"Μπελάδες" με την εγγυητική στον Παναθηναϊκό

Η αίτηση κατάπτωσης που εκδικάζεται την Πέμπτη (19/10) από την ΕΕΑ, οι κίνδυνοι απ’ τις ποινές που θα προκύψουν εάν ο Παναθηναϊκός δεν καλύψει το κενό που θα πληρωθεί στις εταιρίες "GREENPARK ΕΠΕ" - "GREENSCAPE ΑΕ" και η πιθανότητα αναβολής που μπορεί να δώσει μία μικρή χρονική "ανάσα".

"Μπελάδες" με την εγγυητική στον Παναθηναϊκό
alafouzos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νέα (οικονομικά) “βάσανα” στον… ορίζοντα για τον Παναθηναϊκό, με κεντρικό θέμα τις οφειλές της «πράσινης» ΠΑΕ προς τις εταιρίες κατασκευής χλοοτάπητα "GREENPARK ΕΠΕ" και "GREENSCAPE ΑΕ" οι οποίες κατέθεσαν απ’ τις 5 Οκτωβρίου αίτηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για κατάπτωση της εγγυητικής του “τριφυλλιού”.

Η εν λόγω αίτηση αφορά συνολικές οφειλές ύψους 156.000 ευρώ κι έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στη συνεδρίαση της ΕΕΑ που θα ξεκινήσει στις 12 μ. της Πέμπτης (19/10). Εάν δεν υπάρξει κάποια αναβολή και η υπόθεση εκδικαστεί κανονικά, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η δικαίωση των δύο εταιριών, οι οποίοι θα πρέπει ακολούθως να εισπράξουν τα χρήματά τους απ’ την εγγυητική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (η εγγυητική επιστολή, αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των προϋπολογισμένων εξόδων της ΠΑΕ) η οποία θα καταπέσει. Από εκεί ξεκινούν τα… βάσανα για τους «πράσινους», διότι:

Ανάλογα με την απόφαση της ΕΕΑ, το ποσό που θα μείνει «κενό», θα πρέπει να καλυφθεί υποχρεωτικά εντός 15 ημερών από τον Παναθηναϊκό. Εάν τώρα αυτό δεν γίνει (διότι δεν μιλάμε για «μικρό» ποσό), τότε η ΕΕΑ θα προωθήσει προς ΕΠΟ και Λίγκα έγγραφο, ζητώντας για να ενεργοποιηθούν απ’ το Πειθαρχικό Όργανο της Superleague οι προβλεπόμενες ποινές.

Τι περιλαμβάνουν αυτές οι ποινές; Επιβολή προστίμου από 5.000 έως 50.000 ευρώ κι αφαίρεση τριών βαθμών για κάθε αγώνα, μέχρι τη συμπλήρωση του ποσού της εγγυητικής!

Η πλευρά του Παναθηναϊκού έκανε το πρωί της Τετάρτης (18/10) χθες προτάσεις προς τις δύο εταιρίες προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός, όμως ο χρόνος αξιολόγησής ήταν ελάχιστος (όπως τονιζόταν απ’ τη μία εταιρία) και το πιο πιθανό είναι να οδηγηθεί κανονικά η υπόθεση σε εκδίκαση.

Πριν πάντως φτάσουμε στην εκδίκαση, αναμένεται να υπάρξει, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, νέα επικοινωνία ανάμεσα στην ΠΑΕ και τις εταιρίες, για να γίνει μία τελευταία προσπάθεια συμβιβασμού.

Αξίζει πάντως να επισημανθεί, πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να οδηγηθούν και οι δύο υποθέσεις σε αναβολή και να εξεταστούν σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της ΕΕΑ (την άλλη ή την παράλλη εβδομάδα), λόγω έλλειψης χρόνου. Κι αυτό διότι στην ατζέντα των θεμάτων της Επιτροπής προηγούνται χρονικά η εξέταση των φακέλων της Football League και των ομάδων του βόλεϊ.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα υπάρχει ακόμη πιο καθαρή εικόνα για το όλο θέμα, το οποίο πάντως είναι δεδομένο πως θα συναντήσει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, είτε την Παρασκευή, είτε αργότερα, στα τόσα ανοικτά "μέτωπα" που καλείται να διευθετήσει ο σύλλογος για να μην "σκάσει" οικονομικά τους επόμενους μήνες…

News 24/7

24MEDIA NETWORK