Ιβανόφ: "Να σταματήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού"

Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά εμφανίστηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "τριφυλλιού", Ιβάν Ιβανόφ.

Ιβανόφ: "Να σταματήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, "Γκολ χωρίς σύνορα", παραχώρησε ο Ιβάν Ιβανόφ με τον Βούλγαρο στόπερ του Παναθηναϊκού να αναφέρεται στην ολοκλήρωση της πράσινης προετοιμασίας και τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει έως τώρα.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός αναφέρθηκε και στους λόγους που τον έκαναν να πει το ναι στον Παναθηναϊκό, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες που ακολουθούν αλλά και την επιστροφή στους εγχώριους τίτλους δηλώνοντας αισιόδοξος πως το τριφύλλι μπορεί να φτάσει στον στόχο του.

Ο Ιβανόφ αναφέρθηκε και στην αμυντική διάταξη των πράσινων αλλά και στην παρουσία του Λεντέσμα υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη απόκτηση του θα βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό.

Οι πρώτες σου εντυπώσεις μετά την προετοιμασία;

"Μέρα με τη μέρα αισθάνομαι καλύτερα. Οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα είναι καλοί και νομίζω πως θα φτιάξουμε μια πραγματικά πολύ καλή ομάδα και ένα αξιόλογο σύνολο. Νομίζω δουλέψαμε σκληρά, οι προπονήσεις είναι γενικά πολύ καλές. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε στους τομείς που χρειαζόμαστε βελτίωση ως ομάδα και νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο".

Γιατί στον Παναθηναϊκό;

"Όταν υπέγραψα είπα ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ στα Βαλκάνια, έχει μεγάλη ιστορία και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Νομίζω ότι αποτελεί το επόμενο σκαλοπάτι για να επιστρέψω και να αγωνιστώ στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και μου αρέσει να παίρνω μέρος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

Βρήκες στην πρώην ομάδα σου και παλιούς γνώριμους με το τριφύλλι, τους συμβουλεύτηκες;

"Ο Κόλεφ είναι προπονητής στην Λοκομοτίβ Μπλόντιφ και ο Μπόνεφ πρόεδρος στην Λοκομοτίβ. Όταν έμαθαν για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού μου είπαν δεν έχεις κάτι να σκεφτείς, πρέπει να υπογράψεις αμέσως και το έκανα".

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

"Από πλευράς φυσικής κατάστασης νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθώ αρκετά. Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα δεν αλλάζουν όπως η νοοτροπία μου, δεν έχω πλέον καμιά ενόχληση στο γόνατο μου από τον τραυματισμό μου. Όλα είναι περίφημα. Πρέπει όμως να βελτιώσω την φυσική κατάσταση γιατί έχασα πολλά και ήταν πραγματικά δύσκολο να περνάει ο χρόνος χωρίς να αγωνίζομαι".

Βλέπεις τον Παναθηναϊκό και σαν σκαλί για την Εθνική Βουλγαρίας;

"Δεν σκέφτομαι το θέμα εθνική ομάδα στην παρούσα φάση. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να αποκτήσω την αυτοπεποίθηση μου, την αίσθηση του να βελτιώσω το παιχνίδι μου και φυσικά εάν αγωνιστώ καλά είναι φυσικό επακόλουθο να επιστρέψω στην Εθνική ομάδα".

Μετά την περσινή άτυχη ευρωπαϊκή χρόνια, αισθάνεσαι την υποχρέωση απέναντι στην ομάδα και το κόσμο της, εφέτος να προχωρήσετε στην Ευρώπη;

"Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το πρωτάθλημα. Και ότι αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα και τώρα πολύ λογικά όλοι περιμένουν να προχωρήσουμε στους ομίλους, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι για την ομάδα. Όταν υπέγραψα και όταν ήρθα στο προπονητικό κέντρο αντιλήφθηκα ότι έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε στο Europa League γιατί έχουμε αξιόλογη ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε".

Και στην Ελλάδα έχουν λείψει οι τίτλοι;

"Νομίζω πως είναι η ώρα να σταματήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Προσωρινά έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί όλα πηγαίνουν καλά και πιστεύω πως στην έναρξη της σεζόν θα είμαστε πανέτοιμοι. Για την ώρα στόχος μας είναι να περάσουμε στους ομίλους στην Ευρώπη και πιστεύω πως είναι ώρα να σταματήσουμε την κυριαρχία του Ολυμπιακού και ευελπιστώ πως αυτή η χρονιά θα είναι η χρονιά μας".

Ποια είναι τα αγωνιστικά σου στοιχεία;

"Νομίζω είμαι έξυπνος ποδοσφαιριστής, παίζω με το μυαλό μου πρώτα και προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι τρία βήματα πιο μπροστά... Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πιστεύω πως διαθέτω καλό αριστερό πόδι και είμαι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Νομίζω πως πρέπει να περιμένουμε μια καλή απόδοση από την πλευρά μου".

Πως βλέπεις μέχρι τώρα η λειτουργία της άμυνας της ομάδας;

"Νομίζω πως το πιο σημαντικό είναι στην τετράδα της άμυνας να υπάρχει συγχρονισμός, να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας πρέπει να σκέφτεται σαν να είμαστε ένα και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Δουλεύετε πάνω στη διάταξη 4-2-3-1;

"Φυσικά και τα συστήματά παίζουν σημαντικό ρόλο. Κάθε προπονητής δοκιμάζει κάποια συστήματά , για να ξέρει από ποιούς – ποιοτικούς- παίκτες μπορεί να πάρει περισσότερα και να τα χρησιμοποιήσει. Επίσης, βάσει τον ποδοσφαιριστών που διαθέτει αποφασίζει τι ταιριάζει στην ομάδα".

Κάνεις προπονήσεις με τον Λεντέσμα. Γιατί όχι να μην αγωνιστείτε και μαζί;

"Όλοι ξέρουν για τον Λεντέσμα, την καριέρα του, τι έκανε στην Ιταλία. Νομίζω θα είναι καλή κίνηση για τον Παναθηναϊκό και η εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ αν συμφωνήσει. Αυτό αφορά όμως τη διοίκηση και τον ίδιο".

Είστε ένα παζλ με πολλά κομμάτια προερχόμενα ποδοσφαιρικά από διαφορετικές σχολές;

"Είναι αλήθεια πως υπάρχουν πολλοί παίκτες στην ομάδα αλλά μέχρι τώρα όλα είναι φανταστικά όπως σου είπα. Τα παιδιά είναι πραγματικά καλά και θα έχουμε μια δυνατή ομάδα. Μιλάμε τη γλώσσα του ποδοσφαίρου".

Θες να δώσεις κάποια υπόσχεση;

"Δεν θέλω να δώσω κάποια υπόσχεση στον κόσμο απλά να τους υποσχεθώ πως θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος με όλες μας τις δυνάμεις".

Το όνομα σου πως προφέρεται;

"Ιβανόφ, έτσι προφέρεται στα Βουλγαρικά το όνομα μου".

Έχεις γνωστούς στην Αθήνα;

"Έχω φίλους στην Αθήνα και περνάω ώρα μαζί τους. Μου δείχνουν την πόλη και ελπίζω να περάσω καλά".

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK