Νέα συμβόλαια σε Λουντ, Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί!

Η κίνηση του ΠΑΟ για να "δέσει" -μετά τους Χουλτ, Μολέδο- ως το 2020, άλλους τρεις παίκτες της "πρώτης γραμμής", η δημιουργία του "σκληρού πυρήνα" στο ρόστερ της επόμενης τριετίας και οι δύο άξονες της λογικής του Ουζουνίδη για τις ανανεώσεις. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Νέα συμβόλαια σε Λουντ, Βιγιαφάνιες και Κουλιμπαλί!
kulibali lud villafanies

Εκτός από τη μεταγραφική ενίσχυση που είναι σε πλήρη εξέλιξη, επικεντρωμένη πάνω στον βασικό στράικερ, τον αριστερό μπακ και τον βασικό winger, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις τους (κα) με παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, με στόχο να «δέσουν» το βασικό «κορμό» τους για χρόνια.

Μετά τον Νίκλας Χουλτ (ανεξαρτήτως των -κάτι παραπάνω- από… φορτικών πιέσεων που ασκήθηκαν απ’ τον μάνατζέρ του) και τον Ροντρίγο Μολέδο (ο οποίος είναι προ των… υπογραφών επέκτασης έως το 2020), οι «πράσινοι» προγραμματίζουν να προσφέρουν νέα συμβόλαια (και) σε άλλους τρεις παίκτες της λεγόμενης «πρώτης γραμμής» του ρόστερ: τους Ρόμπιν Λουντ, Λούκας Βιγιαφάνιες και Ουσμάν Κουλιμπαλί.

Οι συζητήσεις και με τους τρεις θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο (πιθανότατα στο μεσοδιάστημα των ευρωπαϊκών αγώνων, εφόσον ο Παναθηναϊκός περάσει την Γκαμπάλα), με πρώτον-πρώτον τον διεθνή Φινλανδό μέσο. Απολύτως λογική προτεραιότητα, διότι το δικό του συμβόλαιο είναι αυτό που λήγει πολύ πιο γρήγορα (καλοκαίρι του ’18) κι απ’ τον Ιανουάριο θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες.

Ο Λουντ θα είναι ο πρώτος που θα κληθεί στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ μαζί με τον μάνατζέρ του (είχε γίνει ήδη μία πρώτη διερευνητική κουβέντα κι επί Λυμπερόπουλου), με το «τριφύλλι» να του προσφέρει νέο συμβόλαιο έως το 2020 και μία σημαντική αύξηση των απολαβών του, που στην παρούσα φάση κυμαίνονται στις 280.000 ευρώ.

Ακολούθως θα πάρουν σειρά οι «Βίγια» και Κουλιμπαλί, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2019, με πρόθεση από πλευράς Παναθηναϊκού να τους προταθεί επέκταση έως το 2020, με μία αντίστοιχη ικανοποιητική αύξηση (ο Βιγιαφάνιες αμείβεται με 220.000 ευρώ και ο Κουλιμπαλί με 150.000 ευρώ).

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ...

Η λογική του Μαρίνου Ουζουνίδη και των ανθρώπων του «τριφυλλιού» στο κομμάτι των ανανεώσεων, κινείται πάνω σε δύο άξονες: Ο πρώτος έχει να κάνει με τις «ισορροπίες» που πρέπει να υπάρχουν μέσα στα αποδυτήρια (και) στο οικονομικό σκέλος, διότι ειδικά κάποιοι παίκτες που είναι βασικά «κομμάτια» της ομάδας, πρέπει να έχουν κι ανάλογα συμβόλαια, απ’ τη στιγμή που η οικονομική «κλίμακα» άλλων «βασικών» είναι πιο υψηλή. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός βασικού, σταθερού «κορμού», ο οποίος θα αποτελέσει τον «σκληρό πυρήνα» της ομάδας για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Σ’ αυτό το κομμάτι ανήκουν ήδη οι Κουτρουμπής, Χουλτ, Μολέδο, ενώ με αντίστοιχη φιλοσοφία έγιναν και οι περισσότερες μεταγραφικές κινήσεις έως τώρα πλην του δανεικού Καμπέσας (Λουτσιάνο ως το ’20, Άλτμαν ως το ’20, Διούδης ως το ’20, Κολοβέτσιος ως το ’19). Εφόσον υπάρξουν αντίστοιχες συμφωνίες και με τους Λουντ, Βιγιαφάνιες, Κουλιμπαλί, ο Παναθηναϊκός θα έχει πλέον μία πολύ δυνατή «βάση» (συν τους «μικρούς» Χατζηγιοβάνη κ.ο.κ), πάνω στην οποία θα «πατήσει» τις επόμενες σεζόν.

«ODI» ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό, μετά την επόμενη τριάδα να κληθεί και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος για αντίστοιχη κουβέντα (το συμβόλαιό του λήγει το 2019, όμως η «μετοχή» του έχει σταθερά ανοδική πορεία λόγω και της εθνικής Ελπίδων της Γερμανίας που κατέκτησε το πρόσφατοEuro), ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα προταθεί επέκταση συμβολαίου και στον Στέφανο Ευαγγέλου. Τον μοναδικό απ’ τους «μικρούς» που βρίσκονται στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, ο οποίος δεν έχει «δέσει» ακόμη το μέλλον του για τα επόμενα χρόνια (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του ’18).

News 24/7

24MEDIA NETWORK