Παίρνει στην Ολλανδία τους «κομμένους»!

Γιατί ο Ουζουνίδης αποφάσισε να πάρει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού και τους Ρινάλντι, Βέμερ, Τελάντερ, Ρέις και πως μπορούν να… ανατραπούν τα δεδομένα με τον Πορτογάλο μεσοαμυντικό. Μένει Αθήνα ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος που είναι ένα βήμα απ’ το τελικό «διαζύγιο». Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Παίρνει στην Ολλανδία τους «κομμένους»!
Γιανς Βέμερ EUROKINISSI

Ηταν ένα απ’ τα θέματα που «βασάνιζαν» εδώ και μέρες τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Πέρα απ’ τον μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει πέσει εξ ολοκλήρου πάνω του, πέρα απ’ την αγωνιστική προετοιμασία και το σωστό «κούμπωμα» των κομματιών του «παζλ», με ορίζοντα τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της 27ης Ιουλίου για τον γ’ προκριματικό του Europa League.

Για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού ήταν πολύ σημαντική απόφαση και το τι (και πως) θα έπραττε, με τους παίκτες που απ’ το φινάλε της περασμένης σεζόν είχαν ενημερωθεί πως δεν υπολογίζονταν. Κάποιοι έφυγαν ήδη (Μέστο, Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Λέτο). Κάποιοι ήταν στα πλάνα του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να μείνουν (Κλωναρίδης, Εμποκού συν βεβαίως τον Μπεργκ). Κάποιοι ωστόσο, είναι ακόμη εκεί, αφού δεν έχει βρεθεί λύση για να αποχωρήσουν ή πολύ περισσότερο δεν δείχνουν διάθεση για να αφήσουν τα (πολλά) χρήματα που έχουν στα συμβόλαιά τους, χωρίς να βρουν κάτι που να καλύπτει τον τραπεζικό λογαριασμό τους. Όλα μέσα είναι άλλωστε στη μπάλα, όσο κι αν ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον σε μέρες που θα πρέπει να αρχίζει να μοντάρει την ομάδα του.

Για τον Ουζουνίδη ήταν εξαρχής ξεκάθαρη η πρόθεση να μην αντιμετωπιστούν οι συγκεκριμένοι παίκτες, οι λεγόμενοι «κομμένοι», ως «βαρίδια». Πέρα απ’ το ουσιαστικό του πράγματος άλλωστε, την υποχρέωση να υπάρχει ένας έξτρα προπονητής ή να κάνει κάποιος απ’ τους υπάρχοντες επιπλέον πρόγραμμα για το β’ γκρουπ, υπήρχε και το θέμα του «ηθικού». Και ουδέποτε «διαχωρισμοί» τέτοιου επιπέδου ευνόησαν το περιβάλλον και την ψυχολογία μίας ομάδας.

Κάτι που (ανα)γνωρίζει πολύ καλά κι ο Εβρίτης τεχνικός και γι’ αυτό αποφάσισε οριστικά πλέον να πάρει (και) στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Τέχελεν της Ολλανδίας όλους τους «κομμένους». Ή τέλος πάντων, όσοι θα συνεχίσουν να προπονούνται με την ομάδα μέχρι και την Τετάρτη (5/7). Διότι ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος επί παραδείγματι είναι αυτή τη στιγμή στο… όριο. Οι συζητήσεις με τους «πράσινους» για τη λύση του συμβολαίου του έχουν μπει εδώ και μέρες στο τελικό στάδιο, όμως κάποιες μικρές κωλυσιεργίες απ’ την πλευρά του ατζέντη του (μολονότι ο παίκτης «καίγεται» να τελειώνει, διότι έχει βρει ομάδα), έχουν καθυστερήσει το «διαζύγιο».

Ο «Βλάχο» ενδέχεται να είναι ο μοναδικός που δεν θα μπει το πρωί της Πέμπτης (6/7) στο αεροπλάνο για το Ντίσελντορφ κι από εκεί στο πούλμαν για το Τέχελεν. Στο «πράσινο» γκρουπ που θα εγκατασταθεί στην Ολλανδία, δεν θα βρίσκονται επίσης οι Ατζαγκούν (στην τελική ευθεία για να κλείσει στην Κορτράικ του Γιάννη Αναστασίου), Γουακάσο (επισήμως βρίσκεται σε άδεια) και Μπουμάλ (ένα βήμα απ’ το «διαζύγιο»).

Αντίθετα, οι Λαουτάρο Ρινάλντι, Γενς Βέμερ, Ράσμους Τελάντερ και Νούνο Ρέις θα είναι κανονικά στην πτήση. Απ’ την παραπάνω τετράδα, αν κάποιος έχει μία (πολύ σοβαρή) πιθανότητα να (ξανα)μπει ως το τέλος της διαδρομής πολύ πιο ενεργά στο ρόστερ, αυτός είναι μόνο ο Πορτογάλος μεσοαμυντικός. Διότι είναι απ’ τους πλέον «αθόρυβους» και φιλότιμους team players της ομάδας. Κι αυτό ο Ουζουνίδης δεν το παραγνωρίζει. Το «θέμα» με τον Ρέις ήταν το ύψος του συμβολαίου του, διότι οι σχεδόν 300.000 ευρώ με τις οποίες αμείβεται (απ’ το συμβόλαιο που έκανε το περασμένο καλοκαίρι) απέχουν πολύ απ’ το μπάτζετ που έχει προϋπολογιστεί για έναν παίκτη που λογίζεται ως 16η-17η επιλογή στο ροτέισον (και ίσως και πιο κάτω). Δεν αποκλείεται ωστόσο, να γίνει σύντομα και μια κουβέντα για ενδεχόμενο «ψαλίδι». Κι αν ο ίδιος το αποδεχθεί, τότε πιθανότατα τα δεδομένα αναφορικά με την παραμονή του στην ομάδα, θα ανατραπούν…

News 24/7

24MEDIA NETWORK