αυτόν τον χρόνο) και πληρωμένο τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του Όλα Τζον (500.000 ευρώ), με τον Παναθηναϊκό να αναλαμβάνει τον δεύτερο χρόνο.

--- Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γλιτώσει χρήματα κι από τον δεύτερο χρόνο του Όλα Τζον, όμως επί της ουσίας δεν μπήκε ποτέ σε καθαρή διαπραγμάτευση με τους Πορτογάλους για τον Ολλανδό.

--- Κι αυτό, διότι ενδιάμεσα υπήρξε απόσταση στα "θέλω" του Βλαχοδήμου και σ' αυτά που του έδινε η Μπενφίκα. Οι "αετοί" προσέφεραν αρχικά στον ομογενή γκολκίπερ 4ετές συμβόλαιο με απολαβές 350.000 ευρώ το χρόνο, ενώ ο ίδιος ζητούσε 450.000 ευρώ. Εκεί οι Λουζιτανοί αντιπρότειναν, να μην αυξήσουν την προσφορά τους, αλλά να του δώσουν ακόμη ένα χρόνο "εγγυημένου" συμβολαίου, δηλαδή να πάνε σε 5ετές (συνολικά 1.750.000 ευρώ ως το '22), όμως ο Βλαχοδήμος δεν συμφώνησε και η διαπραγμάτευση έμεινε εκεί.

--- Η Μπενφίκα πάντως δεν έχει "σβήσει" το όνομά του. Τουναντίον, το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας σχεδιάζει τους επόμενους μήνες συνεχόμενα ταξίδια στην Ελλάδα για τα τρία μεγάλα ντέρμπι του α’ γύρου με Ολυμπιακό (9η, εντός), ΑΕΚ (11η, εντός) και ΠΑΟΚ (14η, εκτός), προκειμένου να "τσεκάρουν" την πρόοδό του. Και τον Ιανουάριο αναμένεται να… επανέλθουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK