Μολίνς, Άλτμαν και… Marinos way!

Τα 2 μεγάλα σημεία αναφοράς της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟ, η μεσοαμυντική «χημεία» και σταθερότητά του και η απόλυτη φιλοσοφία της «ομάδας του προπονητή». Ο Κώστας Γουλής αναλύει όλα όσα έδειξε η τελική πρόβα του «τριφυλλιού» πριν τα ματς «φωτιά» με την… Καμπάλα, η οποία επιστρέφει δύο χρόνια μετά στη Λεωφόρο.

Μολίνς, Άλτμαν και… Marinos way!

Η τελική πρόβα του Παναθηναϊκού πριν από τον γ' προκριματικό του Europa League, κόντρα στην εξαιρετική Άλκμααρ, μπορεί να μην είχε… λάμψη και "κορδέλες", είχε όμως μία ομάδα που έφερε απ' την κορυφή ως τα νύχια τη σφραγίδα του προπονητή της. Μία ομάδα που "πουλάει" πολύ ακριβά το… τομάρι της και μολονότι δεν θέλγει μεσοεπιθετικά, έχει μάθει να νικάει και να παίρνει αυτό που θέλει . Με τρόπο κυνικό και αποφασιστικό...

Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε ο Παναθηναϊκός (και)το βράδυ της Πέμπτης (20/7) επικρατώντας με 2-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", της έκτης στην περσινή Eredivisie, ΑΖ με το δικό του… τρόπο.

Με τη χημεία και τη σταθερότητα της περσινής μεσοαμυντικής του γραμμής (Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, συν τους κεντρικούς Ζέκα, Κουρμπέλη),να αγγίζει υψηλότατο επίπεδο και βαθμό ετοιμότητας, το "τριφύλλι" είχε τις σταθερές που αναζητούσε για να περιορίσει την ταχύτητα και το πεδίο δράσης των πολύ γρήγορων Ολλανδών. Κι όταν βρήκε τους χώρους "χτύπησε" συντεταγμένα, βάσει πλάνου κάθε αδυναμία της Άλκμααρ, παίρνοντας δύο γκολ απ’ τους Άλτμαν (45’) και Μολίνς (58’), βγαλμένα απ’ το βιβλίο των προπονήσεων του "Γ. Καλαφάτης".

Πολύ καλά νέα, λοιπόν, για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος είδε την ομάδα του να πρεσάρει… λυσσασμένα ως το τελευταίο δεκάλεπτο, τον Χατζηγιοβάνη να εμφανίζεται πολύ πιο ώριμος στις κινήσεις και τις επιλογές του (με εξαίρεση 2-3 λάθη… ενθουσιασμού) και τον Άλτμαν να δίνει τις πινελιές ποιότητας που απουσίαζαν απ’ το υπάρχον ρόστερ μεσοεπιθετικά.

Ειδικά ο Ισραηλινός εξελίσσεται νωρίς-νωρίς σε σημείο… αναφοράς γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Δείχνει θράσος και μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι και τις επιλογές του, προσφέροντας και γκολ απ’ τον άξονα. Ότι καλύτερο και για τον προπονητή του «τριφυλλιού» που βλέπει τον Άλτμαν να μπαίνει πλέον 100% στη νοοτροπία της ομάδας και να δίνει λύσεις που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Έτερο σημείο αναφοράς, ο Γκιγέρμο Μολίνς. Μπεργκ δεν ήταν, ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ. Ο γεννημένος στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και πολιτογραφημένος Σουηδός ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω από ένας… τίμιος "μαχητής" κι ένας παίκτης που πάνω απ’ όλα θα παίξει για την ομάδα και στις δύο ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν θα βάλει τη μια. Τρίτο σερί γκολ σε φιλικό, με το ηθικό του στα ύψη και την εμπιστοσύνη της ομάδας στο πρόσωπό του να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Μοναδικό αρνητικό; Η ευκαιρία με την οποία έφαγε ο Παναθηναϊκός το γκολ στο 63', όπου οι Φράιντεϊ και Στενγκς "μούδιασαν" όλη την "πράσινη" άμυνα, αλλά και η εύκολη κόντρα που έβγαλε η ολλανδική ομάδα δύο λεπτά μετά και λίγο έλειψε να φτιάξει το 2-2. Ένα πεντάλεπτο για… έξτρα σεμινάριο απ’ τον Ουζουνίδη και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ στο Κορωπί και ο μοναδικός λόγος για να είναι «συννεφιασμένος» απ’ το συγκεκριμένο φιλικό ο Έλληνας τεχνικός.

ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΜΠΑΛΑ

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον απέναντί του την προσεχή Πέμπτη (27/7) στη Λεωφόρο την… Καμπάλα, που ανέτρεψε τα προγνωστικά κι έφυγε με διπλό πρόκρισης απ’ την Πολωνία κόντρα στη Γιαγκελόνια (2-0). Ένα συναπάντημα δύο χρόνια μετά από τον πλέον ατιμωτικό ευρώ-αποκλεισμό στην ιστορία του «τριφυλλιού», απέναντι σε μία ομάδα που "στοίχειωσε" την προσπάθεια των "πράσινων" απ’ το 2015 κι έπειτα. Πως τα φέρνει η… ζωή θα πει κανείς.

Ευκαιρία για "ρεβάνς" και "εκδίκηση"; Στο μυαλό του Ουζουνίδη ΔΕΝ υπάρχει κάτι τέτοιο. Διότι προέχει ο Παναθηναϊκός να είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ τη στιγμή που πρέπει. Κι αν η εικόνα του την προσεχή Πέμπτη, αλλά και στη ρεβάνς του Μπακού στις 3 Αυγούστου είναι αντίστοιχη με αυτή του φιλικού με την Άλκμααρ, έχει πολύ καλές πιθανότητες να πάρει αυτό που θέλει το "τριφύλλι".

Διότι σε κάθε περίπτωση στο γήπεδο θα παρουσιαστεί και πάλι μία ομάδα που ναι μεν θα έχει ένα ρόστερ ελλιπές (σε σχέση με αυτό που θα δούμε σε ένα μήνα από σήμερα), αλλά να είστε σίγουροι πως θα… τρώει σίδερα!

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (77’ Ευαγγέλου), Κουτρουμπής (71’ Κολοβέτσιος), Χουλτ, Χατζηγιοβάνης (71’ Καμπέσας), Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Ρέις), Λουντ (88’ Εμμανουηλίδης), Άλτμαν (77’ Δώνης), Μολίνς (77’ Λουτσιάνο).

Άλκμααρ: Μπιζό, Σβένσον (46’ Οπντάμ), Βλάαρ (69’ Χατζηδιάκος), Βούιτενς (55’ Φράιντεϊ), Ουβεγιάν (69’ Βιντάλ), Βεΐνοβιτς (46’ Τιλ), Οβερέεμ, Σόντγενς (55’ Κουπμέινερς), Γιαχάνμπακς (37’ Σάντος), Βέγκχορστ (55’ Φαν Εϊντεν), Στενγκς (69’ Ελμερ).

Σκόρερ: 45’ Άλτμαν, 58’ Μολίνς – 63’ Στενγκς

Ασίστ: 45’ Κουλιμπαλί, 58’ Χουλτ – 63’ Φράιντεϊ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK