Η νέα σπόντα του Ουζουνίδη για το... ιταλικό παρελθόν, ο Μπεργκ και ο Λεντέσμα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό, αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια ν' απαλλαγεί απ' ό,τι άφησε πίσω του ο Αντρέα Στραματσόνι. Τι είπε για το σταθερό σύστημα, τις μεταγραφές και τον Λεντέσμα.

Η νέα σπόντα του Ουζουνίδη για το... ιταλικό παρελθόν, ο Μπεργκ και ο Λεντέσμα

Η νίκη στο Περιστέρι έδωσε την ευκαιρία στον Μαρίνο Ουζουνίδη να συγχαρεί τους παίκτες του για την άμεση προσαρμογή στα "θέλω" του, υποστηρίζοντας πως αν δεν αλλάζει συνεχώς το σύστημα μιας ομάδα όλοι μπορούν ν' ανταπεξέλθουν στους ρόλους τους. Μια ξεκάθαρη μομφή για τη συνεχή εναλλαγή συστημάτων από τον Αντρέα Στραματσόνι.

" Ήταν μια καλή νίκη μετά από αυτή επί του ΠΑΟΚ και μας δίνει χρόνο να βελτιωθούμε γιατί κάναμε πολλά λάθη. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: αφενός μάς λείπει η εμπιστοσύνη αφετέρου δίνουμε συνεχόμενα και δεν υπάρχει φρεσκάδα, με αποτέλεσμα να χάσουμε κάποια μέτρα στο δεύτερο μέρος.

Πάντως είδα κάποια πράγματα που ζήτησα στην ανάπτυξη και είναι θετικό ότι τα παιδιά προσπαθούν να κάνω αυτά που θέλω. Είχαμε τις προϋποθέσεις να τελειώσουμε καλύτερα κάποιες φάσεις, αλλά δεν είχαμε καλή επιλογή. Όταν ο παίκτης είναι κουρασμένος το μυαλό δεν λειτουργεί καλά.

Αν δεν αλλάζεις σχήματα, ο καθένας καταλαβαίνει που πρέπει να παίξει. Αν αλλάξω δεξιά-αριστερά τον Βιγιαφάνιες ξέρει τι να κάνει ή αν βάλω τον Λουντ πίσω από τον Μπεργκ. Αυτό θέλω, ο κάθε παίκτης να ξέρει τι θα κάνει. Είχαμε τον Ιμπάρμπο καλύτερα, αν και θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα φάσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως μίλησε ξεχωριστά για τον Μπεργκ, το υλικό και τις μεταγραφές.

" Είχα μια συζήτηση με τον Μπεργκ και του είπα πως μετράει η διάθεση που θα δείξει. Δεν με νοιάζει το γκολ. Ξέρω πως αν είναι καλά, θα σκοράρει. Τα παιδιά χρειάζονται νίκες. Δεν γίνεται να είμαστε παθητικοί, πρέπει να κυριαρχούμε. Για να γίνει αυτό πρέπει σε φυσική κατάσταση να είσαι 100%. Είναι το έκτο σερί ματς και θα πάμε σε οκτώ. Δεν είναι τόσο εύκολο".

" Όσο πιο γρήγορα έρθουν οι παίκτες τόσο το καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε, αλλά δεν είναι εύκολο. Υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση, το θέμα όμως είναι να βρούμε παίκτες και για την συνέχεια. Προτιμώ να κάνουμε 3-4 μεταγραφές και για του χρόνου από το να πάρουμε 5-6 απλά για να πάρουμε".

" Με τον Λεντέσμα δεν θέλω να είμαι άδικος. Ο λόγος που τους παίρνω όλους είναι για να αφομοιώσουν ό,τι θέλω. Έχει κάνει 3-4 προπονήσεις, δεν θέλω να αμφισβητήσω την αξία του, αλλά χρειαζόμαστε έτοιμους παίκτες. Τον Βλαχοδήμο τον ξέρω αλλά πρέπει να δουλέψει αρκετά. Στο μυαλό είχα να πάρω ακραίους γιατί είχαμε απουσίες, έπρεπε να διαλέξω τους παίκτες του πάγκου με βάση τις πιθανές απώλειες και την κούραση. Όποιος δουλεύει θα έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί. Σέβομαι τους πάντες, αυτή τη στιγμή μπορεί να είμαι άδικος με κάποιους αλλά θέλω να βάλω αυτούς που εγώ έχω καλύτερη εικόνα".

" Έχω καταλήξει που χρειάζεται ενίσχυση, αλλά δεν μπορούμε να τους πούμε. Έχω εικόνα, ξέρω ποιες θέσεις και εκεί θα δώσουμε το βάρος. Σε κάποιες θέσεις θέλουμε να έχουμε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Μπεργκ βρήκε δίχτυα και ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε από το Περιστέρι

News 24/7

24MEDIA NETWORK