"Μασάζ" για πληρωμές, λόγω… διακανονισμών!

Οι προτάσεις του Κωνσταντίνου προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού για τα οφειλόμενα, ο… στοιχειωμένος Οκτώβρης των πληρωμών προς τους ξένους, το 30% και το "ψηστήρι" εν όψει των υπογραφών που θα πρέπει να βάλουν οι "πράσινοι" ως τα μέσα Απρίλη για την αδειοδότηση. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
konstantinou panathinaikos omadiki EUROKINISSI

Για ακόμη μία φορά το τελευταίο δίμηνο, ο (υπηρεσιακός) πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου πήγε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού για να μιλήσει στους παίκτες και το τεχνικό τιμ και να τους καταθέσει χρονοδιάγραμμα και προτάσεις για τις οικονομικές οφειλές της διοίκησης. Από τα τέλη Φλεβάρη έχουν "διπλώσει" οι οφειλόμενες δόσεις (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος), ενώ στην πλειοψηφία των ξένων ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού" οφείλονται ακόμη σημαντικά ποσά και για τη δόση Οκτωβρίου, τα οποία δεν έχουν εξοφληθεί στους λογαριασμούς τους. Κι ας ξημερώνει αύριο 31η Μαρτίου!

Ο Κωνσταντίνου τόνισε προς τους παίκτες πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (το αργότερο έως τη Μ. Τετάρτη) θα εξοφληθεί το ποσό του Οκτώβρη για τους ξένους, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα καταβληθεί το 30% της δόσης Δεκεμβρίου προς όλη την ομάδα και το τεχνικό τιμ.

Η επίσημη ενημέρωση που έδωσε ο Παναθηναϊκός ήταν πως "…οι παίκτες ήταν θετικοί στις προτάσεις αυτές με την προϋπόθεση να γίνουν πράξη, ενώ ενημερώθηκαν για όλα τα θέματα του συλλόγου". Η ουσία είναι πως, όπως τόνισε ο Κωνσταντίνου προς τους ποδοσφαιριστές, η διοίκηση προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα για να τους καταβάλλει το συντομότερο δυνατόν μέρος των οφειλόμενων, όμως σε πρώτη φάση μπορεί να διαθέσει μόνο το 30%, καθώς τα υπόλοιπα λεφτά που συγκεντρώνονται έχουν προϋπολογιστεί για να δοθούν για πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει ο σύλλογος την ελληνική άδειά του.

Οι παίκτες έδειξαν διάθεση και κατανόηση, ωστόσο ξεκαθάρισαν προς τον (υπηρεσιακό) πρόεδρο του "τριφυλλιού", πως ετούτη τη φορά θέλουν όσα τους μετέφερε να γίνουν πράξεις και να μην αποδειχθούν λόγια του αέρα.

Αυτό που επιχείρησε να κάνει ουσιαστικά, ο Κωνσταντίνου ήταν ένα πρώτο "μασάζ" προς τους παίκτες ως προς το οικονομικό, ούτως ώστε να μπορέσουν να πειστούν μέχρι τα μέσα Απριλίου για να υπογράψουν τους διακανονισμούς που θα τους δοθούν από την ΠΑΕ, για να μπουν στο φάκελο της αδειοδότησης. Διότι χωρίς τις υπογραφές (και) των παικτών και του τεχνικού τιμ, ο φάκελος θα είναι λειψός, ακόμη κι αν διευθετηθούν όλα τα υπόλοιπα ανοικτά "μέτωπα" με τους πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές και λοιπούς πιστωτές. Το θέμα βεβαίως είναι πως για να διαπραγματευτεί και να υπογράψει ο κάθε παίκτης ξεχωριστά τον διακανονισμό του, θα πρέπει να δει πρώτα μέσα στον Απρίλη το… χρώμα του χρήματος.

Για το θέμα αυτό (αδειοδότηση) ο Κωνσταντίνου υποστήριξε μάλιστα, πως ο ίδιος πιστεύει πως η ομάδα θα μπορέσει να πάρει εντέλει το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα, υποστηρίζοντας προς τους παίκτες πως έχει δοθεί "σιωπηρή" παράταση 15 ημερών από την UEFA για την κατάθεση των φακέλων από όλες τις ομάδες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK