Ο Μαράν «έστειλε» τον Εμποκού στον Παναθηναϊκό

Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κονγκολέζου επιθετικού Πολ Εμποκού στο «τριφύλλι», η «πόρτα» στης Μπριζ, η επιμονή του Στραματσόνι απ’ τον περασμένο Γενάρη και η προετοιμασία του για το ματς της Πέμπτης κόντρα στην «πρώην» του αγάπη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Μαράν «έστειλε» τον Εμποκού στον Παναθηναϊκό

Για τους ρεπόρτερ της Σταντάρ Λιέγης, το προσεχές παιχνίδι με τον Παναθηναϊκός στο «Μορίς Ντιφράνς» την προσεχή Πέμπτη (20/10) έχει στην παρούσα φάση, πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ τον αγώνα του Σαββάτου (15/10) με την Κορτράικ στο πρωτάθλημα, αφού η βελγική ομάδα παίζει τα… ρέστα της (όπως και οι «πράσινοι») στον όμιλο του Europa League.

Η δε παρουσία του πρώην παίκτη των «Rouches» Ζοσέ Πολ Εμποκού στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ήταν ένα απ’ τα βασικά θέματα της εφημερίδας «Dernieure Heure», η οποία πραγματοποίησε μάλιστα αποστολή στην Αθήνα, για να προετοιμάσει μια συνέντευξη με τον Κονγκολέζο winger, ως το καλύτερο… pregame πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων το βράδυ της Πέμπτης. Κι εκεί ο Εμποκού έκανε πολλές αποκαλύψεις, για το πώς έγινε η μεταγραφή του πριν από λίγους μήνες στο «τριφύλλι».

ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Η συνέντευξη έγινε στο σπίτι του Εμποκού στη Βούλα με θέα τη θάλασσα, με τον δημοσιογράφο να τονίζει πως ο Κονγκολέζος άσος επιχειρεί ένα συνολικό restart στην καριέρα του. «Εζησα μια πολύ πολύπλοκη σεζόν πέρσι στη Βερόνα (σ.σ. στην ομάδα της Κιέβο). Μια σεζόν που ήταν γεμάτη από… στοπ, κυρίως λόγω του τραυματισμού μου, όταν έσπασα το ζυγωματικό μου, αλλά και κάποια διαστρέμματα που δεν μου επέτρεψαν να έχω ουσιαστικό ρόλο, στο πρώτο κομμάτι της περσινής χρονιάς. Πίστευα ότι μετά την επιστροφή μου, θα ερχόταν η ώρα μου και θα έκανα τα πάντα για να “είμαι” εκεί. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχα σχεδιάσει…».

ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ «ΣΤΡΑΜΑ»

Γιατί όμως συνέβη αυτό; «Η Κιέβνο επένδυσε σε μένα (3,7 εκατ. ευρώ), αλλά μετά τον τραυματισμό μου στο πρώτο ματς της σεζόν, η ομάδα πήγαινε πολύ καλά χωρίς εμένα και ο προπονητής, Ρολάντο Μαράν δούλευε μόνο με 11, 12, 13 παίκτες. Όταν δεν “ανήκεις” σε αυτό το γκρουπ, ουσιαστικά είσαι περιθωριοποιημένος. Δεν μπορούσα όμως να πω πολλά γιατί τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν καλά. Και παρά τις προσπάθειές μου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων κάθε εβδομάδα, δεν έπαιρνα ευκαιρίες. Αποφάσισα όμως να μην αποδεχθώ την πρόταση του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο, παρά την πολύ μεγάλη επιμονή του προπονητή του, γιατί ήθελα να μείνω στην Ιταλία, να παλέψω και να πετύχω στη Serie A».

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ… ΜΠΕΡΔΕΜΑ

Τι άλλαξε ωστόσο και έφτασε ο Κονγκολέζος στην πόρτα του Παναθηναϊκού; «Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ζήτησα να μιλήσω με τον προπονητή. Τον ρώτησα ποιες ήταν οι προθέσεις του για μένα, γιατί δεν μπορούσα να ζήσω μια δεύτερη χρονιά στον πάγκο. Μου είπε ότι είχε καλό… προαίσθημα για μένα, αλλά αναρωτιόταν αν θα μπορούσα να αποδώσω στο σύστημά του. Επαιζε 4-3-1-2, αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για μένα, γιατί είχα παίξει καλά σε αντίστοιχη διάταξη στην Κάλιαρι. Μίλησα μετά με τον αθλητικό διευθυντή κι εκεί ένιωσα ότι υπήρχε μεγάλη σύγχυση ανάμεσά τους. Διότι ο διευθυντής ήταν εκείνος που με έφερε στην ομάδα και έβλεπε πως δεν έπαιζα. Ηξερα ότι αν μου έδιναν μια ευκαιρία θα τα… έσπαγα».

Ο ΠΑΟ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΕ

Υπήρξαν προτάσεις για τον ίδιο. Η Μπριζ έκανε κίνηση για να τον πάρει δανεικό. Αλλά αρνήθηκε ο ίδιος ο Εμποκού, αφού αν γυρνούσε στο Βέλγιο θα το έκανε μόνο για τη Σταντάρ. Υπήρξαν προσεγγίσεις κι από άλλες ομάδες της Ιταλίας «…αλλά η Κιέβο δεν ήθελε να με βρει μπροστά της στο πρωτάθλημα κι έτσι τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών με έδωσε δανεικό στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής με ήθελε πάρα πολύ κι έκανε τα πάντα για να με φέρει. Κι εδώ θέλω να παίξω καλά και να δώσω τις απαντήσεις μου».

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ»

Οσο για το ματς της Πέμπτης που πλησιάζει; «Πλέον παίζω στον Παναθηναϊκό και θέλω να νικήσω στη Λιέγη. Θέλω να παίξω σ’ αυτό το ματς και να νικήσω. Η Σταντάρ έχει πάντα θέση στην καρδιά μου, όμως τώρα θέλω να νικήσω εγώ…»

News 24/7

24MEDIA NETWORK