Το πιο σημαντικό ραντεβού της νέας χρονιάς!

Η νέα συνάντηση κορυφής που θα έχουν οι Αλαφούζος, Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης ως την Τετάρτη, η επιβεβαίωση του αρχικού πλάνου και τα τρία «must» της άμεσης ρευστότητας για τις αποδεσμεύσεις, τις ανανεώσεις και τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Το πιο σημαντικό ραντεβού της νέας χρονιάς!

Μετά από ένα τριήμερο σχετικής «άπνοιας» και με την ομάδα να βρίσκεται ήδη σε… διακοπές, ο Παναθηναϊκός μπαίνει ουσιαστικά απ’ την Τρίτη (6/6) σε μία εβδομάδα εξελίξεων ως προς τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν και τις κινήσεις διαμόρφωσης του ρόστερ, με το οποίο θα πορευτεί τη νέα αγωνιστική περίοδο…

Στις τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είχε καταδείξει και τη δική του αγωνία, για να «τρέξουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι εξελίξεις, αφού τα «μέτωπα» είναι πολλά και ο χρόνος μέχρι την 26η Ιουνίου και την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, λιγοστός. Επ’ αυτού λοιπόν επίκειται μέσα στα επόμενα 24ωρα (την Τρίτη ή την Τετάρτη) ακόμη μία -τελική- συνάντηση κορυφής του προπονητή του Παναθηναϊκού και του Νίκου Λυμπερόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο. Ραντεβού, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς, διότι σ’ αυτή τη σύσκεψη κορυφής:

α) Θα καθοριστεί και θα ξεκαθαριστεί οριστικά, η διάθεση του ιδιοκτήτη του «τριφυλλιού» κι ο οικονομικός ορίζοντας πάνω στον οποίο θα «πατήσει» το «πράσινο» πλάνο της επόμενης σεζόν. Στην πρώτη κουβέντα που είχαν κάνει οι τρεις τους πριν από περίπου ένα μήνα, ο Αλαφούζος είχε οριοθετήσει το μπάτζετ (με τις επικείμενες μειώσεις) περίπου στα 13 εκατ. ευρώ με την εφορία και είχε δώσει το «πράσινο φως», για να προχωρήσουν όλα όσα εισηγήθηκαν τεχνικός διευθυντής και προπονητής.

Εκτοτε προέκυψε η «εσωτερική» αναστάτωση μετά απ’ τα όσα ακολούθησαν τον αγώνα της Λεωφόρου με τον ΠΑΟΚ και τις επίσημες θέσεις περί σκέψεων αποχώρησης του Αλαφούζου, που -όσο να ‘ναι- δημιούργησαν μία αρκετά «θολή» ατμόσφαιρα. Στο μεσοδιάστημα, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΠΑΕ, είχε επικοινωνήσει πολλάκις με τον «Λύμπε», τονίζοντάς του πως συνεχίζει κανονικά στο πλάνο που άρχισε να χαράσσεται στις αρχές Μαΐου κι αυτό αναμένουν να επιβεβαιωθεί στο νέο ραντεβού που θα γίνει τόσο ο Λυμπερόπουλος όσο κι ο Ουζουνίδης.

β) Θα ζητηθεί απ’ τον Λυμπερόπουλο να υπάρξει σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα απ’ τη διοίκηση ένας «αέρας» ρευστότητας, πάνω στο σχεδιασμένο μπάτζετ, για τα συμβόλαια που θα πρέπει να «σπάσουν». Κι αναφερόμαστε βεβαίως στα «βαριά» συμβόλαια των Ρινάλντι (500.000 ευρώ ετησίως), Τελάντερ (350.000 ευρώ) και Βέμερ (350.000 ευρώ), για τους οποίους, εκτός από τις πολύωρες διαπραγματεύσεις (που συνεχίζονται επί καθημερινής βάσης), θα πρέπει -όταν έρθει η στιγμή της συμφωνίας- να δοθούν «cash» συγκεκριμένα ποσά. Ποσά που θα πρέπει να είναι διαθέσιμα εκείνη την ώρα, προκειμένου να τερματιστούν οι συνεργασίες των παικτών με την ομάδα και να μην υπάρξουν «επιπλοκές» την ύστατη στιγμή.

γ) Αντίστοιχη ρευστότητα (για προκαταβολές) θα ζητηθεί απ’ τον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» και για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και τις παραμονές παικτών που κρίνονται βασικά στελέχη του «κορμού». Πλην των ανοικτών υποθέσεων των Κλωναρίδη και Εμποκού, ο Λυμπερόπουλος έχει «τρέξει» ήδη ορισμένες υποθέσεις παικτών που έχουν ξεχωρίσει για το ρόστερ της επόμενης σεζόν (για κάποιους δε, έχει πάρει ήδη και το πρώτο «ΟΚ» απ’ τον Ουζουνίδη), είναι έτοιμος να τις φτάσει σε τελικό στάδιο με το που αρχίσει να «ξεκαθαρίζει» το τοπίο με τις αποδεσμεύσεις. Εντούτοις, θα χρειαστεί και «εφόδια» απ’ τον Αλαφούζο… Δίχως τις υπερβολές και τις σπατάλες των δύο περασμένων καλοκαιριών, αλλά με απαραίτητη τη δυνατότητα πληρωμής των προκαταβολών που θα απαιτηθούν, για να «κλειδώσουν» τα πρώτα deals.

Όλα αυτά μπορεί να φαντάζουν… εύκολα και το απολύτως φυσιολογικό, σε μία «ιδανική» κατάσταση. Ωστόσο, ακριβώς επειδή οι «πράσινοι» έχουν μπει σε μια πολύ «ζόρικη» περίοδο, όπου απαιτούνται πάρα πολλές πληρωμές σε δόσεις συμβολαίων, διακανονισμών και οφειλομένων εν όψει (και) του ελέγχου της 30ης Ιουνίου απ’ το Financial Control Panel (χρήματα που είναι προγραμματισμένο να καταβάλει ο Αλαφούζος), τα οικονομικά περιθώρια είναι πολύ «συμπιεσμένα». Απ’ την άλλη όμως είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαθέσιμα από νωρίς κάποια χρήματα (και) για το σχεδιασμό της ομάδας! Κι αυτό είναι ένα απ’ τα ζητήματα που θα πέσουν (με πολύ πιο αναλυτικούς αριθμούς αυτή τη φορά) στο τραπέζι της κουβέντας του Αλαφούζου με τον «Λύμπε», που έχει και την ευθύνη για να «τρέξει» το πλάνο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK