Παραμένει στην κατηγορία, με θηλιά όμως ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε την πρώτη μάχη, έχοντας τις λιγότερες πιθανές... απώλειες, αφού κάποιες συνέπειες ήταν αναπόφευκτες. Ποιες ομάδες τον "έσωσαν" την τελευταία στιγμή, ποιες δεν έκαναν στροφή.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
panathinaikos olympiakos panigiriki EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κι όσες ΠΑΕ επεδίωκαν τη μετατροπής της ποινής για τη μη αδειοδοτημένες ομάδες κέρδισαν τη μάχη. Τα 3/4 των παρόντων μελών ψήφισαν υπέρ της αλλαγής, αφού ελήφθησαν 11 ψήφοι στους 14!

Τούτο σημαίνει πως ακόμη κι αν η Επιτροπή της ΕΠΟ απορρίψει το φάκελο, οι ομάδες δεν πέφτουν κατηγορία. Απλώς θα υποστούν συγκεκριμένες κυρώσεις. Όχι αμελητέες φυσικά.

Διότι και με -6 θ' αρχίσουν το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, εφόσον η μη λήψη άδειας αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ως την 31/12/17, και με περιορισμό μεταγραφών-ανανεώσεων για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών θα τιμωρηθούν!

Πού κρίθηκε η μεταβολή; Στην αλλαγή στάσης της Κέρκυρας, που έλειπε, μειώνοντας τις παρουσίες, αλλά και του Πλατανιά που απείχε της διαδικασίας!

Υπέρ ψήφισαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Ξάνθη, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία, ενώ κατά οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Φυσικά η απόφαση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ομοσπονδία, αν και είναι ένα τυπικό ζήτημα, δεδομένου ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο την πρώτη κατηγορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK