Κοντά σε συμφωνία με τον Πόπα ο Παναθηναϊκός!

Την κίνησή του για να εξασφαλίσει από τώρα τη συμφωνία με τη Στεάουα για τον Αντι Πόπα ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός. Ποιο είναι το ατού των "πράσινων", ποια είναι η άποψη του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον παίκτη, πόσα χρήματα θα προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Κοντά σε συμφωνία με τον Πόπα ο Παναθηναϊκός!

Οι χειμερινές μεταγραφικές προτεραιότητες του Παναθηναϊκού έχουν επικεντρωθεί στον επιθετικό και τον επιτελικό χαφ, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ζητήσει την απόκτηση κι ενός ακραίου επιθετικού, που με καλούς αριθμούς σε γκολ κι ασίστ που θα κάνει πολύ πιο δημιουργικούς κι αποτελεσματικούς τους «πράσινους».

Απ’ τα ονόματα που εξετάστηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες απ’ τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» είχε πάρει εξαρχής προβάδισμα αυτό του διεθνή Ρουμάνου Αντι Πόπα της Στεάουα. Γιατί είναι «έτοιμος» παίκτης, με εμπειρία διεθνών αγώνων, με προσωπικότητα (εκ των αρχηγών της Στεάουα) και με πολύ καλά νούμερα τα τελευταία χρόνια.

Ο 28χρονος ακραίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι απ’ τη ρουμανική ομάδα, όπερ σημαίνει πως μπορεί πλέον να συζητήσει και να κλείσει από τώρα με όποιον σύλλογο επιθυμεί, χωρίς να εμπλέκεται η Στεάουα. Κι αυτό ακριβώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να «καπαρώσει» τον Ρουμάνο άσο από τώρα κι ακολούθως να πιέσει τις καταστάσεις και τη Στεάουα για να διεκδικήσει τη μεταγραφή του από τώρα. Για όλα αυτά βεβαίως ενημερώθηκε στην πορεία και ο περίφημος πρόεδρος της ρουμανικής ομάδας Τζίτζι Μπεκάλι, ο οποίος «έβγαλε» προς τα έξω το θέμα το βράδυ της Δευτέρας (9/1), προκειμένου να δημιουργήσει… αναμπουμπούλα και να παίξει τα δικά του «χαρτιά» στην υπόθεση.

Ο Παναθηναϊκός έχει μιλήσει με την πλευρά του Πόπα, ο οποίος έχει ακόμη δύο προτάσεις από τουρκικές ομάδες, χαμηλού βεληνεκούς που δεν καλύπτουν τις φιλοδοξίες του. Ο παίκτης (για τον οποίο έχει εξαιρετική άποψη ο Ουζουνίδης) «ψήνεται» με την προοπτική της Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, οι επαφές έχουν προχωρήσει, όμως ακόμη δεν υπάρχει καταγεγραμμένη συμφωνία σε χαρτί ανάμεσα στους «πράσινους» και τον Ρουμάνο. Οι πληροφορίες απ’ τη Ρουμανία πάντως αναφέρουν πως οι συζητήσεις είναι πλέον σε πολύ καλό επίπεδο και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά σε τελική συμφωνία με τον παίκτη, για τριετές συμβόλαιο που θα ισχύσει απ’ την 1η Ιουλίου 2017.

Επ’ αυτού μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα γίνει ένα ραντεβού μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία και να «δέσουν» οι «πράσινοι» τον παίκτη. Αν αυτό πραγματοποιηθεί (διότι οι πιέσεις απ’ τον Μπεκάλι προς τον ποδοσφαιριστή είναι πολύ μεγάλες), τότε ο Παναθηναϊκός θα περάσει στο επόμενο βήμα. Δηλαδή να μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της Στεάουα, να του προτείνει ένα πολύ χαμηλότερο ποσό απ’ τα… απλησίαστα που έλεγε ο ίδιος τη Δευτέρα (μάξιμουμ μέχρι 200.000 ευρώ) και να προσπαθήσει να τον κάνει δικό του απ’ αυτό το μεταγραφικό «παράθυρο».

Διότι όσο κι αν είναι «ζοχαδιασμένος» με τον παίκτη ο Μπεκάλι (όπως φάνηκε κι απ’ τις χθεσινές δηλώσεις του), δύσκολα θα βάλει μετά για 6 μήνες στο… ψυγείο, έναν εκ των ηγετών της ομάδας του, την ώρα που η Στεάουα παίζει στα ίσα τον τίτλο στη Ρουμανία με την πρωτοπόρο Βιτορούλ (42 έναντι 40 βαθμών), χάνοντας χωρίς το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα το επόμενο καλοκαίρι τον Πόπα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι είπε ο Ουζουνίδης για τον Πόπα και τις μεταγραφές

News 24/7

24MEDIA NETWORK