Κατέληξε στο "μοντέλο" του ντέρμπι ο Ουζουνίδης

Οι οριστικές σκέψεις του Έλληνα τεχνικού για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο μεγάλο "clasico" με τον Ολυμπιακό, οι ποδοσφαιριστές που θ' αρχίσουν βασικοί σε άμυνα και άκρα της επίθεσης και τι θα γίνει με τον Τσάβες. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
chavez mounier EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης "βασανίστηκε" για αρκετές ημέρες, "ζυγίζοντας" όλα τα δεδομένα μέχρι να καταλήξει στην ενδεκάδα του σαββατιάτικου (28/10) μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Μα πλέον δείχνει να έχει βρει (οριστικά) τα πρόσωπα που θα συνθέσουν το βασικό σχήμα των "πράσινων" στη "μητέρα των μαχών" με τους Πειραιώτες.

Το μεγαλύτερο "βάσανό" του, η πιθανή απουσία του Ροντρίγο Μολέδο λόγω της "αυθαίρετης" ποινής που του επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή, ξεπεράστηκε από το απόγευμα της Τετάρτης (24/10), μετά την αθώωση του Βραζιλιάνου στόπερ απ' την Επιτροπή Εφέσεων.

Από εκεί και πέρα και τα υπόλοιπα "ανοικτά" μέτωπα της ενδεκάδας, δείχνουν πως πλέον έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού, μολονότι υπάρχει ακόμη μία προπόνηση την Παρασκευή (28/10), όταν και θα ανακοινωθεί η αποστολή για το "clasico".

Πρώτα απ' όλα στο δίλημμα "Κουτρουμπής ή Κολοβέτσιος", η πλάστιγγα γέρνει πλέον ξεκάθαρα υπέρ του Λαρισαίου αμυντικού, παρά το γεγονός ότι μετά από τέσσερις μέρες ο "Κούτρου" πήρε κανονικά μέρος στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, δείχνοντας να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο Ουζουνίδης θεωρεί πως ο Αθηναίος αμυντικός δεν είναι 100% έτοιμος για ένα τέτοιο ντέρμπι και σκοπεύει να δώσει φανέλα βασικού στον Κολοβέτσιο, ο οποίος στο ματς με την ΑΕΛ είχε πολύ καλύτερη "χημεία" με τον Μολέδο.

Η δεύτερη "εκκρεμότητα" είχε να κάνει με το αριστερό "φτερό" της επίθεσης, όπου ο Αντονί Μουνιέ με τις καλές εμφανίσεις του σε Λαμία και Καρδίτσα είχε βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα. Όλα εντούτοις, δείχνουν πως ο Ουζουνίδης θα κρατήσει στον πάγκο τον Γάλλο winger για να τον περάσει στο β' ημίχρονο ως μία έξτρα επιλογή, για να αλλάξει πράγματα στο ματς και θ' αρχίσει στην ενδεκάδα τον Λουντ, ο οποίος δείχνει πιο "έτοιμος" για το τακτικό σκέλος, αλλά και την ανασταλτική συμπεριφορά και τις καλύψεις που θα χρειαστούν στην αριστερή πτέρυγα του "τριφυλλιού".

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο πολύ... μετρημένες. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος θα πάρει ξανά θέση κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Κουλιμπαλί, Χουλτ θα είναι στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής το δίδυμο θα αποτελείται απ' τους Σιλά και Κουρμπέλη. Στο δεξιό "φτερό" θα ξεκινήσει ο Βιγιαφάνιες, ενώ ο Χίλιεμαρκ θα έχει "ελεύθερο" ρόλο πίσω απ' τον Μολίνς.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον Τσάβες, οι πιθανότητες για παρουσία του ακόμη και στην αποστολή είναι πλέον απειροελάχιστες. Ο ίδιος θέλει να παίξει πάρα πολύ ή έστω να είναι στον πάγκο, για να βοηθήσει εάν χρειαστεί, όμως ο Ουζουνίδης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ρισκάρει κάποια υποτροπή. Και γι' αυτό κατά 99%, ο Αργεντινός στράικερ (που έκανε και χθες ατομικό στο γυμναστήριο) θα μείνει εκτός...

News 24/7

24MEDIA NETWORK