Μπήκαν σε… πλειστηριασμό για Τσάβες!

Πώς φορτώνει ο "τζόγος" γύρω απ’ την πώληση του Αργεντινού και πως ο καταρρακωμένος οικονομικά Παναθηναϊκός, μπορεί να έχει απ’ όλο αυτό ένα σημαντικό όφελος που θα τον βοηθήσει να "καθαρίσει" με τις Μπόκα και Μπάνφιλντ.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός είναι… στριμωγμένος οικονομικά, μέχρι εκεί που δεν παίρνει, ωστόσο στην υπόθεση του Αντρές Τσάβες τουλάχιστον προσπαθεί να εξασφαλίσει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, για να "πατσίσει" και -ει δυνατόν- να εξοφλήσει εξ’ ολοκλήρου το χρέος που έχει προς τις Μπόκα Τζούνιορς και Μπάνφιλντ απ’ την καλοκαιρινή μεταγραφή του "Κομαντάντε".

Ενώ λοιπόν, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης (2/1) η Μπελγράνο φαινόταν να παίρνει ισχυρότατο προβάδισμα για την απόκτηση του 25χρονου επιθετικού, έχοντας στείλει την επίσημη πρότασή της (ύψους 800.000 ευρώ) μέσωemailπρος τον Παναθηναϊκό, προέκυψε δυναμικό "μπάσιμο" (και) της Εστουδιάντες, η οποία ζήτησε από τους "πράσινους" να περιμένουν δύο 24ωρα ακόμη, μέχρι να καταθέσουν και τη δική τους πρόταση για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Τσάβες, που έχει στην κατοχή του ο Παναθηναϊκός.

Επί της ουσίας το "τριφύλλι", βλέποντας το γεγονός ότι υπάρχει… πρόσφορο έδαφος στην αγορά της Αργεντινής (όλες οι ομάδες είναι σε διαδικασία προετοιμασίας και "χτισίματος" εν όψει της επανέναρξης των πρωταθλημάτων στις 25/1), άρχισε να βάζει όλους τους "ενδιαφερόμενους" σε διαδικασία… πλειστηριασμού. Κι εκτός από τις Μπελγράνο και Εστουδιάντες, κρατάει… ζεστές και τις Ταγέρες, Ουρακάν και Κολόν Σάντα Φε.

Με στόχο να πάρει την καλύτερη δυνατή προσφορά -κι εφόσον μπορέσει- να εξασφαλίσει μέχρι και 1 εκατ. ευρώ. Χρήματα που ούτως ή άλλως δεν θα μπουν στο ταμείο του, αλλά θα… φύγουν αμέσως για να πληρωθεί η οφειλή στις Μπόκα και Μπάνφιλντ και να αποσυρθούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει στηFIFAαπ’ τους Αργεντινούς για την υπόθεση του "Κομαντάντε".

Εδώ, πρέπει να επισημανθεί και το εξής: Η οφειλή των 900.000 ευρώ, για την οποία έκανε λόγο την Τετάρτη (3/1) σε δηλώσεις του στα αργεντίνικα ΜΜΕ ο πρόεδρος της Μπάνφιλντ Εδουάρδο Σπινόσα αφορά (σχεδόν) το σύνολο των χρημάτων που περίμενε πως θα εισπράξει η ομάδα του απ’ τη μεταγραφή του Τσάβες στον Παναθηναϊκό, αφαιρούμενων κάποιων χρημάτων που έχουν εισπράξει ήδη οι Αργεντινοί απ’ το περασμένο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται πως οι "πράσινοι" είχαν αποκτήσει τον περασμένο Αύγουστο ένα 25% των δικαιωμάτων του παίκτη από τη Μπόκα κι άλλο ένα 25% από τη Μπάνφιλντ αντί 1,3 εκατ. ευρώ στο σύνολο. Και θα κατέβαλλαν άλλο 1,3 εκατ. ευρώ (συνολικά στα δύο κλαμπ) το καλοκαίρι του ’18, εφόσον ο Τσάβες έπαιζε στο 60% των επίσημων αγώνων του Παναθηναϊκού ή σκόραρε 15 γκολ στα επίσημα παιχνίδια του με τους "πράσινους".

Πλέον όμως μιλάμε μόνο γι’ αυτόν, τον πρώτο χρόνο τουdeal. Και το… παιχνίδι έχει πια "φορτώσει" κι όπως λεγόταν κι απ’ την πλευρά του ίδιου του Τσάβες, το αργότερο μέχρι την Κυριακή θα ξέρουμε οριστικά που θα έχει κάτσει η… μπίλια. Και πόσο "ωφελημένος" θα είναι οικονομικό ο Παναθηναϊκός στο τέλος της ημέρας, από έναν παίκτη που ήρθε με τεράστιες προσδοκίες και αποδείχθηκε μία απ’ τις μεγαλύτερες μεταγραφικές "φούσκες" των τελευταίων ετών…

News 24/7

24MEDIA NETWORK