Ο... σκύλος Καρμόνα στη λίστα "Στράμα"!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο 48 φορές διεθνής Χιλιάνος μέσος της Αταλάντα στη λίστα του "Στράμα" πίσω απ' τον Φελίπε Μέλο ενόψει Γενάρη. Τι γίνεται με τους γκολκίπερ (Καμπράλ) και πότε σχεδιάζει να κάνει το ταξίδι στην πατρίδα του ο τεχνικός των "πράσινων". ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Γουλής

FUTBOL, CHILE VS PERU
COPA AMERICA 2011
EL SELECCIONADO CHILENO CARLOS CARMONA, IZQUIERDA, DISPUTA EL BALON  DURANTE EL PARTIDO JUGADO EN EL ESTADIO MALVINAS ARGENTINAS.
12/07/2011
MENDOZA, ARGENTINA.
ANDRES PINA/PHOTOSPORT

SOCCER, CHILE VS PERU
COPA AMERICA 2011 TOURNAMENT
CHILE'S NATIONAL TEAM PLAYER CARLOS CARMONA, LEFT, BATTLES FOR THE BALL DURING THEIR 2011 COPA AMERICA GROUP C FIRST ROUND SOCCER MATCH AT MALVINAS ARGENTINAS STADIUM IN MENDOZA, ARGENTINA.
12/07/2011
ANDRES PINA/PHOTOSPORT
FUTBOL, CHILE VS PERU COPA AMERICA 2011 EL SELECCIONADO CHILENO CARLOS CARMONA, IZQUIERDA, DISPUTA EL BALON DURANTE EL PARTIDO JUGADO EN EL ESTADIO MALVINAS ARGENTINAS. 12/07/2011 MENDOZA, ARGENTINA. ANDRES PINA/PHOTOSPORT SOCCER, CHILE VS PERU COPA AMERICA 2011 TOURNAMENT CHILE'S NATIONAL TEAM PLAYER CARLOS CARMONA, LEFT, BATTLES FOR THE BALL DURING THEIR 2011 COPA AMERICA GROUP C FIRST ROUND SOCCER MATCH AT MALVINAS ARGENTINAS STADIUM IN MENDOZA, ARGENTINA. 12/07/2011 ANDRES PINA/PHOTOSPORT ANDRES PINA/PHOTOSPORT

Αν και ήταν επίσημος προσκεκλημένος της Ιντερ για να δει από κοντά το μεγάλο κυριακάτικο (20/11) ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ των "νερατζούρι» και της Μίλαν, ο Αντρέα Στραματσόνι έμεινε εντέλει στην Αθήνα λόγω ενός οικογενειακού ζητήματος.

Όχι ότι του έλειψε βεβαίως η… δουλειά στην πρωτεύουσα, αφού αφιέρωσε όλο το απόγευμα της Κυριακής σε επαφές, μεταγραφικού περιεχομένου, συνεχίζοντας τη μελέτη της αγοράς (και δη της ιταλικής) ενόψει Γενάρη, στη οποία οι ανάγκες του Παναθηναϊκού είναι πλέον ξεκάθαρες:

Αμυντικός/κεντρικός μέσος, τερματοφύλακας και δεξιό μπακ (εφόσον ο Μέστο μπει στο χειρουργείο στις γιορτές για καθαρισμό στον αχίλλειό του).

Στο Μιλάνο, ο "Στράμα" σκόπευε να συναντηθεί (στο περιθώριο του "Derby della Madonnina") με τον αθλητικό διευθυντή της Ιντερ -και πολύ καλό του φίλο- Πιέρο Αουζίλιο, προκειμένου να συζητήσουν για περιπτώσεις παικτών που… περισσεύουν απ' το ρόστερ της ιταλικής ομάδας και είναι διαθέσιμοι για δανεισμό τον Ιανουάριο.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΜΕΛΟ - ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει εδώ κι εβδομάδες τα ονόματα των Φελίπε Μέλο και Στέφαν Γιόβετιτς, όμως ο δεύτερος επί της ουσίας βγήκε οριστικά εκτός "κάδρου", αφού ο νέος τεχνικός των "νερατζούρι", Στέφανο Πιόλι έδειξε πως τον υπολογίζει (πολύ περισσότερο απ’ τον προκάτοχό του Ντε Μπουρ) και μάλιστα τον χρησιμοποίησε στο ντέρμπι με τη Μίλαν.

Ούτως ή άλλως τα δεδομένα για τον Γιόβετιτς ήταν πάρα πολύ δύσκολα, έως… απίθανα, αφού το συμβόλαιο του παίκτη ήταν… δυσθεόρατο για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού, ενώ και ο ίδιος δεν… "ψηνόταν" στην προοπτικής της μετακόμισης στην Ελλάδα (ακόμη και με εξάμηνο δανεισμό), τη στιγμή που το όνομά του έχει μεγάλη "πέραση" στην πιάτσα.

Για τον Μέλο, ο Στραματσόνι γνωρίζει πως δεν υπολογίζεται απ' την Ιντερ, η οποία μάλιστα είναι διατεθειμένη να καλύψει σχεδόν όλο το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι, ωστόσο το ζητούμενο είναι να πεισθεί κι ο ίδιος ο παίκτης.

Γι' αυτό και ο "Στράμα" ήθελε να πάει στο Μιλάνο, προκειμένου να επιδιώξει απευθείας συνάντηση μαζί του και να του μιλήσει ακόμη πιο αναλυτικά (μετά την τηλεφωνική επαφή που είχαν προ εβδομάδων), για το πλάνο του και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλει να του δώσει στον Παναθηναϊκό.

Δεν έγινε τώρα, ωστόσο ο Στραματσόνι θα το επιδιώξει στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και θα κάνει τελικά ταξίδι στην Ιταλία για να "τρέξει" τις συζητήσεις με όλες τις περιπτώσεις που έχει εστιάσει στην (ιταλική) λίστα του. Και θα συναντηθεί τόσο με στελέχη κλαμπ του Καμπιονάτο, όσο και με μάνατζερ παικτών που αγωνίζονται στην Ιταλία.

Ο... ΑΛΛΟΣ

Ο Μέλο πάντως, δεν φαίνεται να είναι ο μοναδικός κεντρικός/αμυντικός χαφ, που «τσεκάρει» ο «Στράμα» απ’ την αγορά της πατρίδας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr, ο 40χρονος τεχνικός έχει εστιάσει και σε ακόμη μία περίπτωση παίκτης απ’ τη Serie A. Ενδεχομένως λιγότερο λαμπερό απ' τον 22 φορές διεθνή Βραζιλιάνο άσο, αλλά αντίστοιχα πολύ έμπειρο, με διεθνή παρουσία και… μπαρουτοκαπνισμένο. Ο λόγος για τον 29χρονο, 48 φορές διεθνή με την εθνική Χιλής, Κάρλος Καρμόνα της Αταλάντα. Έναν παίκτη με 156 αγώνες (5 γκολ και 3 ασίστ) στη Serie A κι άλλες 69 στη Serie B, με τις φανέλες των Ρετζίνα και Αταλάντα. Ο οποίος συν τοι άλλοις έχει κοινοτικό διαβατήριο.

Στο Μπέργκαμο αγωνίζεται με εξαιρετικές επιδόσεις απ’ το 2010, με αποτέλεσμα να κερδίσει θέση και στην εθνική ομάδα της Χιλής, όντας ίδια «σειρά» με τους «ολόχρυσους» Αλέξις Σάντσες, Αρτούρο Βιδάλ, Γκάρι Μεδέλ, Πάμπλο Ερνάντες, Μαουρίτσιο Ίσλα και Φαμπιάν Ορεγιάνα.

Αν και τις πέντε προηγούμενες σεζόν, ήταν βασικό κι αναντικατάστατο μέλος της Αταλάντα, εφέτος επί Γκασπερίνι έχει περάσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο, μετρώντας μόλις τρεις συμμετοχές και οι πληροφορίες απ’ την Ιταλία αναφέρουν πως ήδη «ψάχνεται» για να φύγει εκτός Καμπιονάτο.

Η δε Αταλάντα, δεν είναι αρνητική σε ενδεχόμενο δανεισμό του για 6 μήνες, με μια οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι (έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο του '18). Σε κάθε περίπτωση, ο Καρμόνα είναι μια απ’ τις περιπτώσεις που εξετάζονται και θα «παίξουν» δυνατά για τον Παναθηναϊκό, εν όψει Γενάρη, ειδικά αν δεν βρεθεί κοινή συνισταμένη στο «φλερτ» των «πράσινων» με τον Μέλο.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη θέση του γκολκίπερ, ο Στραματσόνι έχει εστιάσει στον Ραφαέλ Καμπράλ της Νάπολι. Αυτός ήταν και παραμένει ο μεγάλος στόχος του και θα προσπαθήσει να "ψήσει" τόσο τον παίκτη, όσο και τους Ναπολιτάνους για να τον παραχωρήσουν δανεικό στο επόμενο μεταγραφικό "παράθυρο". Δεν θα είναι εύκολο. Διόλου εύκολο… Και γι’ αυτό η λίστα με τους πορτιέρε είναι αρκετά γεμάτη, με τους Σορεντίνο, Γκαμπριέλ και Καρίσο στο αμέσως επόμενο… σκαλοπάτι των επιλογών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK