Ξεκάθαρο φαβορί ο Κολοβέτσιος!

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος πρώτη επιλογή πλέον για τον αντί-Τελάντερ στον ΠΑΟ. Σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές της πλευράς του Ελληνα αμυντικού με τους «πράσινους», που έχει πάρει «κεφάλι» στην λίστα του «τριφυλλιού». Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στις καλοκαιρινές αναζητήσεις τους για την ενίσχυση του «πράσινου» ρόστερ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν «μαρκάρει» στη λίστα τους (και) την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα πάρει τη θέση του Ράσμους Τελάντερ και θα συμπληρώσει -μαζί με τους Μολέδο, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου- την τετράδα στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού».

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος εξέτασε αρκετές περιπτώσεις απ’ το εξωτερικό και την ελληνική αγορά, αναζητώντας μία επιλογή που θα συνδύαζε χαμηλό κόστος και θα μπορούσε να δώσει λύσεις ακόμη κι ως «ενδεκαδάτη» επιλογή στο κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού, ανεβάζοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό με τον Κουτρουμπή και τον νεαρό Ευαγγέλου, πίσω απ’ τον Μολέδο.

Απ’ τις επιλογές που είχε στην εγχώρια λίστα του, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού έκανε επαφές με την πλευρά του Γιάγια Μπανανά, του Τάσου Αυλωνίτη και του Δημήτρη Κολοβέτσιου, ωστόσο ο τελευταίος είναι εκείνος που έχει πάρει πλέον ξεκάθαρο… κεφάλι στην «κούρσα» για τον αντί-Τελάντερ.

Η περίπτωση του Μπανανά ήταν απ’ αυτές που είχε πολύ ψηλά στο αρχικό πλάνο του ο «Λύμπε», ωστόσο το γεγονός ότι καλύπτει θέση ξένου (όλες οι θέσεις των μη κοινοτικών στο «τριφύλλι» είναι επί του παρόντος καλυμμένες, ενώ στο «κάδρο» υπάρχει πάντα κι ο Μασούντ) συν τις αρκετά πιο «τσιμπημένες» απολαβές του, «χαμήλωσαν» την υποψηφιότητά του.

Στην περίπτωση του Αυλωνίτη τώρα, η προτεραιότητα του 27χρονου στόπερ ήταν και είναι η παραμονή του στο εξωτερικό, όπου έχει προτάσεις με πολύ περισσότερα χρήματα από Ρωσία μεριά. Και σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να… περιμένει.

ΤΟΝ "ΨΗΝΕΙ" ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ

Αντίθετα, στην περίπτωση του Κολοβέτσιου, τα δεδομένα δείχνουν πλέον πολύ πιο ευνοϊκά για τον Παναθηναϊκό. Ο Λαρισαίος στόπερ είχε στο μυαλό του και το εξωτερικό (και δη το Βέλγιο, όπου έχει τις απαιτούμενες… άκρες ο μάνατζέρ του), ωστόσο η προοπτική του «τριφυλλιού» δεν τον αφήνει διόλου… ασυγκίνητο. Τουναντίον, το πρότζεκτ των Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη φαντάζει πολύ ελκυστικό για τον ίδιο, αφού εκτιμά πως θα έχει πολύ περισσότερο «χώρο» και «χρόνο» παρουσίας απ’ αυτόν που θα είχε αντίστοιχα στην ΑΕΚ. Με τους «κιτρινόμαυρους» εκκρεμεί ακόμη μία επαφή της πλευράς του 26χρονου στόπερ, ωστόσο το «πακέτο» του ρόλου που θα έχει στην ομάδα, συν την οικονομική προσφορά δεν φαίνεται να τον καλύπτει στο βαθμό που θα ήθελε...

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ… ΤΕΛΑΝΤΕΡ

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι επαφές της πλευράς του Κολοβέτσιου με τους «πράσινους» είναι πλέον αρκετά προχωρημένες, σε σημείο που να φαντάζει πλέον ως το Νο1 «φαβορί» για να πάρει τη θέση του Ράσμους Τελάντερ, μόλις βρεθεί άκρη με την αποδέσμευση του Δανού στόπερ. Επί του παρόντος, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο τις επαφές του με τον Λαρισαίο αμυντικό και οι δύο πλευρές είναι… σταντ-μπάι, για να το προχωρήσουν σε τελικό στάδιο, με το που υπάρξει οριστική εξέλιξη με τον Τελάντερ. Για τον Δανό άλλωστε, υπάρχει «κινητικότητα» τις τελευταίες ημέρες, καθώς φαίνεται πως προχωράει κάποια απ’ τις περιπτώσεις των ομάδων απ’ το εξωτερικό που τον έχουν «τσεκάρει». Όπως είχε αναφέρει προ ημερών το Contra.gr, το όνομα του υψηλόσωμου στόπερ ήταν στη λίστα δύο ομάδων της αγγλικής Championship και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει η εξέλιξη, που θα φέρει (και) τον Κολοβέτσιο ακόμη πιο κοντά στο «Γ. Καλαφάτης».

News 24/7

24MEDIA NETWORK