Ο Γιαννακόπουλος αποκάλυψε τους συμμάχους του για το πρότζεκτ του ΠΑΟ

Με δημόσια δήλωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το ονόματα των τριών εταιριών που έχει στο πλευρό του στο πρότζεκτ του ΟΑΚΑ και κατ' επέκταση του Παναθηναϊκού.

Ο Γιαννακόπουλος αποκάλυψε τους συμμάχους του για το πρότζεκτ του ΠΑΟ

Από την Πέμπτη, το Contra.gr σας είχε προϊδεάσει για το πρότζεκτ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των συμμάχων και σας αποκάλυψε το ακριβές ποσό της επένδυσης.

Την Παρασκευή ο κ. Γιαννακόπουλος αποκάλυψε τις τρεις εταιρίες και ανακοίνωσε σχετικά:

«Επ’ αφορμή δημοσιευμάτων που με εμπλέκουν στο κρίσιμο ζήτημα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και του μέλλοντος του Παναθηναϊκού -ένα θέμα που αφορά εκατομμύρια Ελλήνων- λαμβάνω την πρωτοβουλία να τοποθετηθώ όσο υπεύθυνα αυτό επιτάσσει.

Ως άνθρωπος τον οποίο απασχολεί κάθε κομμάτι του Συλλόγου δε θα μπορούσε να με αφήσει αδιάφορο η τωρινή αδιέξοδη κατάσταση της ΠΑΕ. Ως εκ τούτου, ζήτησα προ πολλών μηνών από ομάδα ανθρώπων εμπιστοσύνης μου να έρθει σε επικοινωνία με ξένα επενδυτικά σχήματα εξειδικευμένα στη διαχείριση αθλητικών ομάδων και εγκαταστάσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ευρέθηκαν να ενδιαφέρονται οι πασίγνωστες για τη δράση τους στον τομέα αυτό Redstone, Bluerock και AECOM.

Μαζί εκπόνησαν σχέδιο που θα καταστήσει τον ΠΑΟ ξανά πρωταγωνιστή και ταυτόχρονα θα αναβιώσει τα απαξιωμένα, ερημωμένα ολυμπιακά ακίνητα, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος, η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός να έχουν αδιαμφισβήτητα πολλαπλά οφέλη. Στην αρχή του έτους κατατέθηκε πρόταση που καλύπτει όλα τα ανωτέρω και αναμένεται η ανταπόκριση της Κυβέρνησης.

Ως τότε, καλό θα ήταν να μη δημιουργούνται από τρίτους υπερβολικές προσδοκίες στον ήδη ταλαιπωρημένο κόσμο του Παναθηναϊκού. Εγώ είμαι ο πρώτος που θα βγω δημοσίως να ενημερώσω υπεύθυνα, αν έχω απτές εγγυήσεις τόσο από τα funds όσο και από την Κυβέρνηση πως δρομολογείται η υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου».

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος επισημοποίησε πλέον την κίνησή του, αποκαλύπτοντας τις τρεις πολυεθνικές εταιρίες του fund που έχει συγκροτηθεί για το “Athens Alive OΑΚΑ”, υπήρξε και δήλωση του κυρίου Μαρκ Αλεξάντερ, του νόμιμου εκπροσώπου της Redstone (της μίας εκ των τριών εταιριών, που αποτελούν τους συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου), ο οποίος τόνισε:

«Ολοκληρώσαμε μια συμφωνία που θα κάνει πολύ περισσότερα από την οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού για τον Παναθηναϊκό. Όταν ολοκληρωθεί, το Athens Alive θα επαναπροσδιορίσει το επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό τοπίο της Αθήνας.

Θα έχουμε ενσωματώσει ένα κέντρο γραφείων παγκόσμιας κλάσης, ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο, ψυχαγωγικές υπηρεσίες, λιανικό εμπόριο, εστιατόρια, πάρκο, ερασιτεχνικό αθλητισμό και μεγάλα αθλήματα franchises σε μια συναρπαστική, αθλητική και ψυχαγωγική περιοχή, ικανή να ανταγωνιστεί οτιδήποτε στον κόσμο.

Η ανάπτυξη αυτής της κλίμακας και του πρότζεκτ απαιτεί ισχυρές δεσμεύσεις τόσο από τους ιδιωτικούς όσο και από τους δημόσιους εταίρους και αυτό ακριβώς επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε»

News 24/7

24MEDIA NETWORK