Η συνάντηση Τσίπρα-Γιαννακόπουλου και η άδεια από την Τρόικα...

Οι επόμενες κινήσεις στο διαφαινόμενο μεγάλο ντιλ για το ΟΑΚΑ. Η διαδικασία που έχει επιλεγεί για να "τρέξει" γρήγορα το έργο αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις, ο ρόλος των δανειστών και η συνάντηση που επίκειται μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
giannakopoulos EUROKINISSI

Εδώ και περίπου ένα μήνα το ΟΑΚΑ είναι συμφωνημένο να βγει από το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο κονσόρτσιουμ των τριών πολυεθνικών εταιριών – κολοσσών, με τις οποίες έχει συμπράξει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Μάλιστα πριν γίνει αυτό - όπως συμβαίνει άλλωστε με κάθε Δημόσιο Περιουσιακό Στοιχείο- η Κυβέρνηση φρόντισε να πάρει και την απαραίτητη έγκριση από την Τρόικα.

Είναι σαφές πλέον ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος - όπως θα απαιτούσε για παράδειγμα ένας διεθνής διαγωνισμός - για να περάσει στην τελική του φάση αυτό το τεράστιο πρότζεκτ με κωδικό “Αthens Αlive”. Το όλο σχέδιο έχει παραδοθεί και πάρει την πρώτη έγκριση της Κυβέρνησης εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Έτσι έχουν ήδη δρομολογηθεί διάφορες απαραίτητες κινήσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για την σύσταση μιας Σ (ύμπραξη) Δ(ΗΜΟΣΙΟΥ) Ι(διωτικού) Τ(ομέα) μεταξύ του Κράτους και του διεθνούς fund, που συμφωνήθηκε και προχωράει!

Ακούγεται μάλιστα από αξιόπιστα χείλη πως ακόμη και στην Ελλάδα της Γραφειοκρατίας το συγκεκριμένο θα περάσει με διαδικασία... fast track. Δηλαδή με καθεστώς ταχείας αδειοδότησης για τις στρατηγικές επενδύσεις. Για την ιστορία, η σχετική διαδικασία νομοθετήθηκε επί πρώτου μνημονίου, το 2010 ενώ οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα είναι συμβάσεις, κατά κανόνα μακροχρόνιες, οι οποίες συνάπτονται μεταξύ ενός δημόσιου και ενός ιδιωτικού φορέα, με σκοπό την εκτέλεση έργων ή/και την παροχή υπηρεσιών.

Σημαντικό: η υπόθεση έχει φύγει πλέον από τον Βασιλειάδη και είναι στο... Μαξίμου. Ασχολείται ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάτι που τα...λέει όλα. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί πολύ σύντομα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να συζητήσουν τις σχετικές λεπτομέρειες.

Αν δεν εμφανιστούν εμπόδια, τον Μάιο ίσως να υπογράφουν οι συμφωνίες μεταξύ της Κυβέρνησης και του διεθνούς fund που φέρνει στην Ελλάδα, στο... ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μόνο τότε θα μπει στην τελική του ευθεία το μπάσιμο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και ο τελικός σχεδιασμός του τεράστιου έργου και θα γίνουν οι οριστικές επιλογές για χώρους, γήπεδα, ξενοδοχεία κ.λ.π. Για παράδειγμα το αρχικό σχέδιο για το κλειστό της ΑΕΚ,που περιλαμβάνεται στο πρότζεκτ, είναι για γήπεδο 7.500 θέσεων

News 24/7

24MEDIA NETWORK