"Πακέτο" 1.000.000 ευρώ για Λουτσιάνο!

Η τελική διαπραγμάτευση του ΠΑΟ με την Κορίνθιανς για το 40% του Βραζιλιάνου περιφερειακού επιθετικού, η πίεση του παίκτη για να έρθει στην Ελλάδα, η παλιά… οφειλή από τον Ροντρίγκο Σόουζα και το deadline. Σε προχωρημένες συζητήσεις και για τον 20χρονο winger Καμπέθας οι "πράσινοι".

"Πακέτο" 1.000.000 ευρώ για Λουτσιάνο!

Στον διεθνή με τηνU23, Βραζιλιάνο Λουτσιάνο Νέβες έχουν εστιάσει στην παρούσα φάση όλη την προσοχή τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του περιφερειακού επιθετικού. Πρόκειται για μία περίπτωση που έχουν «ξεσκονίσει» απ’ όλες τις πλευρές οι «πράσινοι» και δη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, θεωρώντας πως είναι μία επιλογή που μπορεί να κάνει τη… διαφορά στη γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού» και να αποτελέσει μία τεράστια επένδυση για τα επόμενα χρόνια.

Οι διαπραγματεύσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, που αφορούν την αγορά του Λουτσιάνο και όχι τον δανεισμό του, έχουν επικεντρωθεί σε τρία διαφορετικά «μέτωπα» και οι συζητήσεις έχουν πάρει… φωτιά το τελευταίο 48ωρο. Πρώτα απ’ όλαμε την Κορίνθιανς, την ομάδα όπου ανήκει ο 24χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, με συμβόλαιο ως την 31Δεκεμβρίου 2017.

Το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει σε λιγότερο από 6 μήνες, αλλά και η επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στην Ευρώπη σε μία ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους και θα έχει παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει μειώσει τις αρχικές απαιτήσεις της Κορίνθιανς, που αξίωνε περί το 1 εκατ. ευρώ, πριν από λίγες εβδομάδες. Πλέον τα δεδομένα, τουλάχιστον ως προς τη βραζιλιάνικη ομάδα είναι πολύ πιο κάτω, με την όλη διαπραγμάτευση να γίνεται πάνω σε ένα ποσό λίγο πιο πάνω απ’ τις 400.000 ευρώ, για το 40% των δικαιωμάτων του Λουτσιάνο. Αυτό άλλωστε, είναι και το ποσοστό που έχει στην κατοχή της η Κορίνθιανς, αφού το υπόλοιπο 60% έχει «σπάσει» σε δύο διαφορετικά γραφεία μάνατζερ της Βραζιλίας (35% και 25% αντίστοιχα).

Μία άλλη πληροφορία απ’ την μανατζερική πιάτσα, αναφέρει πως ως έξτρα «όπλο» από πλευράς Παναθηναϊκού στην όλη διαπραγμάτευση, έχει χρησιμοποιηθεί και μία παλιά οφειλή που υπάρχει απ’ την Κορίνθιανς απ’ την εποχήτης μεταγραφής του Ροντρίγο Σόουζα (!), την οποία έχει καθυστερήσει πολύ να διευθετήσει η βραζιλιάνικη ομάδα, μολονότι υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση δικαστηρίου.

Η ουσία ως προς την Κορίνθιανς τουλάχιστον είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει μπει πλέον στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για την απόκτηση του ποσοστού του Λουτσιάνο κι έχει δώσει ένα πρώτοdeadlineπρος τους Βραζιλιάνους για να απαντήσουν το αργότερο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (9/7).

Από εκεί και πέρα, γίνονται παράλληλες συζητήσεις και με τα γραφεία μάνατζερ που έχουν δικαιώματα του παίκτη (πηγές απ’ τη Βραζιλία αναφέρουν πως ένα εξ’ αυτών είναι το γραφείο του Χόρχε Μασάδο, ατζέντη και του Μολέδο), ούτως ώστε είτε να εξαγοραστεί ένα μέρος των ποσοστών του, είτε να υπάρξει μία σύνθετη συμφωνία σαν προμήθεια-«ενοίκιο» για το υπόλοιπο μερίδιο του Λουτσιάνο.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή (οι απολαβές του στη Λεγανιές όπου έπαιξε ως δανεικός την περασμένη σεζόν με 4 γκολ και 2 ασίστ σε 24 αγώνες, ήταν περίπου 350.000 ευρώ), το όλο κόστος της μεταγραφής, εφόσον «κλειδώσει» τις επόμενες ώρες θα φτάσει περίπου το 1 εκατ. ευρώ. Χρήματα που στο «τριφύλλι» θεωρούν πως θα… πιάσουν κόπο, αφού εκτιμούν πως ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει όλο το «πακέτο» για να «πιάσει» και να κάνει τη… διαφορά στην ελληνική λίγκα.

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΘΑΣ

Εκτός απ’ τον Λουτσιάνο Νέβες, στο «τριφύλλι» δουλεύουν παράλληλα κι άλλες υποθέσεις για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής τους γραμμής, που έχει μείνει «γυμνή» μετά τις αποχωρήσεις των Μπεργκ, Κλωναρίδη, Εμποκού, Λέτο, αλλά ακόμη και των «εναλλακτικών» Παναγιώτη Βλαχοδήμου, Μπουμάλ.

Μία απ’ τις περιπτώσεις που έχουν προχωρήσει οι «πράσινοι» αφορά τον 20χρονο, διεθνή με τον Ισημερινό αριστερόwingerΜπράιαν Καμπέθας, ο οποίος ανήκει στην Αταλάντα με συμβόλαιο έως το 2021. Ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει τους Ιταλούς, ζητώντας τον μονοετή δανεισμό του Καμπέθας, η ομάδα του Μπέργκαμο είναι απόλυτα θετική ανάβοντας το «πράσινο φως» και πλέον στο «τριφύλλι» αναμένουν την απάντηση του παίκτη, ο οποίος είναι αλήθεια πως έχει καθυστερήσει να τη δώσει εδώ και 2-3 μέρες. Υπάρχει πάντως πεποίθηση πως μέσα στο σαββατοκύριακο ο Καμπέθας θα απαντήσει θετικά και θα «τρέξει» η όλη διαδικασία, με άφιξη του παίκτη στην Αθήνα…

ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΙΑ… ΠΙΟ ΜΕΤΑ

Σε ότι αφορά τώρα την περίπτωση του Απόστολου Γιάννου, το όνομα του ομογενούς επιθετικού της Γκουάνγκζου παραμένει στην πρώτη γραμμή για τους «πράσινους», για τον φορ που θα έχει το ρόλο τουback-up, στην «πράσινη» επίθεση, καλύπτοντας το κενό του Λέτο. Οι συζητήσεις των «πράσινων» με την πλευρά του παίκτη συνεχίζονται και το θέμα του Γιάννου θα μπει στην τελική ευθεία λίγες μέρες αργότερα, αφού τελειώσουν πρώτα οι υποθέσεις του βασικού στράικερ, του περιφερειακού επιθετικού και του ενόςwinger.

News 24/7

24MEDIA NETWORK