Ο Ουζουνίδης έχει ανάγκη τον Μπεργκ και δεν του ρίχνει ευθύνες

O Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρουκαι υποστήριξε πως η 4η θέση δεν τιμάει κανέναν. Παράλληλα ρωτήθηκε για το πρόβλημα της ομάδας του στο σκοράρισμα και υποστήριξε πως αυτό δεν είναι ο Μπεργκ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κάμερα της NOVA:

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στην αρχή της σεζόν λίγοι θα περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι τέταρτος αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολλά άσχημα αποτελέσματα, κυρίως στο διάστημα που δεν ήσασταν εσείς στην ομάδα, κάνοντας ένα μικρό απολογισμό τι πιστεύετε ότι δεν πήγε καλά;

"Από την αρχή δεν ήμουν εδώ για να ξέρω τι δεν πήγε καλά. Αυτό που βλέπω είναι ότι γίνανε αρκετά λάθη. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να πούμε φταίει αυτός, φταίει ο άλλος ή ποιος φταίει; Το σημαντικό είναι ότι είμαστε εμείς αυτή τη στιγμή. Εμείς είμαστε εκείνοι που θα καρπωθούν ότι γίνει από εδώ και πέρα, οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα.

Κανέναν δεν τιμάει η τέταρτη θέση στην βαθμολογία αλλά είναι μια πραγματικότητα και ίσως είναι αυτό που δικαιούμαστε αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι η εικόνα δεν ήταν τέτοια που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα.

Το σημαντικό είναι να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να πάμε καλύτερα. Γιατί αν δεν τα αλλάξουμε δεν μπορούμε να περιμένουμε ριζική μεταμόρφωση της ομάδας. Οπότε επικεντρωνόμαστε σε αυτό το κομμάτι και να δούμε τι θα γίνει αυτόν τον μήνα για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το ρόστερ της ομάδας, για να έχουμε και περισσότερες επιλογές και να μπορούν να βοηθηθούν και οι παίκτες που υπάρχουν ήδη μέσα στην ομάδα".

Αυτά τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν χωρίς επιλογές. Για παράδειγμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κάνατε αναγκαστικά μόλις μια αλλαγή, κοιτώντας στον πάγκο δεν βρίσκατε παίκτες που μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός έχει παγώσει, με εξαίρεση τον Κουρμπέλη που κάνατε και προσωπικά κάποιες ενέργειες δεν υπάρχει άλλη μεταγραφή. Σας προβληματίζει όλη αυτή η καθυστέρηση;

"Μας προβληματίζει όλους, αλλά είναι μια πραγματικότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Υπάρχουν συμβόλαια παικτών, τα οποία είναι πάρα πολύ μεγάλα και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλα συμβόλαια και οι οποίοι δεν είναι αυτή τη στιγμή στο γήπεδο. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση με αυτές τις περιπτώσεις. Αν δεν βρεθεί αυτή ή λύση, το πιο πιθανό είναι να είναι πολύ μετρημένες οι κινήσεις που θα γίνουν και να συνεχίσουμε έτσι".

Θα πρέπει να συνεχίσετε βέβαια και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, υπάρχει το ματς με τον Πλατανιά, πριν από μικρό χρονικό διάστημα γνωρίσατε την ήττα στα Χανιά ενώ ο αντίπαλος σας είναι σε ανοδική πορεία, και ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, περιμένετε ένα δύσκολο παιχνίδι;

"Νομίζω ότι είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι της σειράς αυτής. Γιατί είναι το πέμπτο παιχνίδι που παίζουμε. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ μας, όπως έχω πει επανειλημμένα, δεν είναι αυτό που θα θέλαμε με τόσες πολλές απουσίες. Έχουμε έναν καλό αντίπαλο, παίζουμε όμως στο σπίτι μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχει μεγάλη κούραση στην ομάδα γιατί το ροτέισον δεν μπορούσε να είναι μεγάλο στα παιχνίδια που προηγήθηκαν όμως πιστεύω ότι τα παιδιά θα προσπαθήσουν πολύ και στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Έχετε κατορθώσει να βάλετε μια μικρή σφραγίδα στην ομάδα, από την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που δύσκολα θα χάσει. Αλλά τελευταία είναι μια ομάδα που δύσκολα θα κερδίσει, γιατί δεν σκοράρει κιόλας και ένας από τους λόγους είναι και το ντεφορμάρισμα του Μπεργκ, είναι κάτι που σας προβληματίζει;

"Όχι δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι ο Μάρκους. Ο Μάρκους αντίθετα στα τελευταία παιχνίδια κάνει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ό,τι έκανε σε προηγούμενα παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι και οι παίκτες όλοι που είναι γύρω από τον Μάρκους. Και δεν είναι θέμα ικανότητας.

Εάν δείτε παίζουν πολλά παιδιά που δεν είχαν ρυθμό, που στην ουσία δεν ήταν πολλές φορές ούτε στην αποστολή της ομάδας, οπότε καταλαβαίνετε ότι η συνοχή δεν μπορεί να είναι ίδια.

Ο Μάρκους δουλεύει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Το ότι δεν έρχεται εύκολα το γκολ από την ομάδα δεν είναι μόνο αυτός υπεύθυνος. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνει και αν συνεχίσει έτσι με αυτή τη διάθεσή, γιατί η διάθεση που δείχνει και στις προπονήσεις και στα παιχνίδια είναι καλή"

Διευκολύνει λίγο τα πλάνα σας ότι επιστρέφει ο Ζέκα;

"Έχουμε μία παραπάνω λύση στη μεσαία γραμμή. Τα παιδιά που έπαιξαν στα τελευταία παιχνίδια είναι λογικό με τον τρόπο που παίζουμε να κάνουν πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από τους άλλους, να υπάρχει κούραση και θα δούμε τώρα μήπως χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο και το σχήμα λόγω των προβλημάτων που έχουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK