Ξανά στο κόλπο για Γουακάσο η Λας Πάλμας

Το deal του περασμένου Γενάρη που "ναυάγησε" λόγω Σετιέν, η νέα κίνηση του κλαμπ των Κανάριων Νήσων με τις "ευλογίες" και του Κέβεν-Πρινς Μπόατενγκ και τα θέλω του Παναθηναϊκού για συνολικό όφελος άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ξανά στο κόλπο για Γουακάσο η Λας Πάλμας
wakaso ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η πώληση του Μουμπάρακ Γουακάσο είναι ένα απ’ τα θέματα που θα κληθεί να (δια)χειριστεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος στις επόμενες ημέρες. Ο διεθνής Γκανέζος μέσος (που ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στη Γρανάδα) δεν υπολογίζεται απ’ το τεχνικό τιμ, ενώ και ο ίδιος δεν δείχνει να… ψήνεται στην προοπτική επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, όπου δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2019.

Ως εκ τούτου η παραχώρησή του είναι πλέον… μονόδρομος και ήδη η πλευρά του παίκτη «δουλεύει» εδώ κι αρκετές εβδομάδες το θέμα της πώλησής του, απ’ τη στιγμή μάλιστα που η Γρανάδα μετά τον υποβιβασμό της στηSegundaDivision, δεν ενεργοποίησε (έως την 31Μαΐου) την οψιόν αγοράς ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που υπήρχε στη συμφωνία του περασμένου Γενάρη.

Ο πολυμήχανος μάνατζερ του «Γουάκα», Φεντερίκο Παστορέλο, έχει επικεντρωθεί στην αγορά της Ιταλίας, όπου έχει πάρα πολλές ανοικτές… πόρτες, με την Σαμπντόρια να είναι επί του παρόντος η ομάδα που έχει δείξει το πιο έντονο ενδιαφέρον. Έχοντας προχωρήσει λίγο περισσότερο τη διαδικασία με την πλευρά του παίκτη, πέρα δηλαδή απ’ την απλή… διερευνητική επαφή. Πλην της αγοράς τηςSerieAωστόσο, στο «παιχνίδι» μπαίνει ξανά και ηPrimera Division. Όπως αναφέρει κυριακάτικο δημοσίευμα της ιστοσελίδας «udlaspalmas.net» που ασχολείται αποκλειστικά με το ρεπορτάζ της Λας Πάλμας, η ισπανική ομάδα έχει ξανά έτοιμη κίνηση για τον Γκανέζο μέσο.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα (που επιβεβαιώνεται ρεπορταζιακά σε πρώτη φάση κι απ’ την πλευρά του παίκτη), η Λας Πάλμας (ομάδα στην οποίο ανήκει και ο Αραούχο που αγωνίστηκε ως δανεικός το τελευταίο εξάμηνο στην ΑΕΚ) προσπάθησε και τον περασμένο Γενάρη να επανεντάξει στο ρόστερ της τον Γουακάσο, ο οποίος αγωνίστηκε στο κλαμπ των Κανάριων Νήσων και τη σεζόν 2015-16 (δανεικός απ’ τη Ρουμπίν Καζάν). Μάλιστα η Λας Πάλμας φέρεται, σ’ εκείνες τις τελευταίες μέρες του περασμένου Γενάρη, να έφτασε σε καταρχήν συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τον δανεισμό του, όμως ο προπονητής της Κίκε Σετιέν «έκοψε» τη μεταγραφή.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ

Πλέον τα δεδομένα δείχνουν διαφορετικά, με τη Λας Πάλμας να ετοιμάζει νέα κίνηση για τον Αφρικανό μέσο, ο οποίος έχει αφήσει πολύ ισχυρούς «δεσμούς» στους «κίτρινους». Σημαντικό ρόλο σ’ όλο αυτό παίζει και ο «κολλητός» του Γουακάσο, Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος πιέζει τη διοίκηση της Λας Πάλμας να κινηθεί για να αποκτήσει τον «Γουάκα» και όπως τονίζεται είναι ήδη στα… σκαριά επίσημη πρόταση προς τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» είναι ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις, αρκεί να ικανοποιηθούν οικονομικά τα «θέλω» τους, μ’ ένα ποσό αντίστοιχο της ρήτρας αγοράς που είχε μπει τον περασμένο Γενάρη με τη Γρανάδα. Ητοι ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου μαζί με το συμβόλαιο του παίκτη (κάτι λιγότερο από 600.000 ευρώ με την εφορία) να έχουν ένα πολύ σημαντικό όφελος στον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν, που θα ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK