Ο Βιγιαφάνιες φέρνει (πρώτα) τον εξτρέμ

Πώς η επιπλέον απουσία του Αργεντινού για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα τροποποιεί τον άμεσο μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και φέρνει πιο μπροστά το θέμα του βασικού ακραίου μεσοεπιθετικού. Τα δεδομένα για τον στράικερ, ο Τσοπ που δεν προχωράει και ο Στοΐλκοβιτς. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Ο Βιγιαφάνιες φέρνει (πρώτα) τον εξτρέμ

Τα αρνητικά νέα απ' τη μαγνητική τομογραφία του Λούκας Βιγιαφάνιες και το γεγονός πως θα χρειαστεί μίνιμουμ 10-15 μέρες ακόμη για να μπει στο κανονικό πρόγραμμα λόγω του οστικού οιδήματος στον αστράγαλο τροποποιούν ως έναν βαθμό τον (άμεσο) μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και φέρνουν λίγο πιο μπροστά (χρονικά) την απόκτηση του βασικού winger.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Contra.gr, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων του "Βίγια" να δοθεί προτεραιότητα στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να καλύψει το κενό του "Πόλο" Εμποκού.

Κι αυτό αφενός διότι γνωρίζει πως δεν μπορεί να τον υπολογίζει για τα ματς του γ' προκριματικού του Europa League αφετέρου διότι εφόσον προκριθεί ο Παναθηναϊκός στα πλέι-οφ, ο Βιγιαφάνιες θα χρειαστεί ένα σημαντικό διάστημα για να είναι απόλυτα έτοιμος, απ' τη στιγμή που θα έχει χάσει σχεδόν όλη την προετοιμασία. Κι ως εκ τούτου η απόκτηση του ενός βασικού winger κρίνεται ετούτη τη στιγμή πολύ πιο αναγκαία.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού και οι συνεργάτες του έχουν καταλήξει πλέον σε μία τελική λίστα 5-6 παικτών που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της θέσης και μέσα στο επόμενο 48ωρο, οι "πράσινοι" θα φουλάρουν τις επαφές τους για να καταλήξουν στον "εκλεκτό".

ΦΑΚΕΛΟΣ "ΣΤΡΑΪΚΕΡ"

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζεται και η (παράλληλη) αναζήτηση του βασικού στράικερ, ο οποίος θα σηκώσει το βάρος της επίθεσης, μαζί με τον Λουτσιάνο, συν τον επιθετικό που θα αποκτηθεί αργότερα ως "back-up" (ο Γιάννου είναι πάντα η πρώτη επιλογή του "εναλλακτικού" φορ).

Η λίστα του "τριφυλλιού" περιλαμβάνει πλέον τουλάχιστον 4 περιπτώσεις πρώτης γραμμής, με τους οποίους έχει γίνει ήδη ένας πρώτος κύκλος επαφών και αναμένεται άμεσα η τελική απόφαση του Ουζουνίδη γι' αυτόν που θα προκριθεί ως τελική επιλογή.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΑ Ο ΤΣΟΠ

Στους υποψήφιους για τον βασικό στράικερ δεν βρίσκεται πλέον το όνομα του Κροάτη Ντούγε Τσοπ της Κάλιαρι. Κι όχι τόσο διότι είναι δύσκολη περίπτωση (οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως μπορούσε να βρεθεί φόρμουλα για τον 27χρονο "κυνηγό"), αλλά διότι δεν φαίνεται να είναι ο επιθετικός που θα ήθελε ο 48χρονος τεχνικός ως προς τα χαρακτηριστικά, το στιλ παιχνιδιού και το πώς θα "κούμπωνε" στην επίθεση μαζί με τον Λουτσιάνο.

Ο ΣΤΟΪΛΚΟΒΙΤΣ

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή με την περίπτωση του Νίκολα Στόιλκοβιτς, για τον οποίο ο Ουζουνίδης είναι απόλυτα θετικός, καθώς ταιριάζει... γάντι σ’ αυτό που ψάχνει για την επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού. Το "πρόβλημα" ωστόσο με τον διεθνή Σέρβο επιθετικό είναι το κόστος και δη το ύψος μίας τέτοιας μεταγραφής, απ' τη στιγμή που δεν μιλάμε για παίκτη που θα ανήκει στο "τριφύλλι", αλλά θα ερχόταν ως δανεικός.

Η Μπράγκα δεν πέφτει κάτω απ' τις 400.000 ευρώ για το "ενοίκιο", το κασέ του Σέρβου (μαζί με τα μπόνους) φτάνει τις 400.000 ευρώ και το όλο κόστος αγγίζει τις 800.000 ευρώ. Λεφτά που κρίνονται και από τον Ουζουνίδη, υπερβολικά για δανεικό ποδοσφαιριστή. Και σε κάθε περίπτωση θα προτιμούσε ένα τέτοιο ποσό να πάει συνολικά, για έναν παίκτη που θα άνηκε στον Παναθηναϊκό για τουλάχιστον 2-3 χρόνια και δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα, απλά για μία σεζόν…

News 24/7

24MEDIA NETWORK