Λεφτά για τα "-3" και… βλέπουμε!

Ποιες απ’ τις δεκάδες οικονομικές "πληγές" του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να πληρώσει τις επόμενες ημέρες η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, ποια είναι τα δεδομένα σε καθεμία απ’ τις τέσσερις υποθέσεις καταγγελιών που απειλούν σοβαρά την ομάδα και τι… ακολουθεί. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Λεφτά για τα "-3" και… βλέπουμε!
alafouzos EUROKINISSI

H -οικονομικού περιεχομένου- συνάντηση του (υπηρεσιακού) προέδρου του Παναθηναϊκού, Βασίλη Κωνσταντίνου με τον Γιάννη Αλαφούζο, το βράδυ της Παρασκευής (16/3), δημιούργησε μία γενικότερη "εντύπωση" πως ο μεγαλομέτοχος της "πράσινης" ΠΑΕ είχε αρχίσει να μπαίνει πλέον σε διάθεση… κάλυψης όλων των άμεσων χρεών της ομάδας. Και πολύ περισσότερο των χρημάτων που απαιτείται να πληρωθούν ως το τέλος του μήνα, για να διευθετηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Παναθηναϊκού έως 31/12/2017 και να μπορέσει να πάρει το "ΟΚ", ο "πράσινος" φάκελος προς την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται πάντως στον ορίζοντα! Χρήματα θα μπουν στην "πράσινη" ΠΑΕ μέσα στις επόμενες 7-10 μέρες, όμως είναι μάλλον… απίθανο να φτάσουν τα 4,5 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να πληρωθούν ή να διακανονιστούν εκ νέου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (που στο σύνολό τους φτάνουν τα 6,5 εκατ. ευρώ).

Η πλευρά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, σκοπεύει σε πρώτη φάση να βάλει κάποια ποσά που θα χρησιμοποιηθούν για να υπάρξουν εξωδικαστικοί συμβιβασμοί με τους τέσσερις παίκτες που έχουν κάνει καταγγελίες στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ζητώντας αφαιρέσεις βαθμών από το "τριφύλλι". Οι καταγγελίες των Βέμερ, Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ έχουν πλέον εκδικαστεί και το αργότερο έως την Πέμπτη (22/3) αναμένονται οι αποφάσεις του Διαιτητικού, που απειλούν τον Παναθηναϊκό ακόμη και με το σενάριο της Β’ Εθνικής (στο τρίτο "-3" που θα "παγιωθεί", η ποινή που προβλέπεται είναι υποβιβασμός).

Οι "πράσινοι" σκοπεύουν να ξεκινήσουν νέο κύκλο συζητήσεων με τους δικηγόρους των "τεσσάρων", για να πληρώσουν "μπροστά" κάποια ποσά απ’ τις καθυστερημένες δόσεις των ρυθμίσεών τους και να αποσυρθούν τα δικόγραφα.

-- Πιο δύσκολη περίπτωση όλων είναι –ως γνωστόν- αυτή του Γενς Βέμερ, ο οποίος αξιώνει περίπου 630.000 ευρώ (μαζί με την εφορία των 100.000 ευρώ που εκδικάζεται σε ξεχωριστή προσφυγή). Η πλευρά του Γερμανού μπακ αρνήθηκε τις δύο προτάσεις που της κατέθεσε πριν το τελικό δικαστήριο ο Παναθηναϊκός, η υπόθεσή του εκδικάστηκε κανονικά και θα καθίσει στο… τραπέζι της διαπραγμάτευσης, μόνο εάν λάβει ένα μεγάλο ποσό "μπροστά" και τα υπόλοιπα σε ρυθμίσεις με ποινικές ρήτρες καθυστέρησης.

-- Αντίστοιχο βαθμό δυσκολίας έχει πλέον και η υπόθεση του Μάικλ Εσιέν. Ο Γκανέζος, εμφανίζεται απόλυτα δυσαρεστημένος απ’ τις συνεχείς καθυστερήσεις στην πληρωμή των χρημάτων που του έχουν επιδικαστεί (απομένουν άλλες 256.000 ευρώ) και τα περιθώρια διαλλακτικότητάς του έχουν πλέον εξαντληθεί.

-- Στον αντίποδα, πιο "εφικτές" δείχνουν οι περιπτώσεις των Λέτο και Τοτσέ. Στον "Σέμπα" υπάρχει ένα υπόλοιπο οφειλής περίπου 51.000 ευρώ απ’ το συμβόλαιο του 2013 (!) και πιθανότατα θα το λάβει τις επόμενες ημέρες. Εδώ βεβαίως πρέπει να έχουν υπόψην μας και το γεγονός πως ο Αργεντινός επιθετικός δικαιώθηκε προ ημερών και στη δεύτερη προσφυγή που έχει καταθέσει εναντίον του Παναθηναϊκού, με την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ να του επιδικάζει 178.000 ευρώ. Ακόμη ένα ποσό που θα… βρει μπροστά του το επόμενο διάστημα ο Παναθηναϊκός.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΤΣΕ, ΚΟΤΣΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ

Σε ότι αφορά τον Τοτσέ, το ποσό που του οφείλει ο Παναθηναϊκός απ’ την τελευταία δόση του πολυετούς διακανονισμού του είναι πλέον περίπου 16-17.000 ευρώ. Χρήματα που επίσης αναμένεται να τα πληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, για να αποσύρει την καταγγελία του.

Οι παραπάνω υποθέσεις αποτελούν στην παρούσα φάση την "προτεραιότητα" της πλευράς Αλαφούζου για το επόμενο διάστημα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα πρώτο πλάνο για πληρωμή της οφειλής προς τον Κοτσόλη (125.000 ευρώ με την εφορία) προκειμένου να "ξεμπλοκάρει" ο λογαριασμός της ΠΑΕ (είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ο βετεράνος γκολκίπερ), ενός μέρους της δόσης Δεκεμβρίου που οφείλεται προς τους παίκτες και κάποια ποσά σε πιστωτές.

Αυτό βεβαίως δεν λύνει τα πάμπολλα, οικονομικά προβλήματα που "πνίγουν" τον σύλλογο, αφού από πίσω ακολουθούν οι καταγγελίες των Σαμπά, Ιβανόφ, Αμβούργου, Κιέβο Βερόνα στηFIFAκαι δεκάδες ακόμη δύσκολες υποθέσεις. Που ουδείς γνωρίζει ακόμη πως, πότε και… αν θα πληρωθούν…

News 24/7

24MEDIA NETWORK