Ο διπλός όρος "κλειδί" στην οψιόν του Τσάβες!

Η αποκάλυψη των Αργεντινών για τις δύο πολύ σημαντικές, οικονομικές παραμέτρους στο super deal του Παναθηναϊκού με τη Μπόκα και την Μπάνφιλντ για την αγορά του "Κομαντάντε". Πως ενεργοποιείται η οψιόν αγοράς του υπόλοιπου 50% των δικαιωμάτων του το καλοκαίρι του 2018 και τι ρόλο θα παίξουν τα γκολ και οι συμμετοχές του.

Boca Juniors' Andres Chavez celebrates after scoring his second goal against Rosario Central during a Copa Sudamericana soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Sept. 18, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia)
Boca Juniors' Andres Chavez celebrates after scoring his second goal against Rosario Central during a Copa Sudamericana soccer match in Buenos Aires, Argentina, Thursday, Sept. 18, 2014. (AP Photo/Eduardo Di Baia) AP

Οσο περνούν οι ώρες μετά το μεγάλο «ναι» του Αντρές Τσάβες στην πρόταση του Παναθηναϊκού, τόσο βγαίνουν ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες γύρω απ’ το οικονομικό σκέλος του σούπερ deal των «πράσινων» τόσο με τη Μπόκα Τζούνιορς, όσο και με την πρώην ομάδα του Μπάνφιλντ, η οποία είχε στην κατοχή της το 50% των δικαιωμάτων του 26χρονου φορ απ’ το καλοκαίρι του ’14 όταν ο «Κομαντάντε» μετακινήθηκε στο «Λα Μπομπονέρα».

Όπως ανέφερε ιστοσελίδα που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της Μπάνφιλντ, τα «τρυπάνια» («Taladro» όπως είναι το παρατσούκλι τους) θα επωφεληθούν με πολλούς τρόπους απ’ τη σύνθετη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό, τη Μπόκα και τους «πράσινους» του νοτίου άκρου του Μπουένος Άιρες.

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τσάβες, ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει (σε δύο δόσεις) το ποσό των 800.000 δολαρίων (675.000 ευρώ) στη Μπόκα Τζούνιορς για το 25% του 26χρονου φορ και άλλες 800.000 δολάρια (675.000 ευρώ) στην Μπάνφιλντ, επίσης για το 25% των δικαιωμάτων του «Κομαντάντε».

Το «κλειδί» της συμφωνίας ωστόσο, αφορά το υπόλοιπο 50%, με τους Αργεντινούς να αποκαλύπτουν με λεπτομέρειες, τους δύο όρους που ενεργοποιούν αυτομάτως την οψιόν αγοράς του από το «τριφύλλι».

Όπως ανέφεραν οι ρεπόρτερ της Μπάνφιλντ, εάν ο Τσάβες σημειώσει από 15 γκολ και πάνω σ’ όλες τις επίσημες διοργανώσεις με τον Παναθηναϊκό, τότε αυτομάτως τίθεται σε ισχύ η οψιόν αγοράς του υπόλοιπου 50% μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018, αντί 1,6 εκατ. δολαρίων (1.350.000 ευρώ), το οποίο θα μοιραστούν η Μπόκα και η Μπάνφιλντ.

Αντίστοιχα, η οψιόν αγοράς του υπόλοιπου 50% «ενεργοποιείται» εάν ο Αργεντινός άσος αγωνιστεί στο 60% των επίσημων αγώνων του Παναθηναϊκού την επόμενη αγωνιστική περίοδο (κάτι πολύ λογικό, δεδομένου ότι θα είναι ο βασικός στράικερ των «πράσινων».

Από εκεί και πέρα, όπως τονίζεται, εάν ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στην επόμενη τριετία, η Μπάνφιλντ θα πάρει ένα σημαντικό μπόνους σε δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως το συμβόλαιο του Τσάβες με το «τριφύλλι» θα είναι τριετές με τις απολαβές του να φτάνουν κλιμακωτά τις 600-650-700.000 ευρώ ανά σεζόν.

Ο διπλός όρος "κλειδί" στην οψιόν του Τσάβες!

News 24/7

24MEDIA NETWORK