Η ώρα για τις "ρεζέρβες" και τον... Χατζηγιοβάννη!

Η ευκαιρία "αποδείξεων" των "πράσινων" με μικρό χρόνο συμμετοχής στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρακλή και ο πρώτος "μικρός" που θα "βαπτιστεί" από τον Στραματσόνι.

Η ώρα για τις "ρεζέρβες" και τον... Χατζηγιοβάννη!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ματς για πολλές και διαφορετικές «ευκαιρίες», είναι για το «τριφύλλι» το αποψινό (Πέμπτη 27/10, 19:30) με τον Ηρακλή στο γήπεδο της Λεωφόρου, με το οποίο κλείνει η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου.

Η πρώτη «ευκαιρία» αφορά όλο τον Παναθηναϊκό, που θέλει να κάνει μια νέα αρχή, μετά απ’ τη «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε και τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στα ματς με Ξάνθη, Σταντάρ Λιέγης και Βέροια. Παιχνίδια που άφησαν πίσω τους πολλές «πληγές», αγωνιστικές και βαθμολογικές και στον Παναθηναϊκό θέλουν να τα… προσπεράσουν ξεκινώντας ένα σερί νικών, που θα τους «κρατήσει» εντός σ’ όλους τους στόχους τους και θα «ζεστάνει» ξανά τον κόσμο τους.

Η δεύτερη «ευκαιρία» ακουμπάει τις «ρεζέρβες» του «τριφυλλιού». Τους παίκτες δηλαδή οι οποίοι έχουν αγωνιστεί (για διάφορους λόγους) από λίγο έως καθόλου στα έως τώρα παιχνίδια. Στο ματς με τον Γηραιό, θα δούμε τουλάχιστον 7 εξ’ αυτών, στο βασικό σχήμα: τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, τον Ουσμάν Κουλιμπαλί (αν κι ο Μαλέζος αμυντικός έχει μπει πλέον στο ροτέισον της πρώτης γραμμής), τον Διαμαντή Χουχούμη, τον Νούνο Ρέις στον άξονα (πρώτη φορά φέτος ως αμυντικός χαφ), τον Ολιβιέ Μπουμάλ (που επιστρέφει 2,5 μήνες μετά τον τραυματισμό του), τον Ζοσέ-Πολ Εμποκού (πρώτη φορά «ενδεκαδάτος») και τον Λαουτάρο Ρινάλντι. Απαντες έτοιμοι για να δείξουν και να… αποδείξουν.

«ΜΙΚΡΟΙ» ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Η τρίτη «ευκαιρία» έχει να κάνει με την… πιτσιρικαρία και το «νέο αίμα» του Παναθηναϊκού. Ο Στραματσόνι συμπεριέλαβε στην 20μελή αποστολή τον Ευαγγέλου, τον Αγγελόπουλο, τον Μίγγο και τον Χατζηγιοβάννη. Οι δύο πρώτοι είναι πλέον οι «παλιοί» απ’ τους «μικρούς» επαγγελματίες της ομάδας, οι δύο τελευταίοι καλοκαιρινοί «απόφοιτοι» της ακαδημίας, που υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Αύγουστο. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει να δώσει χρόνο και στους «μικρούς» κι ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, θα το κάνει. Πρώτος «υποψήφιος» είναι ο Τάσος Χατζηγιοβάννης, ο 19χρονος ακραίος επιθετικός από τη Μυτιλήνη που άφησε το… σημάδι του, πιο έντονα από κάθε άλλον «πράσινο» πιτσιρικά στο προ ημερών φιλικό στην Ελευσίνα.

Για τον «Στράμα», ο «Χάτζη» είναι αυτή τη στιγμή, ο μικρός που θεωρεί λίγο πιο «έτοιμο» απ’ τους υπόλοιπους. Του αρέσει πολύ το «θράσος» του (απ’ το καλοκαίρι στην Ολλανδία το είχε δείξει αυτό όταν έσκασε σέντρα για γκολ με… ραμπόνα μπροστά στον Μέστο), η ταχύτητά του, η φαντασία και οι εμπνεύσεις που βγάζει στο γήπεδο. Η δε σταθερή παρουσία του στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες, τον έχουν ωφελήσει πολύ για να βελτιώσει κάποια πράγματα και στο τακτικό κομμάτι.

ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ «ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

Δεν είναι εύκολο, καθώς οι απαιτήσεις, ο χρόνος και η ανάγκη για αποτελέσματα πιέζουν αφόρητα τον εφετινό Παναθηναϊκό, ωστόσο ο Στραματσόνι (όσο κι αν πολλοί πιστεύουν το αντίθετο) θέλει να «βγάλει» παιδιά απ’ την ακαδημία της ομάδας. Να τους δώσει ευκαιρίες και χώρο για να εξελιχθούν. Είναι στις προθέσεις του Ιταλού να αφήσει πίσω του μια μικρή «κληρονομιά» παικτών, οι οποίοι θα μπορέσουν να μπουν τα επόμενα χρόνια στον κορμό της ομάδας. Ο Χατζηγιοβάννης είναι ο πρώτος που σκοπεύει να ρίξει σε… δράση. Πιθανότατα απ’ το αποψινό κιόλας παιχνίδι με τον Γηραιό. Κι έπειτα συνέχεια με Ευαγγέλου, Μίγγο και Αγγελόπουλο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν πληρώνει ούτε… ευρώ ο Παναθηναϊκός σε Ολυμπιακό για τον Βλαχοδήμο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK