Ουζουνίδης: "Φτάνουν οι... δικαιολογίες"

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια για απόκτηση ελεύθερου παίκτη, τονίζοντας όμως τις δυσκολίες που υπάρχουν στο οικονομικό κομμάτι και ξεκαθάρισε πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δουλέψει με το υπάρχον ρόστερ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην NOVA:

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, πολλές αποχωρήσεις που το θέλατε, λίγες προσθήκες, νομίζω θέλατε περισσότερες. Ένα σχόλιο για την πολιτική που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, μείνατε ικανοποιημένος;

"Ικανοποιημένοι δεν μπορεί να είμαστε από τη τη στιγμή που θέλαμε να έρθουν και κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και δεν ήρθαν. Είμαστε ικανοποιημένοι μόνο ως προς τον αριθμό αποχωρήσεων θα έλεγα. Ήταν και κάποια συμβόλαια που θα έπρεπε να διακοπούν και κάποιες αποχωρήσεις από κάποιες θέσεις που είχαμε μεγάλο αριθμό, σε αυτό νομίζω έγινε καλή δουλειά. Από εκεί και πέρα όταν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, ξέρετε πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις και προσθήκες.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποιους ποδοσφαιριστές, δεν τα καταφέραμε όμως, αλλά από εκεί και πέρα η ζωή συνεχίζεται. Θα δούμε αν θα μπορέσουμε να βρούμε κάποια περίπτωση ελεύθερου ποδοσφαιριστή. Αλλιώς θα συνεχίσουμε με αυτούς που έχουμε".

Με τα κενά θα καλυφθούν με τους Νέους, θα καλυφθούν εκ των έσω, είναι ουσιαστικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού χωρίς πολλές λύσεις, το είδατε και εσείς τον Ιανουάριο, έναν δύσκολο μήνα, ότι δεν είχατε ουσιαστικά παίκτες για να συμπληρώσετε αποστολή;

"Μα το είχα πει εγώ από την αρχή του μήνα ότι θα είναι πολύ δύσκολος ο Γενάρης γιατί ήξερα τα προβλήματα που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορούμε να μιλάμε συνέχεια για τα προβλήματα. Αυτό είναι το ρόστερ αυτή την στιγμή, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουμε, με αυτούς πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να τους κάνουμε καλύτερους για να έχουμε συνέχεια και να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα.

Μέχρι στιγμής η εικόνα μας δεν είναι αυτή που θέλουμε και δεν μιλάω μόνο για τον τελευταίο μήνα, γενικά μιλάω σαν Παναθηναϊκός από την αρχή της χρονιάς. Η χρονιά είχε ξεκινήσει πολύ διαφορετικά όμως με βάση όλα αυτά που έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα ως προς την λειτουργία και τον προγραμματισμό που πρέπει να κάνουμε".

Μια πολύ δύσκολη περίοδο και γκολ είδατε στα Χανιά και νέα παιδιά να αρπάζουν την ευκαιρία που τους δώσατε και καλό ποδόσφαιρο και διάθεση και όρεξη. Νομίζω είναι το μοναδικό ματς με τον Κισσαμικό που έχει κάθε λόγο να χαμογέλα και ο προπονητής του Παναθηναϊκού και οι φίλοι του τριφυλλιού. Αυτά τα νέα παιδιά που έπαιξαν σας δίνουν το έναυσμα ώστε να τους δώσετε και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον;

"Απ' αυτούς εξαρτάται, το σίγουρο είναι ότι εγώ εχω δείξει όλα αυτά τα χρόνια ως προπονητής πως αν κάποιος παίκτης έχει ταλέντο θα τον βοηθήσω όσο μπορώ. Από κει και πέρα όμως η μεγαλύτερη ευθύνη πέφτει σε αυτούς ως προς την συνέχεια που θα έχουν.

Το να έρθουν στην πρώτη ομάδα να κάνουν μια καλή εμφάνιση δεν λέει κάτι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι τέτοια ομάδα. Πρέπει να προσπαθούν περισσότερο, το ταλέντο το έχουν, το μυαλό πρέπει να μείνει στην θέση του, να μην ξεφύγουν. Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι σε αυτή την ηλικία εύκολα μπορείς να φύγεις από τον σωστό δρόμο. Είναι όμως σοβαρά παιδιά, νομίζω ότι έχουν καταλάβει ότι τους δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να έρθουν όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη ομάδα και όλα εξαρτώνται από αυτούς".

Έχετε πλέον και ένα ρόλο παιδαγωγού ώστε να ηρεμήσετε αυτά τα παιδιά;

"Πάντα το κάνει αυτό ένας προπονητής. Ο προπονητής δεν είναι μόνο να τους γυμνάζει και να τους προετοιμάζει μέσα στο γήπεδο, πρέπει να τους κατευθύνει στο τι θα πρέπει να κάνουν. Δε νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα είναι σοβαρά παιδιά και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν".

Υπάρχει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ακολουθεί σε δύσκολο όπως όλα δείχνουν γήπεδο και το ματς με τον Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδος που νομίζω είναι πλέον ο πρώτος στόχος της ομάδας, που πέφτει περισσότερο το βάρος;

"Και στα δυο παιχνίδια. Ας ξεκινήσουμε από το ματς του Σαββάτου που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Και γιατί παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα και γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι είναι ένα γήπεδο που αδικεί και την ομάδα του ΠΑΣ, που έχει ποδοσφαιριστές καλούς, που έχει ποιότητα.

Είναι μία ομάδα με γενικά σταθερό κορμό τα τελευταία χρόνια, τον ίδιο προπονητή, υπάρχει συνοχή. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα είναι αυτό. Ο αγωνιστικός χώρος έχετε δει και εσείς όλοι ότι είναι τροχοπέδη για να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Περισσότερο πηγαίνει στην μονομαχία, περισσότερο πηγαίνει στην δύναμη, στην αποφυγή λαθών που πρέπει να γίνουν. Γιατί όπως είναι η κατάσταση του γηπέδου γίνονται και πολλά ατομικά λάθη και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ευκαιρίες οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εμείς"

Αυτό σας κάνει να αναθεωρήσετε λίγο και της απόψεις σας και τις επιλογές σας για την ενδεκάδα; Το δύσκολο γήπεδο, το βαρύ σας αναγκάζει να χρησιμοποιήσετε δυναμικούς ποδοσφαιριστές;

"Σίγουρα είναι μια σκέψη. Θα δούμε σήμερα και στην προπόνηση τι προβλήματα έχουμε, ποιοι ποδοσφαιριστές είναι καλά. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες για κάποιους παίκτες να προλάβουν να αγωνιστούν όμως θα πρέπει να σκεφτούμε και την κατάσταση του γηπέδου όχι μόνο την ομάδα του ΠΑΣ".

Πήρατε πρόσφατα βραβείο του καλύτερου προπονητή για την προηγούμενη σεζόν και είναι σημαντικό γιατί σας ψήφισαν οι ποδοσφαιριστές, είναι ένα μικρό παράσημο για ότι πετύχατε πέρυσι;

"Είναι και για μένα, είναι και για όλη την ομάδα που ήμουν. Σίγουρα είναι ευχάριστο να ανταμείβεται η προσπάθεια σου από τους ποδοσφαιριστές γιατί όπως είπα αυτοί είναι που είναι κοντά μας, ξέρουν πως δουλεύει ο κάθε προπονητής, μαθαίνουν πως δουλεύει ο προπονητής. Οπότε είναι σημαντικό για μένα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK