Ολοταχώς για "μάχη" Δημήτρη-"Pan Asia" και στον Ερασιτέχνη

Η κίνηση του fund του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για να ελέγξει και τον Αθλητικό Όμιλο, τα πρόσωπα της ευρύτερης "Παναθηναϊκής οικογένειας" που έχει ήδη προσεγγίσει η "Pan Asia", ο "συμβολισμός" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την πρώτη πρωτοβουλία για την ομάδα βόλεϊ και το επόμενο power game. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

Ολοταχώς για "μάχη" Δημήτρη-"Pan Asia" και στον Ερασιτέχνη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί πάντοτε με φουλ Παναθηναϊκό συναίσθημα και λογική, όμως απ’ την άλλη αρέσκεται και στους "συμβολισμούς". Υπό αυτή την έννοια η πρωτοβουλία του για να αναλάβει από το καλοκαίρι κιόλας την πλήρη χρηματοδότηση της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ολοκληρωτική είσοδό του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό δεν ήταν διόλου τυχαία.

Και πέρα απ’ την Παναθηναϊκή "τρέλα" του, που δεν αντέχει να βλέπει τον Α.Ο. να "φυτοζωεί" και να μαραζώνει, μεγάλο ρόλο παίζει και το timing, κάνοντας την πρώτη κίνηση ενός κύκλου ενδό-παναθηναϊκών ζυμώσεων για τα ηνία του Ερασιτέχνη. Ο Αθλητικός Ομιλος άλλωστε, αποτελεί το "κλειδί" όλων των εξελίξεων για το γηπεδικό και πλέον στην όλη διαδικασία δείχνει να κινείται "αθόρυβα" για να μπει (και) η πλευρά της "Pan Asia".

Στο τετράπτυχο της στόχευσης που έχει θέσει τo fund που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ για τον Παναθηναϊκό, εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις (προπονητικά κέντρα), την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, την οργάνωση του αγωνιστικού και την προσπάθεια άρσης ή μείωσης των ποινών προς τον Παναθηναϊκό, υπάρχει ξεχωριστό πλάνο και για το γηπεδικό, με βασικό άξονα τον Βοτανικό. Ένα πρότζεκτ που επί της ουσίας περνάει (και) απ’ τον έλεγχο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού!

Η "Pan Asia" μέσω των Ελλήνων που την εκπροσωπούν έχει κινηθεί ήδη και προς την πλευρά του Ερασιτέχνη, ετοιμάζοντας σχήμα για να αναλάβει τη διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου. Μάλιστα, φαίνεται πως έχει ήδη καταλήξει σε πρόσωπα της ευρύτερης "Παναθηναϊκής οικογένειας", με στόχο τη συγκρότηση ενός ισχυρού ψηφοδελτίου που θα κατέβει σε εκλογική διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι.

Στα πρόσωπα αυτά, βρίσκεται –όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- και το όνομα της οικογένειας του άλλοτε αφεντικού της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Βλάση Σταθοκωστόπουλου (είτε ο ίδιος, είτε οι γιοι του Μιχάλης και Βασίλης) που δεσμεύεται με πολυετή φιλία με τον Βίκτωρα Ρέστη, ενώ άλλες πηγές φέρνουν στο προσκήνιο ακόμη και το όνομα του Λεωνίδα Πολέμη, γιου του παλιού μετόχου επί πολυμετοχικότητας, Αδαμάντιου.

Για όλο αυτό δε, φαίνεται πως είναι απόλυτα ενήμερος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Και κάπου εδώ μπαίνουν οι "συμβολισμοί" που αναφέραμε στις αρχές του κειμένου. Διότι μάλλον δεν ήταν… τυχαία η επιλογή της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, ως πρώτη κίνηση απ’ την πλευρά του διοικητικού ηγέτη της "πράσινης" ΚΑΕ, για τον Ερασιτέχνη. Ο Γιαννακόπουλος έχει σταθερή "παρουσία" στη χρηματοδότηση του Ερασιτέχνη (πληρωμή προ 4,5 ετών του Ντάνιελ Γκάλιτς, πληρωμή φέτος των Καρντόσο, Μπαταζίμ, Τζόνσον, αίθουσα σκοποβολής, χορηγίες από τη "ΒΙΑΝΕΞ" και αθλητική εφημερίδα συμφερόντων του και πολλά ακόμα), όμως η… κίνηση για το τμήμα βόλεϊ -στο οποίο ήταν επικεφαλής ως το 2008 η οικογένεια Σταθοκωστόπουλου (προσφέροντας ακόμη και σήμερα μικροποσά)- ήταν κι ένα… μήνυμα προς την απέναντι πλευρά. Σαν να έλεγε με το δικό του τρόπο "…κύριοι, ξέρω!".

Ο έλεγχος του Ερασιτέχνη δείχνει πλέον ως το επόμενο power game στον Παναθηναϊκό. Διότι όποιος έχει υπό τον έλεγχό του τον Αθλητικό Όμιλο (εκτός από την "κληρονομιά" χρέους ύψους 3,6 εκατ. €), θα "ελέγχει" σε μεγάλο βαθμό και τις κεντρικές εξελίξεις γύρω απ’ το γηπεδικό. Η "Pan Asia" έχει στοχεύσει στον Βοτανικό κι ο Ερασιτέχνης είναι το Νο1 "όχημα" για πιθανές νέες συμβάσεις με το δήμο Αθηναίων και με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες πλευρές. Ο δε Γιαννακόπουλος προχωράει κανονικά το "Athens Alive" κι αν πάρει τα ηνία του Ερασιτέχνη, θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στο πρότζεκτ με την παρουσία (πλην του μπάσκετ) και των υπολοίπων τμημάτων του Α.Ο. στο ΟΑΚΑ. Με ανοικτό το… παράθυρο απ’ την πλευρά του και για μία "Παναθηναϊκή κυψέλη" στη Λεωφόρο, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Δευτέρα (7/5).

Μέχρι την 4η Ιουνίου –όταν και λήγει η παράταση που δόθηκε στη διοίκηση Πρωτοδικείου του Νίκου Πλυτά- όλα θα γίνουν πολύ πιο ξεκάθαρα, αφού οι δύο πλευρές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, στην προσπάθεια να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο με 12 μέλη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK