Πάει (και) για δεξιό μπακ τον Γενάρη!

Τερματοφύλακα και κεντρικό χαφ, κεντρικό χαφ και τερματοφύλακα... Κι όμως, η μεταγραφική αναζήτηση του Παναθηναϊκού για τον προσεχή Γενάρη, δεν αφορά ΜΟΝΟ τις συγκεκριμένες θέσεις, αλλά κι ακόμη μία στην οποία θα προκύψει άμεσα "θέμα". Ο Κώστας Γουλήςαποκαλύπτει και αναλύει...

Πάει (και) για δεξιό μπακ τον Γενάρη!

Πάει και για τρίτη μεταγραφή ο Παναθηναϊκός τον Γενάρη. Πέρα από τερματοφύλακα και κεντρικό χαφ οι "πράσινοι" θα ανοίξουν... κεραίες και για δεξιό μπακ!

Υπό κανονικές συνθήκες -και με βάση τα όσα έχουν διαπιστωθεί στην "πράσινη" εκκίνηση της σεζόν- το σκάουτινγκ του "τριφυλλιού" εν όψει Γενάρη θα επικεντρωνόταν στην απόκτηση πρωτοκλασάτου γκολκίπερ, ο οποίος θα πάρει αμέσως φανέλα βασικού κι ενός κεντρικού μέσου, ο οποίος θα διευρύνει το βάθος και τις επιλογές πίσω απ' τους Λεντέσμα και Ζέκα στον "σκασμένο" -απ' τα σερί ματς- άξονα.

Το "πράσινο" μπάτζετ είναι ούτως ή άλλως "μαζεμένο" κι αν μη τι άλλο, μεγάλο ρόλο στο πόσο θα προχωρήσει η επιπλέον ενίσχυση του ρόστερ του Παναθηναϊκού σε δύο μήνες, θα παίξει και το αν η ομάδα θα βρίσκεται κοντά στους βασικούς στόχους: Του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου κι αν θα έχει κάνει την υπέρβαση (έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα) στον όμιλο του Europa League.

ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΗΔΗ

Υπάρχει ωστόσο, ακόμη μία θέση στην οποία έχει διαπιστωθεί "θέμα" το οποίο αναμένεται να "μεγαλώσει" τους επόμενους μήνες και έχει ήδη συζητηθεί αναλυτικά ανάμεσα στον Αντρέα Στραματσόνι, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Γιάννη Αλαφούζο. Κι αυτό το "θέμα" αφορά τον δεξιό μπακ. Σε μια θέση που ο Παναθηναϊκός είχε βρει -μετά από πολλά χρόνια- την... ηρεμία του με την παρουσία των Μέστο και Κουλιμπαλί, τις επόμενες εβδομάδες θα συναντήσει θέματα.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΤΟ

Ο Μέστο "κουβαλάει" εδώ και λίγες εβδομάδες αυτό το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, το οποίο παρά τις εντατικές θεραπείες και τη συντηρητική αγωγή δεν τον έχει αφήσει να ηρεμήσει. Μπήκε στη Βέροια, έκανε πολύ καλό ματς, αλλά έβγαλε όλο το 90λεπτο με... σφιγμένα δόντια απ' τους πόνους. Το πρόβλημα του Ιταλού μπακ τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη του "Στράμα" με τον παίκτη και το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού κι αποφασίστηκε να συνεχίσει τη συντηρητική αγωγή, με ενδιάμεσες συμμετοχές σε ματς, εάν υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις.

Εάν, όμως, το πρόβλημα παραμείνει και τις επόμενες εβδομάδες, στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Μέστο θα περάσει (αναγκαστικά) την πόρτα του χειρουργείου για να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν κάνει επέμβαση θα χρειαστεί μίνιμουμ 2-2,5 μήνες μέχρι να επανέλθει σε πλήρες πρόγραμμα, συν ένα μικρό διάστημα ακόμη για να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Αρα μιλάμε για Απρίλιο και βλέπουμε...

Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΙ

Από εκεί και πέρα, "θέμα" θα υπάρξει μέσα στον Ιανουάριο (για τουλάχιστον 20-25 μέρες) και με τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, ελέω του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το Μάλι έχει προκριθεί στα τελικά που θα γίνουν στη Γκαμπόν και ο 27χρονος άσος (μαζί με τους Γουακάσο και Εμποκού) θα πρέπει να ενταχθεί στο καμπ της εθνικής του ομάδας τις πρώτες μέρες του νέου έτους.

Με απλά λόγια, αν λείπει εκείνο το διάστημα και ο Μέστο, ο Παναθηναϊκός θα "ξεμείνει" από δεξιούς μπακ, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο Μαρινάκης δεν υπολογίζεται από τον "Στράμα", ενώ ο Ρέις είναι εναλλακτική επιλογή για τα δεξιά σε καταστάσεις... εκτάκτου ανάγκης.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Υπ' αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν ήδη αρχίσει να... ξεσκονίζουν την αγορά (και) για δεξιό μπακ εν όψει Γενάρη, εξετάζοντας περιπτώσεις που είτε τους έχουν προταθεί, είτε είχαν ήδη στη λίστα τους απ' την περασμένη μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα, θα "τσεκαριστεί" εκ νέου η "πρόοδος" των εγχώριων ταλέντων (Μύγας, Κιβρακίδης), αν και το βάρος θα πέσει (όπως και το περασμένο καλοκαίρι) στο εξωτερικό, για την απόκτηση ενός παίκτη που θα λογίζεται άμεσα ως βασική επιλογή και θα έχει προοπτική χρόνων στην ομάδα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK