Να πάει στο Φάληρο σε απόσταση βολής!

Η "παγίδα" της Βέροιας, το "must win" για τον (γεμάτο απουσίες και προβλήματα) ΠΑΟ και το ζητούμενο του "2 στα 2" πριν το clasico με τον Ολυμπιακό. Το Contra.gr αναλύει τις συνθήκες πίεσης των "πράσινων" πριν το αποψινό ματς στην Ημαθία. Γράφει ο Κώστας Γουλής.

Να πάει στο Φάληρο σε απόσταση βολής!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οσο κουραστικά "κλισέ" κι αν ακούγεται, το αποψινό (Δευτέρα 24/10, 7:30 μ.μ.) εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Βέροια είναι ένα απ’ τα πλέον ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ της σεζόν. Όχι δεν είναι ακόμη πολύ… νωρίς. Διότι πολύ απλά, έτσι όπως έβγαλαν μόνοι τους τα… μάτια τους οι "πράσινο" προ 8 ημερών κόντρα στην Ξάνθη, κάθε άλλη απώλεια βαθμών (σ’ αυτή τη φάση) ισοδυναμεί με "αυτοκτονία", στην προσπάθεια να παραμείνουν φουλ ανταγωνιστικοί στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι στόχοι του Παναθηναϊκού στις επόμενες δύο εβδομάδες είναι απόλυτα ξεκάθαροι: Να πετύχει πρώτα -και πάνω απ’ όλα- το 2 στα 2 με Βέροια (εκτός) και Ηρακλή (εντός), να κάνει μια καλή εκκίνηση (με αποφόρτιση των περισσότερων βασικών) στο ματς Κυπέλλου με τον "γηραιό" στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (δύο "κολλητά" ματς με τον "Ηρα" σε τέσσερις μέρες, όχι κι ότι πιο συνηθισμένο) και να παίξει τα… ρέστα του με τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο στις 3 Νοεμβρίου με… μισή ομάδα και αποδεκατισμένο -από τραυματισμούς και τιμωρίες- άξονα.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αυτό που τον "καίει" εντούτοις, είναι τα δύο «τρίποντα» στα πρωτάθλημα προκειμένου να πάει στις 6 Νοεμβρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης" -στη χειρότερη των περιπτώσεων- σε απόσταση… βολής απ’ τον Ολυμπιακό. Ή εάν οι Πειραιώτες δεν περάσουν απ’ το Περιστέρι κόντρα στον (εξαιρετικό εδώ κι εβδομάδες με τον Κορακάκη στον πάγκο) Ατρόμητο, να πάνε στο ντέρμπι από κοινή αφετηρία.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό σ’ αυτή τη φάση που μπήκε το πρωτάθλημα να μην χάσει ούτε μια… Κυριακή την επαφή του με την κορυφή. Με την Ξάνθη δεν διαχειρίστηκε διόλου καλά την πρωτιά του, "βραχυκύκλωσε" και την… παράδωσε μόλις μια αγωνιστική μετά την εγκατάστασή του στο "ρετιρέ" του βαθμολογικού πίνακα. Δεν τον παίρνει λοιπόν να χάσει αλλού βαθμούς, ως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο +5 με ένα ματς παραπάνω και περιμένει…

Αν λοιπόν στο τέλος της βραδιάς ο Παναθηναϊκός δεν μειώσει εκ νέου στο -2 απ’ την κορυφή (15-13) και… γκελάρει, η πίεση προς τους "πράσινους" θα γίνει πλέον αφόρητη, αφού θα υποχρεωθούν να πάνε σε δύο εβδομάδες στο Φάληρο για έναclasico "doordie" κόντρα στους Πειραιώτες, όπου η διαχείρισή του θα είναι ακόμη πιο "δύσκολη".

ΜΕ ΛΟΥΝΤ ΚΑΙ "ΚΟΥΤΡΟΥ"

Αγωνιστικά η "εξίσωση" της ενδεκάδας του αποψινού αγώνα, ήταν απ’ τις πλέον δύσκολες που κλήθηκε να "λύσει" ο Στραματσόνι απ’ την ημέρα που ανέλαβε τον πάγκο του «τριφυλλιού». Για πρώτη φορά χωρίς Ζέκα-Λεντέσμα στον "πράσινο" άξονα του 4-2-3-1, χωρίς Σαμπά και με αρκετούς παίκτες στα… όριά τους και χωρίς να είναι ακόμη απολύτως έτοιμοι.

Ο Ιταλός, όπως έχουμε επισημάνει, έχει καταλήξει σε δίδυμο Κουτρουμπή-Λουντ στον άξονα, οι οποίοι θα κληθούν να αντικαταστήσουν τις απουσίες του Πορτογάλου κάπτεν και του Αργεντινού "μαέστρου", ενώ πολύ πιο κοντά τους θα παίξει και ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος θα αλλάζει διαρκώς θέσεις με τον Φινλανδό μέσο.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα επανέρθει ο Μέστο, με τον Χουλτ να παραμένει αριστερά και τους Μολέδο-Ιβανόφ κεντρικό δίδυμο στα μετόπισθεν (ο Βούλγαρος παίρνει τη θέση του τραυματία Σαμπά στην ενδεκάδα), ενώ βασικός θα ξεκινήσει και ο Γουακάσο ως αριστερόςwinger, με τον Ιμπάρμπο δεξιά και τον Μπεργκ (που ξεπέρασε το θέμα με την ίωση) στην κορυφή.

ΜΟΛΙΣ 31,25% ΝΙΚΕΣ

Στο αποψινό (Δευτέρα 24/10) ματς με τη Βέροια, ο Παναθηναϊκός καλείται βεβαίως να προσπεράσει και την όχι και τόσο… ευνοϊκή παράδοση, που έχει στο "σπίτι" της ημαθιώτικης ομάδας. Δεν είναι πολλά τα μεταξύ τους παιχνίδια (μόλις 16 απ’ το 1966 και μετά), αλλά η "βασίλισσα του Βορρά" τα καταφέρνει μια… χαρά κόντρα στο «τριφύλλι», που μετράει μόλις 5 διπλά (ποσοστό 31,25%), εκ των οποίων σχεδόν όλα, ήταν πάντοτε δια… πυρός και σιδήρου.

Η δε Βέροια έχει 3 νίκες και 8 φορές (50%) το μεταξύ τους παιχνίδι στην Ημαθία κόλλησε στο "Χ". Αυτό για το οποίο θα παίξει πρώτα απ’ όλα η Βέροια απόψε κι αυτό που θέλει να αποφύγει ο Παναθηναϊκός σαν το… διάολο το λιβάνι, σ’ έναν αγώνα με χίλιες δυο "παγίδες" για τους "πράσινους". Αυτά τα παιχνίδια όμως είναι στην τελική κι εκείνα που δίνουν εντέλει τα πρωταθλήματα και ο (πιο ποιοτικός) Παναθηναϊκός οφείλει να δείξει ότι έχει μάθει να τα παίρνει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK