Η συνάντηση Τσίπρα-Γιαννακόπουλου και η άδεια από την Τρόικα...

Οι επόμενες κινήσεις στο διαφαινόμενο μεγάλο ντιλ για το ΟΑΚΑ. Η διαδικασία που έχει επιλεγεί για να "τρέξει" γρήγορα το έργο αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις, ο ρόλος των δανειστών και η συνάντηση που επίκειται μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Εδώ και περίπου ένα μήνα το ΟΑΚΑ είναι συμφωνημένο να βγει από το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο κονσόρτσιουμ των τριών πολυεθνικών εταιριών – κολοσσών, με τις οποίες έχει συμπράξει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Μάλιστα πριν γίνει αυτό - όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε Δημόσιο Περιουσιακό Στοιχείο- η Κυβέρνηση φρόντισε να πάρει και την απαραίτητη έγκριση από την Τρόικα.

Είναι σαφές πλέον ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος - όπως θα απαιτούσε για παράδειγμα ένας διεθνής διαγωνισμός - για να περάσει στην τελική του φάση αυτό το τεράστιο πρότζεκτ με κωδικό “Αthens Αlive”. Το όλο σχέδιο έχει παραδοθεί και πάρει την πρώτη έγκριση της Κυβέρνησης εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Έτσι έχουν ήδη δρομολογηθεί διάφορες απαραίτητες κινήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την σύσταση μιας Σ (ύμπραξη) Δ(ΗΜΟΣΙΟΥ) Ι(διωτικού) Τ(ομέα) μεταξύ του Κράτους και του διεθνούς fund, που συμφωνήθηκε και προχωράει!

Ακούγεται μάλιστα από αξιόπιστα χείλη πως ακόμη και στην Ελλάδα της Γραφειοκρατίας το συγκεκριμένο θα περάσει με διαδικασία... fast track. Δηλαδή με καθεστώς ταχείας αδειοδότησης για τις στρατηγικές επενδύσεις. Για την ιστορία, η σχετική διαδικασία νομοθετήθηκε επί πρώτου μνημονίου, το 2010  ενώ οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα είναι συμβάσεις, κατά κανόνα μακροχρόνιες, οι οποίες συνάπτονται μεταξύ ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού φορέα, με σκοπό την εκτέλεση έργων ή/και την παροχή υπηρεσιών.

Σημαντικό: η υπόθεση έχει φύγει πλέον από τον Βασιλειάδη και είναι στο... Μαξίμου. Ασχολείται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάτι που τα...λέει όλα. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί πολύ σύντομα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να συζητήσουν τις σχετικές λεπτομέρειες.

Αν δεν εμφανιστούν εμπόδια, τον Μάιο ίσως να υπογράφουν οι συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης και του διεθνούς fund που φέρνει στην Ελλάδα, στο... ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μόνο τότε θα μπει στην τελική του ευθεία το μπάσιμο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και ο τελικός σχεδιασμός του τεράστιου έργου και θα γίνουν οι οριστικές επιλογές για χώρους, γήπεδα, ξενοδοχεία κ.λ.π. Για παράδειγμα το αρχικό σχέδιο για το κλειστό της ΑΕΚ,που περιλαμβάνεται στο πρότζεκτ, είναι για γήπεδο 7.500 θέσεων

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.

Face Control

Ο Ινσούα έπαιξε και για την Μπόκα

Πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Φάληρο η αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς έπαιζε κόντρα στη 'μισητή' Ρίβερ Πλέιτ και ο Εμανουέλ Ινσούα έπαιξε και γι' αυτή στο ντέρμπι. Και μάλιστα χωρίς να δεχθεί κάρτα!