Ο "…should I stay, or should I go" Μολέδο!

Η κουβέντα του Ουζουνίδη με τον Βραζιλιάνο πριν την πρώτη προπόνηση της νέας χρονιάς, οι απαντήσεις για τις προθέσεις του που ΔΕΝ είναι ακόμη σε θέση να δώσει ο 29χρονος στόπερ, οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν ως την αναχώρηση του ΠΑΟ για την Ολλανδία και η "προετοιμασία" του Ελληνα τεχνικού για την επόμενη μέρα της "πράσινης" άμυνας. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά ξεκίνησε κι επίσημα πλέον στον Παναθηναϊκό απ’ το απόγευμα της Τρίτης (27/6), με την πρώτη προπόνηση των «πράσινων» στο «Γ. Καλαφάτης». Εν μέσω πάρα πολλών προβλημάτων, ανοικτών «μετώπων» και απουσιών (έλειπαν και οι διεθνείς που θα ενσωματωθούν την Τετάρτη), ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατηρώντας το χαμόγελό του και υψηλό φρόνημα, καλωσόρισε τους παίκτες του κι ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή σεζόν.

Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος πάντως, ο 48χρονος τεχνικός είχε κουβέντα για αρκετή ώρα στο γραφείο του με τον Ροντρίγο Μολέδο, θέλοντας να αφουγκραστεί τις προθέσεις του και τη διάθεσή του για τη νέα σεζόν. Αν δηλαδή έχει ξεκαθαρίσει μέσα του το τι θέλει να κάνει και (κυρίως) το αν θα είναι σωματικά και «πνευματικά» μαζί με την ομάδα. Τα όσα έγιναν πριν απ’ τον τελευταίο επίσημο αγώνα της περασμένης σεζόν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με την άρνηση του παίκτη να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για «ψυχολογικούς λόγους» (κίνηση για την οποία μετάνιωσε μετά και είχε ζητήσει και συγνώμη και απ’ τον Ουζουνίδη), ήταν ακόμη… αιωρούμενα πάνω απ’ το «Γ. Καλαφάτης» κι ο προπονητής του «τριφυλλιού» ήθελε να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Βραζιλιάνο ηγέτη της «πράσινης» άμυνας.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για να δει αν δηλαδή θέλει πραγματικά να μείνει στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν ή ακόμη και να συζητήσει την πρόταση ανανέωσης που του έχει κατατεθεί (η οποία παραμένει «ανοικτή») ή αν πλέον οι «προσωπικοί» λόγοι που επικαλείται συχνά-πυκνά δεν μπορούν να τον κρατήσουν εδώ. Διότι το τελευταίο που θα ήθελε ο Ουζουνίδης, θα ήταν να μείνει το θέμα στον… αέρα και μετά από έναν, δύο ή τρεις μήνες να υπάρξει ένα αντίστοιχο περιστατικό, που θα «τορπιλίσει» τον σχεδιασμό και την ηρεμία της ομάδας.

Ουσιαστική «απάντηση» ωστόσο, απ’ τον Μολέδο ΔΕΝ πήρε, διότι ο 29χρονος στόπερ δεν έδειξε πως ήταν ακόμη σε θέση να ξεκαθαρίσει το τι θέλει να κάνει. Οντας σε μία κατάστασης συνολικής «τρικυμίας». Γενικά ο Μολέδο δεν έδειχνε και στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική διάθεση, όμως απ’ την άλλη δεν ξεκαθάρισε οριστικά τις σκέψεις του, παραμένοντας πολύ προβληματισμένος, με βάση τα όσα είπε και προς τον Εβρίτη τεχνικό.

Μια ενδιάμεση κατάσταση «…should I stay or should I go», που κάθε άλλο παρά ξεκαθαρίζει το ανοικτό θέμα που υπάρχει γύρω απ’ τη βασική αμυντική «κολώνα» της ομάδας, διατηρώντας «φλου» τα δεδομένα γύρω απ’ το μέλλον του.

Ο Μολέδο που έκανε ατομικό πρόγραμμα -την Τετάρτη (28/6) θα εξεταστεί από ειδικό γιατρό ΩΡΛ, λόγω της επέμβασης που έκανε στη μύτη του- ζήτησε λίγες ακόμη μέρες για να δει τι θα κάνει. Ως τότε πάντως θα προπονείται κανονικά. Μέχρι να αναχωρήσει ωστόσο, η αποστολή του Παναθηναϊκού για το Τέχελεν της Ολλανδίας (6/7), ο Ουζουνίδης θέλει να έχει πλέον μία ξεκάθαρη απάντηση. Διότι δεν μπορεί να αιωρείται άλλο η συγκεκριμένη κατάσταση, την ώρα που η ομάδα θα προσπαθεί να «χτίσει» (μέσα στα τόσα προβλήματά της) κάτι καινούργιο...

Το γεγονός πάντως, ότι ο Ελληνας τεχνικός έχει μπει ήδη σε διαδικασία αναζήτησης (ΚΑΙ) βασικού κεντρικού αμυντικού, προκειμένου να είναι καθ’ όλα έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, δείχνει πως στο μυαλό του «παίζει» έντονα πλέον η πιθανότητα αποχώρησης του Μολέδο.

Αν πάντως ο Βραζιλιάνος ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να συνεχίσει άλλο στο «τριφύλλι», η (δι)έξοδος θα έρθει ΜΟΝΟ μέσα από μία πρόταση μίνιμουμ 2 εκατ. ευρώ (και με συγκεκριμένες ρήτρες για την Ελλάδα). Απ’ τη στιγμή δε, που πληρώθηκε και τα χρήματα της περσινής σεζόν (και δεν υπάρχουν οφειλές προς το πρόσωπό του), άλλος δρόμος αποχώρησης δεν υπάρχει πλέον για τον Μολέδο κι αυτό το γνωρίζει καλά και ο ατζέντης του. Επί του παρόντος ωστόσο, πρόταση που να προσεγγίζει τα «θέλω» του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Ούτε απ’ τη Μπεσίκτας…

News 24/7

24MEDIA NETWORK