Μπεργκ: "Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο... Μπεργκ"

Ο Μάρκους Μπεργκ παραδέχθηκε πως δεν βρίσκεται φέτος στην κατάσταση που θα επιθυμούσε και τόνισε πως πρέπει να μάθει να παίζει πιο έξυπνα για να έχει διάρκεια. Τι είπε για τη φετινή σεζόν και το γεγονός πως έγινε ο 8ος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΚΕΡΚΥΡΑ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
berg EUROKINISSI SPORTS

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ "LIVE SPORT"

Νιώθεις ότι η ομάδα έχει το μομέντουμ για να νικήσει μακριά από την έδρα της; Γιατί έχει μόνο δύο εκτός έδρας νίκες και έπονται δύσκολα παιχνίδια.

"Έχουμε φέρει πολλές ισοπαλίες και έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς. Ο απολογισμός μας μακριά από το γήπεδο μας είναι κακός και μας έχε κοστίσει. Πλέον, πρέπει να το διορθώσουμε, γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια".

Πέτυχες τρία γκολ σε ένα βράδυ που έδειχνες να μην βρίσκεσαι σε τόσο καλή κατάσταση. Ποιο είναι το μυστικό;

"Είναι αλήθεια ότι δεν ένιωθα πολύ καλά. Πίεσα τον εαυτό μου για να ανταποκριθώ. Παίζω συνέχεια και πρέπει να ελέγξω τον οργανισμό μου, ώστε να ανταπεξέλθω. Να παίζω έξυπνα, να μην ξοδεύω ενέργεια στην πίεση και να μπορώ να εκτελέσω. Υπάρχουν συμπαίκτες μου με μεγαλύτερη ικανότητα σε αυτό τον τομέα. Εγώ προσπαθώ να αμύνομαι έξυπνα, να κλείνω χώρους και να μπορώ να σκοράρω με σωστές τοποθετήσεις".

Οι παίκτες λέτε ότι πρέπει να κοιτάτε από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία της. Πως οριοθετείς ένα καλό φινάλε;

"Είναι αλήθεια ότι οδεύουμε προς το τέλος και έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, οπότε πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά".

Εσύ με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν;

"Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Απόλυτα ικανοποιημένος δεν μπορώ να είμαι, γιατί έχουμε μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον, φαίνεται πως θα προκριθούμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου και εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Θέλω να βγούμε πρώτοι στα play offs για να παίξουμε στα προκριματικά του Champions League και να διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες έχουμε".

Έχεις αναρωτηθεί τι δεν πήγε καλά και η σεζόν έχει εξελιχθεί με τόσα αρνητικά αποτελέσματα;

"Δεν έχω το χρόνο να το κάνω, γιατί παίζουμε συνέχεια και πρέπει να συγκεντρώνομαι στα παιχνίδια. Ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι τέτοιο, γιατί έχει μπροστά του τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε επαγγελματίες, οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και να βοηθάμε την ομάδα να νικάει. Εννοείται πως μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πολλά πράγματα, έχουμε κάνει λάθη και δεν νικήσαμε παιχνίδια που έπρεπε να τα νικήσουμε. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν μπορώ να αφοσιωθώ σε αυτό, πρέπει να επικεντρωθώ στα παιχνίδια".

Όλοι λένε πως με τον καλό Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος. Εσύ τι λες για αυτό;

"Όταν ο Μπεργκ είναι καλός, σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι έχουν δουλέψει καλά για να του δώσουν τη μπάλα και να σκοράρει. Ο Μπεργκ παίζει καλά όταν πάρει πάσες και όταν συμβαίνει αυτό, κάποιοι έχουν πασάρει σωστά. Ένας παίκτης μόνο δεν αρκεί".

Αυτό ήταν το πέμπτο σου χατ-τρικ με τον Παναθηναϊκό.

"Είναι ευχάριστο συναίσθημα και δείχνει την καλή δουλειά όλη της ομάδας. Εγώ εύχομαι να πετύχω πολλά γκολ ακόμα".

Έφτασες τα 61 γκολ με τον Παναθηναϊκό και είσαι ο 8 σκόρερ στην ιστορία του. Είναι στατιστικό, αλλά είναι ιστορία. Πως νιώθεις για αυτό;

"Είναι όμορφο συναίσθημα. Θέλω να είμαι μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού και αυτός είναι ένας τρόπος να το πετύχω. Ευελπιστώ να συνεχίσω να σκοράρω και να ανέβω ακόμα πιο ψηλά σε αυτή τη λίστα".

Η ομάδα δείχνει να βελτιώνεται και να γίνεται πιο αποτελεσματική. Που το αποδίδεις;

"Σε πολλά παιχνίδια έχουμε αυτή την ιδιαιτερότητα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είμαστε τόσο καλοί, οι αντίπαλοι αμύνονται περισσότερο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κουράζονται, εμείς βρίσκουμε χώρους. Στο ημίχρονο είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά και να πάρουμε μεγαλύτερα ρίσκα".

Σας επηρέασε η κούραση για το κακό πρώτο ημίχρονο;

"Η κόπωση έπαιξε το ρόλο της, γιατί κάποιοι παίκτες δεν έχουν φρεσκάδα. Κάναμε εύκολα λάθη στις πάσες και δεν είχαμε συγκέντρωση. Όμως, πρέπει να συνεχίσουμε και να νικάμε. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια να δώσουμε και δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε".

Εκτιμάς ότι θα ξαναφέρετε τους φιλάθλους στο γήπεδο;

"Θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας, για να μας υποστηρίξουν στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, ώστε να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK