Καταγγελία ο Ρινάλντι, εκδίκαση για Τελάντερ

Η κίνηση «ελευθερίας» που έκανε την Τρίτη ο Αργεντινός την οποία περίμενε και ο Παναθηναϊκός για να «απεγκλωβιστεί» απ’ τη συνεργασία τους πληρώνοντας μόνο το ποσό που θα του επιδικαστεί και όχι την εφορία. Τι ζήτησε ο Δανός στόπερ στην εκδίκαση της προσφυγής του και πότε αναμένεται να γίνει το επόμενο ραντεβού συμβιβασμού με τον ΠΑΟ.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΑΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΜΑΙΚΟΥ.  (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΑΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΜΑΙΚΟΥ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Οι «απουσίες» του Λαουτάρο Ρινάλντι από τις «πράσινες» προπονήσεις του τελευταίου διημέρου, βρήκαν (κι επισήμως) την εξήγησή τους απ’ την κίνηση που έκανε το μεσημέρι της Τρίτης (1/8) ο Αργεντινός επιθετικός, προχωρώντας σε καταγγελία της σύμβασής του με τον Παναθηναϊκό.

Μέσω δικηγορικού γραφείου, ο 23χρονος επιθετικός έστειλε έγγραφο στην «πράσινη» ΠΑΕ, ενημερώνοντας πως καταγγέλλει το συμβόλαιό του (κίνηση που είχε κάνει κι ο Μπεργκ, όταν πίεζε για να τον αφήσει ο Παναθηναϊκός να πάει στην Αλ Αΐν), επειδή δεν τηρήθηκαν οι οικονομικές υποχρεώσεις του «τριφυλλιού», που του οφείλει τις μισές απ’ τις περσινές απολαβές του (250.000 απ’ τις 500.000 ευρώ).

Ουσιαστικά με την κίνησή του αυτή ο «Ρίνα» είναι ελεύθερος, δεν δεσμεύεται πλέον απ’ τον Παναθηναϊκό και μπορεί να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Τώρα, μένει να φανεί ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Πως δηλαδή θα διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλονται και πιθανότατα και το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου συμβολαίου του. Αν δηλαδή θα προσφύγει στην ΕΠΟ ή θα κάνει προσφυγή στηFIFA.

Η ουσία είναι πως, απ’ τη στιγμή που ο Ρινάλντι δεν συναινούσε με άλλον τρόπο για να «σπάσει» το συμβόλαιό του ή να βρει κάποια άλλη ομάδα για να συνεχίσει (ακόμη κι ως δανεικός) την καριέρα του, ο Παναθηναϊκός «επεδίωξε» τρόπον τινά, την καταγγελία και την επικείμενη προσφυγή του, προκειμένου να του (απο)πληρώσει ως αποζημίωση μόνο το καθαρό σκέλος των χρημάτων του που θα επιδικαστούν για τις απολαβές του και να γλιτώσει τουλάχιστον την εφορία.

Στην υπόθεση του Ράσμους Τελάντερ τώρα, δεν υπήρξε κάποια κίνηση συμβιβασμού την Τρίτη από τον Παναθηναϊκό και η προσφυγή του εκδικάστηκε κανονικά το μεσημέρι της ίδιας μέρας απ’ την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Η πλευρά του παίκτη αξιώνει 470.000 ευρώ, ενώ οι «πράσινοι» (που παρέστησαν στην υπόθεση μέσω δικηγόρου τους) τόνισαν πως τα χρήματα που θα πρέπει να του καταβληθούν είναι 350.000 ευρώ. Η απόφαση της επιτροπής αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ως την Παρασκευή (4/8) να γίνει ένα τελικό ραντεβού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον δικηγόρο του Δανού στόπερ, ούτως ώστε να γίνει νέα κίνηση συμβιβασμού.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως τα αγγλικά ΜΜΕ επανέφεραν χθες στον… αφρό το «φλερτ» του Τελάντερ με τη Ρέντινγκ, αναφέροντας πως ο Δανός στόπερ είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ομάδα της αγγλικής Championshipκαι θα «κλείσει» για τα επόμενα δύο χρόνια, με το που μείνει και τυπικά ελεύθερος απ’ τον Παναθηναϊκό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK